Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google’da yaprak dökümü sürüyor: Bir uygulama daha veda ediyor!

  Geçtiğimiz günlerde Google Duo ve Google Talk uygulamalarına veda eden şirket bir başka sohbet uygulamasını daha kaldırıyor. Google,  sohb...

...

 


Geçtiğimiz günlerde Google Duo ve Google Talk uygulamalarına veda eden şirket bir başka sohbet uygulamasını daha kaldırıyor.

Google, sohbet uygulamalarının sayısını azaltmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Google Duo‘ya veda eden şirket daha önce de Google Talk uygulaması için benzer bir karar almıştı. Google şimdi de diğer bir sohbet uygulaması için son tarihi verdi.

Hangouts uygulaması için son tarih verildi

Google, Şubat ayında Workspace kullanıcıları için Hangouts uygulamasını kullanıma kapattı. Şirket şimdi de kişisel kullanıcıları Google Chat‘e taşıma sürecine başlıyor. Google tarafından yapılan açıklamada Hangouts Mobil uygulamasını kullanmaya devam eden kişilerin Chat’e geçmeleri için bir bildirim alacakları belirtildi.

Teknoloji devi, Gmail üzerinden Hangouts kullanan kişilerden ise Temmuz ayına kadar Chat’e geçiş yapmalarını istiyor. Hangouts’un masaüstü uygulaması ise Kasım ayına kadar kullanılabilecek. Google, Hangouts kullanıcılarını Chat’e yönlendirmeye başlamadan önce ‘en az bir ay’ önceden uyarmaya başlayacağını belirtti.



Şirket ilk olarak 2018’de kullanıcıları Hangouts’tan Chat’e geçirme planlarını duyurmuştu. 2020 yılında ise bu uygulamayı tüm kullanıcılar için ücretsiz hale getirdi. Eğer hâlâ bir Hangouts kullanıcısıysanız Google, mevcut görüşmelerinizi yakın zamanda otomatik olarak Chat’e aktarmaya başlayacaktır.

Şirket ayrıca, Kasım ayına kadar resmi olarak sonlandırılmadan önce Hangouts verilerinizin bir yedeğini indirmek için Takeout hizmetini kullanma seçeneği de sunuyor. Google, kullanıcıları Chat’e geçiş yapmaya özendirmek için, doğrudan arama yapma, Spaces’ta satır içi ileti dizileri oluşturma ve birden fazla görsel paylaşma gibi birkaç yeni özelliğini de duyurdu.



Google, sohbet uygulamalarını yavaş yavaş bir çatı altında topluyor gibi görünüyor. Google böylece sohbet uygulaması karmaşasından da kurtulmak istiyor. Peki siz Google’ın bu politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.