Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 11 Insider 22454 ve 22000.184 Yapıları Yayınlandı

Son dönemde gelen güncellemelerle birlikte Windows 11’de görülen hatalar en aza iniyor. Microsoft, Windows 11 Insider Beta kanalındaki kulla...

...

Son dönemde gelen güncellemelerle birlikte Windows 11’de görülen hatalar en aza iniyor.

Microsoft, Windows 11 Insider Beta kanalındaki kullanıcılar için 22000.184 yapısını ve Dev kanalındakiler için Build 22454 yapısını test için kullanıma sundu. Beta kanalına gelen güncelleme oldukça küçük ve fazla değişiklik yapılmamış. Dev kanalına gelen güncelleme ise aksine Windows 11 için kapsamlı hata düzeltmelerine ve bazı yeni özelliklere sahip.

Windows 11 Build 22454 İyileştirmeleri

Geri Dönüşüm Kutusu: Yeni İçerik Menüsü


Windows 11, başlat ve görev çubuğuna ek olarak yeniden tasarlanmış birçok yeni bağlantı menüleriyle birlikte geliyor. Masaüstündeki Geri Dönüşüm Kutusu simgesine sağ tıkladığınızda, artık Microsoft’un biraz şeffaf bir arka plana sahip modern UI bağlam menüsü ve her menü seçeneğiyle ilişkili Modern UI simgeleri ile karşılaşacaksınız.


Daha fazla seçenek göster’e tıklamak zorunda kalmadan Hızlı Erişim’e sabitlemek için Dosya Gezgini’nde bir ağ paylaşımına sağ tıklandığında bir seçenek eklendi.
Windows Insider geri bildirimlerine dayalı olarak yapılan ayarlamalarla Korece IME’nin güncellenmiş bir sürümü yayınlandı.


Daha önce Geri Dönüşüm Kutusu, Windows 10’un eski içerik menüsüne sahipti ancak Windows 11’in yuvarlak kenarları vardı. Artık masaüstü deneyimini kolaylaştırmak için modern kullanıcı arayüzüne geçiş tamamlandı.

Önemli Hata Düzeltmeleri



  • PowerPoint sunumları gibi tam ekran uygulamaların üzerinde Görev Çubuğunun beklenmedik bir şekilde takılmasına neden olabilecek bir sorun düzeltildi.
  • Belirli uygulamalar büyütüldüğünde görünmeyen Sabit Başlık çubuğu seçenekleri düzeltildi.
  • Masaüstü arka planı bir slayt gösterisine ayarlandığında, explorer.exe yeniden başlatılıncaya kadar performansı etkileyen bir sorun giderildi.
  • Hyper-V’yi etkinleştirdikten ve bir Harici V-Switch oluşturduktan sonra Wi-Fi hızlarının düşmesine neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Bir kontrast teması kullanırken Görev Çubuğu simgelerinin üzerine geldiğinizde titremesine neden olan bir sorun düzeltildi.
  • Görev Çubuğundaki ses simgesinin sesin kapatıldığını göstermesine neden olan temel bir sorunu ele alındı.
  • Windows Defender Uygulama Koruması (WDAG) özelliğinin sürekli hata denetimine neden olabileceği bir sorun düzeltildi.
  • Başlat düğmesine (WIN + X) sağ tıklandığında Windows Terminalinin yeniden listelenmesi.
  • Masaüstü bilgisayarlar için küçük önizleme resimlerinin düzgün şekilde görüntülenemediği bir hata düzeltildi.
  • Shift ile birlikte bir uygulama simgesine sol tıklandığında olması gereken durum artık normal çalışıyor.
  • Ses Ayarları kullanılırken oluşan bir kilitlenme hatası düzeltildi.
  • Dosya Gezgini’ndeki bağlantı menüsünün güvenilirliği artırıldı.

Microsoft, geliştirme derlemesindeki bu düzeltmelerden bazılarının, hizmet güncellemeleri yoluyla Windows 11’in sürüm derlemesine girebileceğini söylüyor. Bu nedenle, Windows 11 5 Ekim’de herkese açık olarak yayınlandığında bu hataların bazılarının düzeltildiğini görebiliriz.


Kaynak:https://www.windowslatest.com/2021/09/10/windows-11-build-22454-finally-refreshes-context-menu-for-recycle-bin/.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.