Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 11 Güncellemeleri Daha Küçük ve Sorunsuz Şekilde Sunulacak

  Yaklaşan Windows 11 ile birlikte kullanıcılara gelen güncellemelerin boyutu düşecek ve daha kesintisiz bir süreç göreceğiz. Microsoft, Ha...

...

 


Yaklaşan Windows 11 ile birlikte kullanıcılara gelen güncellemelerin boyutu düşecek ve daha kesintisiz bir süreç göreceğiz.

Microsoft, Haziran ayında Windows 11’i duyurduğu sıralarda Windows 10 toplu güncellemelerinden %40 daha küçük güncellemeler sunacağının sözünü vermişti. Şimdi ise şirket yetkilileri, arka planda gerçekleşecek “kesintisiz güncellemeleri” nasıl sunacağını detaylandırdı.

Windows 11’in Windows 10 ile aynı hizmet modelini izlemesi bekleniyor, bu nedenle her ay yeni toplu güncellemeler bekleyebiliriz. Ancak Microsoft, yıllık özellik güncelleme modeliyle birlikte artık her yıl tek bir özellik güncellemesi yayınlamayı planlıyor.

Özellik güncellemesine ek olarak Windows Update kalite iyileştirmeleri, Windows’taki güncelleme motorunda yapılan optimizasyonlarla birlikte gelecek. Örneğin, güncellemeleri kontrol ettiğinizde ve yeni bir yama mevcut olduğunda, Windows şimdi yeni paketi bilgisayarda mevcut olanlarla karşılaştıracak. Sunucudan yalnızca gerekli parçalar indirilecek ve güncelleme boyutları yaklaşık %40 oranında azalacak.

Microsoft yetkilileri ayrıca aynı mekanizmanın Windows Update for Business veya Microsoft Endpoint Manager gibi hizmetler için de geçerli olacağını açıkladı. Kuruluşlar, yapılandırma yöneticisini kullanarak sürücüleri ve kritik güvenlik güncellemelerini yönetebilir. Tüketiciler ise Windows 11’in isteğe bağlı güncelleme özelliğini kullanabilir.

Arka Plan Etkinlikleri

Microsoft, Windows 11 güncelleme sürecinin kullanıcıları artık daha az etkileyeceğine söz verdi. Etkin saatler gibi özellikler artık varsayılan olarak açılacak ve bilgisayarı aktif olarak kullanmadığımız saatlerin belirlenmesi için AI/ML teknolojisinin yeni bir sürümü kullanılacak. Başka bir deyişle, bilgisayarı aktif olarak kullanmadığımızda Windows Güncellemeleri otomatik olarak indirilecek.


Windows 11’in nihai sürümünün resmi olarak 5 Ekim’te çıkış yapacağını hatırlatarak sözlerimizi bitirelim.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.