Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yandex’in otomobil sahipleri için yeni uygulaması ilk kez Türkiye’de!

  Araç sahiplerinin yakıt ödemelerini akıllı telefondan yapabilmelerini sağlayan Yandex.Benzinlik , Türkiye'ye geldi. Yandex, otomobil s...

...

 


Araç sahiplerinin yakıt ödemelerini akıllı telefondan yapabilmelerini sağlayan Yandex.Benzinlik, Türkiye'ye geldi.

Yandex, otomobil sahiplerinin yakıt ücretlerini akıllı telefon üzerinden ödeyebilmelerini sağlayan Yandex.Benzinlik uygulamasını Türkiye’de kullanıma açtı. Şimdiye kadar yalnızca şirketin anavatanında yani Rusya’da faaliyet gösteren özellik, yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre küresel pazarda ilk defa ülkemize uğradı.

Orijinal adı Yandex.Zapravki olan uygulamadan sorumlu iş geliştirme müdürü Anatoly Kamynin, Türkiye’de Yandex’in çok bilindiğini ifade ederek yakında diğer ülkelerde de kullanıma açacaklarını belirtti.

Yandex.Benzinlik, Opet istasyonlarında faaliyete başladı

Anatoly Kamynin, Yandex.Benzinlik özelliğini Yandex Navigasyon’un Türkçe sürümüne entegre ettiklerini açıkladı. Play Store veya App Store üzerinden yüklenebilen Navigasyon’un diğer dillerinde ise bu özellik aktif değil. Bugünden itibaren Opet’in benzin istasyonlarında çalışmaya başlayan Yandex.Benzinlik sayesinde yakıtınızı aracınızdan inmeden oturduğunuz yerden ödeyebileceksiniz.


Peki yeni özellik nasıl çalışacak? Yandex Navigasyon uygulamasında yer alan bilgiye göre, kullanıcının ilk önce anlaşmalı benzinliklerden birine aracıyla ulaşması gerekecek. Akabinde Navi otomatik olarak Yandex.Benzinlik özelliğini aktifleştirecek. Kullanıcıya ödemeyi uygulamadan yapmak isteyip istemediğini soracak. Ardından araç sahibinin şu üç aşamayı tamamlaması gerekecek:

  • Pompayı ve yakıt türünü seçme,
  • Tutarı ve litreyi belirleme,
  • Son olarak “Öde” butonuna tıklama.

Bu noktada Yandex, küçük bir uyarıda bulunuyor. Yanlışlıkla başkasının yakıtını ödememek için sadece pompaya yaklaştığınızda ödemeyi gerçekleştirmenizi tavsiye ediyor.

Ödeme yöntemi için Yandex hesabı zorunlu

Yandex.Benzinlik özelliğini kullanmak için Navigasyon uygulamasını yüklemelisiniz. Bunun yanı sıra Yandex hesabınız da olmak zorunda. Platformdaki “Ödeme Yöntemi” kısmına tıkladığınızda sizden giriş yapmanızı istiyor. Bunu da ancak şirketin kendi servisleri için geliştirdiği hesabıyla yapabiliyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra kredi kartı bilgilerinizi ilgili kısımlara yazarak Yandex Navigasyon’a ekleyebilirsiniz. Ayrıca “Ödeme Geçmişi” bölümünden de daha önce yaptığınız yakıt ödemelerini görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak:https://www.donanimbox.com/mobil/yandexin-araba-sahipleri-icin-yeni-uygulamasi-birinci-sefer-turkiyede/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.