Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows Subsystem For Linux, Windows 11 Mağazasına Geldi

  Windows Subsystem For Linux ( WSL ) özelliğine doğrudan mağaza aracılığıyla erişmek ve güncellemeleri doğrudan almak artık mümkün. Linux ...

...

 

Windows Subsystem For Linux (WSL) özelliğine doğrudan mağaza aracılığıyla erişmek ve güncellemeleri doğrudan almak artık mümkün.

Linux için Windows Alt Sistemi (WSL), Microsoft tarafından ilk olarak 2017’de Windows 10’a dahil edilmişti. Bu özellik, geliştiricilerin sanal makineler (VM’ler) veya çift önyükleme yapılandırmaları gerektirmeden GNU/Linux ortamlarını doğrudan Windows’ta çalıştırmasını sağlıyor.

Doğal olarak bu özellik yeni Windows 11 işletim sisteminde de mevcut. Daha önce WSL’yi etkinleştirmek “Windows Özelliklerini Aç veya Kapat” iletişim kutusunu kullanmak gerekiyordu. Başka bir deyişle, WSL’yi isteğe bağlı bir Windows bileşeni olarak yüklenmek gerekiyordu, Ancak Microsoft şimdi Microsoft Store aracılığıyla WSL için özel bir uygulama yayınladı.

WSL uygulaması şu anda Windows 11 Microsoft Store’da Önizleme sürümü olarak mevcut. Microsoft, bu uygulamanın iki avantajı olduğunu söylüyor. Birincisi, WSL doğrudan mağaza üzerinden güncellenebildiği için özelliklere daha hızlı erişmek mümkün olacak. Bununla birlikte WSL yeni özellikler aldığı sürece Windows kurulumunu güncellemeniz veya değiştirmeniz gerekmeyecek.

Microsoft bir süre daha eski sürümü desteklemeye devam edecek. Bu arada yeni sürümde 5.10.60.1 çekirdeğinin kullanıldığı belirtiliyor. Yeni Windows Subsystem for Linux (WSL) uygulamasını indirmek için Microsoft Store’u ziyaret edebilirsiniz.


https://www.technopat.net/2021/10/13/windows-subsystem-for-linux-windows-11-magazasina-geldi/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.