Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Windows güncellemesi, Mavi Ekran hatasıyla birlikte geldi

Reddit'te paylaşım yapan bazı kullanıcılar, Windows 11'in Mart ayında yayınlanan toplu güncellemesinin ardından mavi ekran hatalarıy...

...

Reddit'te paylaşım yapan bazı kullanıcılar, Windows 11'in Mart ayında yayınlanan toplu güncellemesinin ardından mavi ekran hatalarıyla karşılaştığını belirtiyor. Peki bunun çözümü ne?


Windows 11'in bu ay yayınlanan toplu güncellemesinin ardından bazı kullanıcılar ciddi sorunlar yaşadığını dile getirdi. Windows 11 23H2 ve 22H2 için KB5035853 olarak adlandırılan bu güncelleme, bu haftanın başlarında kullanıma sunuldu ve bazı yeni özellikleri beraberinde getirdi. 

Bu özellikler arasında Android akıllı telefonlarda fotoğrafları doğrudan bilgisayarda düzenlemek için Ekran Alıntısı Aracı kullanabilmenin yanı sıra USB4 v2.0 ile çok daha hızlı (80Gbps) kablolu bağlantı desteği gibi yararlı özellikler yer alıyor.

Ancak bazı Windows 11 kullanıcıları Mart güncellemesini yüklerken büyük sorunlarla karşılaştığını dile getiriyor. Bu sorunların gerçekliğini test eden Windows Latest da güncellemeyi çalıştırdıktan sonra Mavi Ekran Hatası (BSoD) ile karşılaştığını belirtiyor.



Teknoloji sitesinin paylaştığına göre, Mavi Ekran Hatası 'Thread Stuck in Device Driver' şeklinde ortaya çıkıyor. KB5035853'ü güncellemesini duyuran Reddit başlığında söz konusu hatanın kanıtları da paylaşılmış durumda.

Başlığın altında paylaşım yapan bir kullanıcı, güncellemenin Windows'un başlangıcında çökmesine neden olduğunu ve bu Mavi ekran hatasını aldığını dile getirdi. Başka bir kullanıcı da aynı durumdan müzdarip olduğunu ve Windows açılmadan tekrarlanan bir önyükleme döngüsüne girdiğini söylüyor.

Elbette sadece bunlar değil; başlıkta daha bunun gibi daha birçok kullanıcı şikayeti bulunuyor. Bunun da ötesinde, Windows 11'in yavaş çalıştığından, güncellemeden sonra bilgisayarlarının takıldığından ve hatta periyodik olarak donduğundan şikayet edenler de var.

Microsoft tarafından henüz bir çözüm açıklanmasa da şimdilik tek çözüm sadece kurulumu geri almak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.