Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome’un yeni widget’ları, Android için sunuluyor!

  Android 12 ile büyük revizeye giren Google, bir süredir test ettiği yeni widget'ları Chrome için kullanıma sunmaya başladı. Google  ve...

...

 

Android 12 ile büyük revizeye giren Google, bir süredir test ettiği yeni widget'ları Chrome için kullanıma sunmaya başladı.

Google ve Apple, son zamanlarda birbirine yakın stratejiler izleyen iki şirket haline geldi. Apple iOS işletim sistemiyle Android‘in sahip olduğu widget’lara yönelirken, Google ise Apple’ın bu hamlesinin ardından widget üzerine daha fazla çalışmaya başladı. Şirket Android 12 ile birlikte uygulama widget’larını güncellerken, şimdi ise bu kervana Google Chrome uygulamasını da dahil etti.

Normal şartlarda Google, uzun süre boyunca widget’lara dokunmadı. Ancak arama devi, Apple’ın bu konsepte yönlendiğini görünce çok geçmeden ana ekran widget’ları için yeniden harekete geçti

Google Chrome beta, Android için yeni widget’lar getiriyor

Uygulama widget’larını Android 12 ile birlikte yeniden tasarlayan Google, çok geçmeden web tarayıcısı Chrome’un widget’larını da yenilemeye başladı. Şirket kısa süre önce testlerine başladığı widget’ları, Chrome 95 sürümüyle hayata geçirdi.

Yeni widget’ları deneyimlemek isteyen kullanıcılar, Chrome 95 sürümünü indirerek ana ekranda bu yeniliği erkenden kullanmaya başlayabilir. Ancak 95. sürüm olmasına rağmen bazı kişiler hala yeni widget’ların ana ekranda görünmediğinden şikayetçi. İşte bunun içinde aşağıdaki flags ayarlarından küçük bir işlem yapmak gerekiyor.

1. chrome:flags/#enable-quick-action-search-widget-android

2. chrome:flags/#enable-quick-action-search-widget-android-dino-variant

Yukarıdaki kodları flags bölümünden girdikten sonra, widget’lar bölümünde yeni widget görünecek. Bunlar; Google arama, gizli tarama, sesli arama ve Google Lense hızlı erişim sağlayan 5×1 boyutunda widget’lardan oluşmakta.

Öte yandan daha geniş düzenlemede aynı kısayollara sahip 5×2’lik bir widget olduğunu da belirtmekte fayda var. Ayrıca Google’ın Dino oyunu içinde 2×2 boyutunda widget’ta bulunuyor. Tabii bununla sadece oyunu başlatabilirsiniz. Kısayoldan oynamak mümkün değil.

Şu anda beta aşamasında olan yeni widget’lar, kararlı olarak da birkaç hafta içinde çıkacak. Ancak bu yeniliği erkenden deneyimlemek için uygulamanın beta sürümünü indirebilirsiniz.

Kaynak:https://www.somagnews.com/google-chromes-new-widgets-are-available-for-android/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.