Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

İnterneti Elektrik Gibi Depolamak mı Dersin? İşte Hâlâ Keşfedilmediğine İnanamadığımız Teknolojiler

Salgın dönemi boyunca uzak kaldığımız her şeye ekranlardan ulaşmaya çalıştık. Ses vardı, görüntü vardı, ancak koku ya da dokunma hislerinden...

...

Salgın dönemi boyunca uzak kaldığımız her şeye ekranlardan ulaşmaya çalıştık. Ses vardı, görüntü vardı, ancak koku ya da dokunma hislerinden mahrum kaldık. Yıllarca eğitim almadan parası neyse verilip uzaya gidilen günümüzde, koku ve ses transferinde olduğu gibi teknolojinin hâlâ ulaşamadığı pek çok yer var.









Pandemi bizi tüm sevdiklerimizden uzaklaştırıp beklediğimiz kavuşmaları daha şimdiden Sinan Çetin ile Film Gibi havasına çevirdi. Üstelik arka planda Barış Manço’nun Gülpembe’si yerine TikTok’ta viral olan şarkılar çalıyor… Hatta öyle bir hale geldik ki telefonumuz ve böbreğimiz aynı anda çalınsa önce cebimizi kontrol ederiz.

Gündelik hayatımıza giren tüm teknolojilere bu kadar bağlanmamızın bir sebebi daha var: Bizim adımıza işleri çok kolaylaştırdılar, mecbur kalınca daha da bağlandık. Doğamız ve biyolojimiz gereği aslında bize hiç uyumlu olmayan ekranların yetemediği, hâlâ nasıl keşfedilmediğini düşündüğümüz teknolojileri size sorduk, derledik.

Kaynak:https://www.webtekno.com/hala-kesfedilmedigine-inanamadigimiz-teknolojiler-h112849.html.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.