Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Çinli Kullanıcılar Neden Windows 11'e Yükseltme Yapamıyor ve Bunu Nasıl Aşıyorlar

  Windows 11 'in sistem gereksinimlerindeki tek bir kısıtlama, tüm Çin 'in yükseltme yapmasını engelliyor. Microsoft , Windows 1 1&#...

...

 Windows 11'in sistem gereksinimlerindeki tek bir kısıtlama, tüm Çin'in yükseltme yapmasını engelliyor.

Microsoft, Windows 11'in PC'lerin TPM 2.0 yongalarına sahip olmasını gerektireceğini açıkladığında, birçoğu şok oldu ve endişelerini dile getirdi. TPM 2.0 modüllerine duyulan gereksinim, milyonlarca insanın bilgisayarlarını Windows 11'e yükseltmesini engelleme potansiyeline sahipti. Microsoft, resmi Windows 11 güncelleştirmesini almaktan TPM 2.0 yongası olmayan bilgisayarları hariç tutma kararını desteklemeye devam ediyor.

Ne yazık ki, Windows 11'in bu kitlesel reddi tam olarak Çin'de olan şey. Çin'deki bilgisayarların bilgisayarlarında neden TPM yongaları bulunmadığını ve vatandaşların Microsoft'un TPM 2.0 gereksinimini nasıl aştığını görelim.

Çin, TPM Yerine TCM Yongaları Kullanıyor

Çin, 1999'dan bu yana Güvenilir Platform Modülü (TPM) yongalarının kullanımını yasakladı ve Güvenilir Şifreleme Modülü (TCM) yongaları adı verilen kendi geliştirdiği bir çözümü benimsedi. Çin bunu TPM standardıyla ilgili güvenlik endişeleri nedeniyle yaptı. Bu nedenle, Çin'deki OEM'ler, Microsoft'un Windows 11 için zorunlu kıldığı TPM yongaları yerine ürünlerine TCM yongaları içerir.

Çin TCM yongaları ile TPM yongaları arasındaki temel fark, birincisinin temel şifreleme algoritmaları da dahil olmak üzere tamamen Çin teknolojilerine dayanmasıdır. Bu, OEM'LERİN ürünlerinde kullandıkları TCM yongaları için bir durum gerekliliğidir.

Çinli tüketici makinelerinde TPM yongası bulunmadığından, Windows 11 güncelleştirmesi çoğu Çinli tüketiciye sunulmayacaktır. Ancak, bu şirketler ve diğer büyük Microsoft istemcilerini içermez.

South China Morning Post'a göreMicrosoft, Rusya ve Çin'deki bazı büyük müşterileri için bir istisna yaptı, bu nedenle Windows 11'i almak için makinelerine TPM yongaları eklemek zorunda değiller.

Kısacası, Çinli şirketler Microsoft'un kaybetmesi için çok büyük bir müşteri, bu yüzden şirket onlar için bir istisna yaptı. Ancak Çin'in tüketicileri için de aynı istisna yapılmadı.

Çin'deki insanlar Bu Sorunu Nasıl Aşıyor?

Microsoft sorunla ilgili bir şey yapana kadar, Çin'deki insanlar Windows 11'i manuel olarak yüklüyorlar.

Windows 11'i bir ıso'dan temiz bir şekilde yüklemek, Windows 11'in donanım gereksinimlerini atlamak için biraz hantal bir yol olsa da etkilidir. Windows'u bu şekilde yükleyerek, kullanıcılar Microsoft'un resmi güncellemesini beklemek zorunda kalmazlar; bu yazı yazıldığı sırada çoğu Çinli insan için hiçbir yerde görülmez.

Bununla birlikte, bazı insanlar Microsoft'un sorunu çözmesini beklemeyi tercih ediyor. Microsoft, geçmişte OEM iş ortaklarının TPM 2.0 gereksiniminden istisnalar isteyebileceğini söylemiştir. Bu muhtemelen Çin için de geçerli olacak. Dünyanın en büyük PC pazarıdır ve bu nedenle Microsoft bunu görmezden gelemez.

Durum ne olursa olsun, Windows 11'in yalnızca Çin'e özgü bir sürümünün veya en azından Windows 11'in donanım gereksinimlerine yönelik bir güncelleştirmenin olacağından emin olabiliriz.

TCM ve TPM Sorunu, Çin'de Çok Daha Büyük Bir Teknolojik Değişimin Parçası

Çin halkının Windows 11'e yükseltmesini engelleyen TCM ve TPM sorunu, Çin'in kendi kendine yeterlilik çabasının bir yan ürünüdür.

Çin sabit yeterli teknolojik olarak kendinden olmaya çalışıyor. Şu anda, çip pazarının çoğunluğu ABD şirketleri tarafından kontrol edilmektedir. Buna ABD'den Çinli teknoloji şirketlerine yönelik artan sayıda yasak ve yaptırım ekleyin ve Çin'in neden her şeyi yerel olarak geliştirmek istediğini görebilirsiniz.

Bunun kayda değer bir örneği Huawei ve uyumudur. Telekom devi ABD tarafından onaylandıktan sonra, şirket çabalarının çoğunu Google hizmetlerinden arındırılmış Android sürümünü geliştirmeye odakladı. Ve tüm işaretler Harmonyos'un Çin'deki Android'e büyük bir rakip olduğuna işaret ediyor.

Kaynak:https://www.makeuseof.com/why-chinese-users-cant-upgrade-windows-11/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.