Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Arama Merkezi, Web Yöneticisi Merkezi'nin yerini alıyor

Google, Googlebot maskotu nu da yeniledi. Şimdi, yeni bir örümcek yardımcısı internette gezinirken ona katılacak.  Küçük örümcek bot ( henüz...

...

Google, Googlebot maskotunu da yeniledi. Şimdi, yeni bir örümcek yardımcısı internette gezinirken ona katılacak. 

Küçük örümcek bot (henüz isimlendirilecek) büyük mesafeler atlayabilir ve yeşil ışıkla çevrili olduğunda en iyi şekilde görüyor.



Google Web Yöneticileri Merkezi , Arama Motoru Optimize Edici'nin (SEO), çevrimiçi pazarlamacının, blogger'ın, web geliştiricisinin veya site sahiplerinin, web sitelerinin Arama'daki görünürlüğünü iyileştirmesine yardımcı olmak için Google Arama Merkezi olarak yeniden adlandırıldı.

Gelişmeyi duyuran Google , 'webmaster' teriminin arkaik hale geldiğini ve kitaplarda bulunan verilere göre kullanımının keskin bir düşüşte olduğunu söyledi. Ayrıca, arama devi tarafından yürütülen bir kullanıcı deneyimi araştırmasına göre, çok az web uzmanı artık kendilerini web yöneticisi olarak tanımlıyor.

"Bahsettiğimiz konuya (Google Arama) daha fazla odaklanmak için , hem web sitelerimizde hem de sosyal medyada " Google Web Yöneticileri Merkezi "olan adımızı " Google Arama Merkezi "olarak değiştiriyoruz. Amacımız hala aynı Google , resmi blog gönderisinde , insanların web sitelerinin Google Arama’daki görünürlüğünü iyileştirmelerine yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Değişiklik önümüzdeki birkaç gün içinde çoğu platformda gerçekleşecek "dedi .

Ayrıca Google , yardım belgelerini ve bloglarını tek bir sitede birleştiriyor. Tüm arşivlenmiş ve yeni blog gönderileri artık https://developers.google.com/search/blog adresinde görünecek ve mevcut RSS ve e-posta aboneleri grubu otomatik olarak yeni blog URL'sine yeniden yönlendirilecektir.

Google, birleştirmenin ilgili içeriğin daha fazla keşfedilmesi, diller arasında kolay geçiş ve içeriğin korunması gibi çeşitli faydalar sağlayacağını söylüyor.


Son olarak Google , Googlebot maskotunu da yeniledi. Şimdi, yeni bir örümcek yardımcısı internette gezinirken ona katılacak. Küçük örümcek bot (henüz isimlendirilecek) büyük mesafeler atlayabilir ve yeşil ışıkla çevrili olduğunda en iyi şekilde görür.

"Bu meraklı yaratıkla ilk karşılaştığımızda," Gerçekten bir örümcek mi? "Diye merak ettik. Biraz gözlem yaptıktan sonra, bu örümcek bot hibritinin çok uzak mesafelere atlayabildiğini ve yeşil ışıkla çevrili olduğunda en iyi şekilde gördüğünü fark ettik. Googlebot'un yeni en iyi arkadaşı olduğunu düşünüyoruz. Phidippus cinsinden bir örümcek, yine de bot benzeri özelliklere sahip gibi görünüyor, " dedi Google.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.