Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türk polisi artık bir bakışta kim olduğunuzu bilecek! İşte o teknoloji

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü'nde polislere yaka kamerası takılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar... Türkiye’de polis...

...



İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Müdürlüğü'nde polislere yaka kamerası takılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de polis teşkilatının şeffaflığını artırmak ve güvenlik önlemlerini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım atılacağı açıklandı. Öyle ki polis memurlarına uzaktan takip edilebilecek şekilde yaka kamerası takılacak. Peki bu sistem ne zaman uygulanmaya başlanacak ve nasıl işleyecek? İşte konu ile ilgili tüm detaylar…
Polis memurlarında yaka kamerası yer alacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bir televizyon kanalında katıldığı röportajda önümüzdeki sene itibariyle trafik polislerinde uygulanan yaka kamerası uygulamasının Emniyet Müdürlüğü’ndeki tüm polisleri kapsayacak şekilde genişletileceğini açıkladı.



Aktarılan bilgilere göre yakaya takılacak kameralarda yüz tanıma sistemi de bulunacak. Bu yüz tanıma sisteminin ASELSAN tarafından geliştirileceği belirtildi. Bununla beraber Yerlikaya, yakalardaki kameralardan gelen görüntülerin merkezden anbean izleneceğini de söyledi. Buna göre gerektiğinde merkezden müdahale edilebilecek.

Özellikle suç oranı yüksek bölgelerde bir hayli yararlı olan bu uygulama, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bazı eyaletlerde de var. Öyle ki devriyeye çıkan polislerin kamera takması zorunlu. Herhangi bir saldırı veya suçlu / suçsuz bir kişiye gerektiğinden fazla güç kullanımı durumunda kanıt elde edebilmek için kameraların kaydettiği görüntüler kullanılıyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Türk polislerine yaka kamerası takılacak olması planını buldunuz? Sizce gerekli bir adım mıydı? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.