Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Citroen'in 6 bin euroluk yeni otomobili Türkiye'ye geldi! Kullanmak için ehliyet şartı bile aramıyorlar

  Citroen'in iki kişilik elektrik motorlu aracı Ami, Türkiye'ye resmen giriş yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ortaya çı...

...

 

Citroen'in iki kişilik elektrik motorlu aracı Ami, Türkiye'ye resmen giriş yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ortaya çıkan kompakt aracın Türkiye'de hangi araç sınıfına gireceği ve fiyatının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Yine de aracın yurt dışında sadece 6 bin euroya satılıyor olması, Ami'nin Turkiye'deki en ucuz sıfır otomobil olabileceğini gösteriyor.

Fransız otomotiv devi Citroen, birkaç ay önce düzenlediği bir etkinlikte Ami ismini verdiği kompakt bir araç duyurmuştu

  • İki kişilik otomobil, elektrik motorlu yapısı, küçüklüğüyle şehir içi ulaşım için oldukça ideal. Merakla beklenen Citroen Ami, Türkiye'ye resmen giriş yaptı.

Ami, Fransa'da normal otomobiller gibi sınıflandırılmıyor. 14 yaşını doldurmuş olan herkes, 4 tekerlekli ve otomobil görünümlü olan Ami'yi kullanabiliyor. Maksimum 50 km/sa hıza ulaşabilen araç, ev tipi prize takıldığında yalnızca 3 saatte tamamen şarj oluyor. 5.5 kWh kapasiteli bu batarya tamamen şarj olduğunda, 70 kilometre menzil sunuyor. Bu istatistiklere sahip Ami'nin Türkiye'de hangi kategoriye alınacağı ve ehliyet gerekip gerekmeyeceği ise şimdilik bilinmiyor.

İşte Citroen Ami'nin Türkiye'deki ilk görüntüleri

Citroen, iki kişilik kapasiteye sahip Ami'yi Avrupa genelinde 6.000 euroya satıyor. Ancak aracın Türkiye fiyatının ne olacağı şimdilik bilinmiyor. Şirketin internet sitesine baktığımızda da Ami'nin fiyatı ile ilgili hiçbir bilgi göremiyoruz. Ancak bu araçların en kısa sürede Citroen'in internet sitene eklenmesini ve fiyatlarının da açıklanmasını bekliyoruz.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerle Türkiye'ye geldiği anlaşılan Citroen Ami'lerin plaka tescil işlemlerinin yapıldığı ve bu araçların şimdilik özel bir projede kullanılacağı söyleniyor. Ancak bunların yalnızca iddiadan ibaret olduğunu, Citroen Türkiye'nin yapacağı açıklamayı beklemek gerekiyor.

6 BİN EURO SEVİYESİNDE

Yüzde yüz elektrikli olan Ami'nin azami hızı 50 kilometre/saat. İç mekanı oldukça sade ve basit tasarlanan Ami, rahat ve kolay bir kullanım amaçlıyor. 5.5 kWh kapasiteli lityum iyon bataryasıyla menzili 70 kilometre. Ami, ev tipi prizlerde yalnızca 3 saatte şarj olabiliyor. Ami'nin Avrupa satış fiyatı ise 6 bin euro seviyesinde.

PLAKA TESCİLLERİ DE YAPILDI

Türkiye'ye gelen ilk parti Ami'lerin görüntüleri ise sosyal medyada paylaşıldı. Araçların plaka tescillerinin yapıldığı görülürken bu araçların ilk etapta özel bir projede kullanılacağı iddia edildi. Sınırlı sayıdaki elektrikli Ami'ler büyük ihtimalle araç paylaşım modelinde hizmet verecek.

2021 Citroen AMI-Satın Alma Danışmanlığı, Test Almanca, İnceleme, sürüş Raporu Ausfahrt.tv

Berlin'deki ulusal sürüş etkinliğinin bir parçası olarak birkaç saat boyunca test edebileceğimiz 2020 Citroen AMI için satın alma Danışmanlığı. Citroen AMI testimiz, atlama işaretleri ile elde edilebilecek bölümlere ayrılmıştır:
Videosu:

 
00: 00 başlangıç
02: 30 performans
03: 24şaşırtıcı
08: 44 iç
16:47 Raf Kontrolü
21: 16 sürüş deneyimi
32:37büyük göğüsler
32: 50büyük göğüsler

Kaynak:https://www.haberler.com/citroen-in-6-bin-euroluk-yeni-otomobili-turkiye-14427595-haberi/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.