Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Arama Merkezi Blog'undan Başlıklar hakkında Yeni Duyuru; Web sayfa Başlıklarını Oluşturma Güncellemesi

Web sayfası başlıklarını nasıl oluşturduğumuza ilişkin bir güncelleştirme;  Kişilerin hangi arama sonuçlarının sorgularıyla alakalı olabilec...

...

Web sayfası başlıklarını nasıl oluşturduğumuza ilişkin bir güncelleştirme; Kişilerin hangi arama sonuçlarının sorgularıyla alakalı olabileceğini belirlemesinin birincil yollarından biri, listelenen web sayfalarının başlıklarını incelemektir. 

Bu nedenle Google Arama, arama yapanları içerik oluşturucuların, yayıncıların, işletmelerin ve diğerlerinin ürettiği içerikle ilişkilendirmek için sonuçlarımızdaki belgeler için en iyi başlıkları sağlamak için çok çalışır.

Başlıklar nasıl oluşturulur

Geçen hafta, web sayfaları için yeni bir başlık oluşturma sistemi sunduk. Bundan önce, başlıklar verilen sorguya göre değişebilir. Bu genellikle artık yeni sistemimizde olmayacak. Bunun nedeni, yeni sistemimizin, belirli sorgudan bağımsız olarak neyle ilgili olduklarını açıklamak için genel olarak belgeler için daha iyi çalışan başlıklar ürettiğini düşünmemizdir.

Ayrıca, on yılı aşkın bir süredir başlıklar oluşturmak için HTML metninin ötesine geçerken, yeni sistemimiz bu tür metinleri daha da fazla kullanıyor. Özellikle, insanların bir web sayfasına geldiklerinde görsel olarak görebilecekleri metinleri kullanıyoruz. Bir sayfada gösterilen ana görsel başlığı veya başlığı, site sahiplerinin genellikle <H1> etiketlerin içine, diğer başlık etiketlerinin içine yerleştirdiği veya stil tedavilerinin kullanımıyla büyük ve belirgin hale getirilen içeriği göz önünde bulundururuz.

Sayfada yer alan diğer metinler, sayfalara işaret eden bağlantılar içindeki metinler gibi düşünülebilir.

Neden HTML başlık etiketlerinden daha fazlası kullanılıyor

Neden her zaman HTML başlık etiketini kullanmıyorsunuz? Aynı nedenlerden dolayı, 2012'de etiketin ötesine geçmeye başladığımızda açıkladık. HTML başlık etiketleri bir sayfayı her zaman iyi tanımlamaz. Özellikle, başlık etiketleri bazen şunlar olabilir:
Çok uzun.
Anahtar kelimelerle "doldurulmuş", çünkü içerik oluşturucular yanlışlıkla bir grup kelime eklemenin bir sayfanın daha iyi sıralanma şansını artıracağını düşünüyor.
Başlık etiketlerinin tamamen olmaması veya tekrarlayan" boilerplate " dili içermesi. Örneğin, ana sayfalar basitçe "Ana Sayfa"olarak adlandırılabilir. Diğer durumlarda, bir sitedeki tüm sayfalar "Adsız" olarak adlandırılabilir veya yalnızca sitenin adına sahip olabilir.

Genel olarak, güncellememiz sayfalar için daha okunabilir ve erişilebilir başlıklar üretmek üzere tasarlanmıştır. Bazı durumlarda, yararlı olduğu düşünülen site adlarını ekleyebiliriz. Diğer durumlarda, son derece uzun bir başlıkla karşılaştığımızda, en baştan başlayıp daha kullanışlı parçaları kesmek yerine en alakalı bölümü seçebiliriz.

İyi HTML başlık etiketlerine odaklanma geçerli kalır


Bu son değişikliği yansıtacak şekilde başlıklarla ilgili uzun süredir devam eden yardım sayfamızı yakında güncelleyeceğiz. Ancak, bu sayfadaki site sahiplerine ana tavsiyemiz aynı kalır. Harika HTML başlık etiketleri oluşturmaya odaklanın. Başlıklar oluşturmamızın tüm yolları arasında, HTML başlık etiketlerinden gelen içerik, zamanın %80'inden fazlası için hala en çok kullanılanıdır.

 Herhangi bir sistemde olduğu gibi, ürettiğimiz başlıklar her zaman mükemmel olmayacaktır. Forumlarımızda herhangi bir geri bildirimi memnuniyetle karşılıyoruz. Geri bildirimlere dayanarak yeni sistemimizde iyileştirmeler yapıyoruz ve zaman içinde daha da iyi hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Testlerimiz, sunduğumuz değişikliğin, arama yapanlar tarafından eski sistemimize kıyasla daha okunabilir ve tercih edilen başlıklar ürettiğini gösteriyor.

 

Kaynak:https://developers.google.com/search/blog/2021/08/update-to-generating-page-titles).

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.