Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

En İyi Feedburner alternatifleri nelerdir?

  Feedburner = Yürüyen Ölü Adam Kabul edelim: Google er ya da geç Feedburner 'ı kapatacak. İpuçları ezici: On yıldan fazla bir süredir ...

...

 

Feedburner = Yürüyen Ölü Adam

Kabul edelim: Google er ya da geç Feedburner'ı kapatacak. İpuçları ezici:
On yıldan fazla bir süredir güncelleme yok: 2007'deki devralımdan sonra artık güncellenmedi. Temmuz 2021 de umut verici olaacak mı belli değil!


14 Nisan 2021'de (neredeyse 14 yıl sonra!) Google, yeni bir platforma geçeceğini açıkladı, ancak yeni özellikler söz vermedi.

E-posta hizmetinin kapatılması: 2021 güncellemesinin bir parçası olarak Google, e-posta abonelik hizmetinin kullanımdan kaldırılacağını ve bunun birçok temel özelliği olduğunu belirtti.
İhmal tarihi: yıllar boyunca çeşitli diğer özellikleri kapatmanın yanı sıra (örneğin, 2012'de API ve AdSense),


Feedburner güncellemeyi unuttuğunda olduğu gibi aksilikler de meydana geldi. feedburner.jp Temmuz 2012'de alan adı, binlerce Japon blogcunun abone tabanını kaybetmesine neden oldu.


Google umursamıyor: bu sadece google için bir yan üründür, bu yüzden milyonlarca kişi tarafından kullanılmasına rağmen Google Reader'da olduğu gibi kapatacaktır.

Bu nedenle, bir Feedburner alternatifine geçmek, er ya da geç daha iyi olur Soru şu: neye geçmek?

Feedburner için en iyi alternatif nedir?

Aşağıdaki, araştırmadan yola çıkarak en iyi Feedburner alternatiflerini bulacaksınız.

Ancak, herkes için tek bir çözüm maalesef yoktur, bu – ihtiyaçlarınızın ne olduğuna bağlıdır.

Feedburner Alternatives Infographic

Credit to feedburner-alternatives.com

Yeni Feedburner alternatifleri


İlginç bir gelişmekte olan alternatif Feedio hangi benzersiz bir yaklaşım: yerine aşağıdaki bazı bloglar, hepsi hakkında aşağıdaki yazarlar (olursa olsun, hangi blog onlar yayınlanmıştır). Hizmet ücretsizdir.

İkinci kademe Feedburner alternatifleri

Ana alternatiflerin yanı sıra, Feedburner'ın ne yaptığını (veya daha önce ne yaptığını) kısmen kapsayan bir dizi hizmet vardır. Bunlar tam alternatifler değildir, ancak belki de onları hala yararlı buluyorsunuz.

E-posta teslimatına odaklanan hizmetler


Feedburner ilk düşüş belirtilerini gösterdiğinde birkaç RSS2Email hizmeti ortaya çıktı, bunların arasında en dikkat çekici olanları:
Madmini
bu e-posta bülten hizmeti RSS-to-e-posta içerir ve Mailchimp gibi daha büyük hizmetlere kıyasla rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılır. Ayrıca Google Analytics gibi diğer hizmetlerle de bütünleşir ve küçük ve orta ölçekli bloglar için uygun bir seçenek gibi görünmektedir. Bu ayrıntılı incelemeyi okuyun.

Küçük blogcular için ücretsiz planlarla başka bir RSS-e-posta hizmetini besleyin. Ancak, artık çok aktif görünmüyorlar.
WordPress eklentileri
sadece eklenti hizmetine (sınırlı özellikler ve güvenilirlik sorunları) güvenmekten çok rahat hissetmezdim, ancak yarı zamanlı blogcular için çekici olabilecek hızlı bir şekilde yüklenirler. Bunlar arasında dikkat çekici olan Jetpackve Subscribe2.

RSS feed Yönetim Hizmetleri

Rapidfeeds ve Wordpress eklentisi Simple Feed Stats gibi diğer RSS feed Yönetim Hizmetleri saf temellere odaklanır: insanların RSS okuyucularına abone olmalarına izin vermek (ayrı bir abonelik sayfası yok) ve abone sayısını yayıncılara sunmak.

netice

Feedburner kapanacak ve ne kadar erken geçiş yaparsanız o kadar az güçlük (ve risk) yaşayacaksınız.

Hem RSS hem de e-postanızı işlemek için Feedburner'ı kullandıysanız, en iyi iki seçenek yeniden başlatılır follow.it (daha önce SpecificFeeds) veya Feedblitz.

RSS Feed'iniz için yalnızca Feedburner kullandıysanız, bunlardan herhangi birini kullanın follow.it ya da Feedblitz, ya da önemli sayıda aboneniz varsa , feedpress ile premiumolmayı düşünün, çünkü daha süslü raporlama araçları ve diğer bazı özellikler sunar.

E-posta bülteninizi bir sonraki seviyeye taşımayı düşünüyorsanız ve biraz zaman harcamak istiyorsanız (bu bir RSS2Email çözümü kadar kolay değildir), RSS için Feedblitz veya Feedpress ve Mailchimp (küçük bloglar için iyi, çünkü 2.000 aboneye kadar ücret almazlar) veya e-posta için Aweber.

Her durumda, umarım bu genel bakışı yararlı bulmuşsunuzdur. 

Bazen " Feedburner'a en iyi alternatif nedir?» ve yukarıda belirtildiği gibi, «en iyisi» olduğunu düşünmüyorum – her zaman neye ihtiyacınız olduğuna bağlı.

Yine de, beni seçmeye zorlarsan, işte benim seçimim:
Follow.it: ücretsiz temel plan (sınırsız abone), birçok özellik (hem yayıncılar hem de aboneler için), güzel istatistikler
Feedblitz: köklü, premium ama yine de biraz uygun fiyatlı-ish, sağlam istatistikler. RSS çok iyi değil ama e-posta zaten daha önemlidir (benim görünüm için bana sordu!)
FeedPress: RSS için süper profesyonel ve bir Mailchimp hesabınız varsa, e-posta ile entegrasyon kolay görünüyor
Feedio: oldukça yeni ama farklı sitelerdeki yazarları takip edebileceğiniz fikrini seviyorum. Artı, ücretsiz.
Mailchimp: e-posta sahnesindeki biggie, 2.000 aboneye kadar ücretsiz, birçok terzilik seçeneği (ancak yalnızca ayrı bültenler için kendiniz oluşturmanız gerekir)
Madmini: niş oyuncu ,ama iyi görünüyor 



Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.