Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Intel, yazılım tabanlı işlemci yükseltmelerine izin verecek özellik hazırlıyor

Intel'in silikonun özelliklerini yazılım tabanlı etkinleştirmenin arkasına kilitleyebilecek yeni bir özellik hazırladığını gösteren bir ...

...
Intel'in silikonun özelliklerini yazılım tabanlı etkinleştirmenin arkasına kilitleyebilecek yeni bir özellik hazırladığını gösteren bir yama keşfedildi.

Yakın zamanda 12.nesil Alder Lake mimarisini sunacak Intel’in, yazılım tabanlı aktivasyon sağlanarak işlemcilerin çeşitli özelliklerinin geliştirilebileceği yeni bir özelliği ortaya çıktı. Yama notlarına göre ''Intel Yazılım Tanımlı Silikon'' (SDSI) olarak adlandırılan bu özellik, kullanıcıların satın alabileceği bir lisans ile beraber silikonların ek özellikler kazanmasını sağlayacak.

Çeşitli özellikler saklanacak

Şu an için Linux sistemleri ile uyumlu olan yeni özellik, Intel tarafından Xeon işlemcilere sunulacak. Şirket, bazı kullanıcıların ihtiyaç duymadığı özellikleri kilitleyerek işlemcileri daha ucuz fiyatlandırmayı planlıyor. Kullanıcılar istedikleri özellikleri yeni bir işlemci satın almak yerine yazılım lisansı ile geliştirebilecekler.

SDSI özelliği, 2010 yılında Core işlemciler için ortaya çıkan Intel Yükseltme Hizmeti özelliği ile karşılaştırılıyor. Bunun yan sıra özellik Linux'e hiç ulaşmamıştı. Toms Hardware, yeni özelliğin Ses Yönetim Cihazı (VMD) ve donanım tabanlı bir anahtar kullanılarak etkileştirilen yeni bir Intel Virtual RAID on CPU (VROC) kullanacağını söylüyor.

 

Kaynak:Paste your https://www.techspot.com/news/91494-intel-prepares-feature-allowing-software-based-processor-upgrades.html?utm_campaign=adnanguneycon&utm_medium=referral&utm_source=adnanguneycom.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.