Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome 85 sürüm güncellemesi yayımlandı

Bilgisayarımızda, tabletimizde ve telefonumuzda kullandığımız Google Chrome yeni güncellemesi ile şaşırtıcı şekilde olumlu sonuçlar veriyor...

...
Bilgisayarımızda, tabletimizde ve telefonumuzda kullandığımız Google Chrome yeni güncellemesi ile şaşırtıcı şekilde olumlu sonuçlar veriyor. Yayımlanan Google Chrome 85 sürüm güncellemesi ile birlikte hem daha az kaynak kullanacak hem de daha hızlı çalışacak. Google Chrome’un programlama dilinde de değişikliklikler mevcut.

Bilgisayarımızda, tabletimizde ve telefonumuzda kullandığımız
Google Chrome yeni güncellemesi ile şaşırtıcı şekilde olumlu sonuçlar veriyor. Yayımlanan Google Chrome 85 sürüm güncellemesi ile birlikte hem daha az kaynak kullanacak hem de daha hızlı çalışacak. Google Chrome’un programlama dilinde de değişikliklikler mevcut.

Google Chrome 85 sürüm güncellemesi yayımlandı


İşlemci ve bellek kaynağı tüketme konusunda kullanıcıların adeta isyan bayrağı açtığı Google Chrome, yeni güncellemesi ile önemli bir konuda değişikliğe gitti. Bunlardan ilki Profil Temelli İyileştirmeler oldu. Bu değişiklik sayesinde tarayıcı, kodlarını daha hızlı bir şekilde çalıştıracak.

İlk olarak Google Chrome 53 sürümü ile beraber Visual C++ programlama dili kullanılarak eklenen bu modül, yeni sürüm ile beraber Clang programlama diline dönüştürüldü. Bu değişiklik ise tarayıcı performansının hissedilir derecede artması anlamına geliyor.

Google Chrome: Bugün, daha hızlı yüklenen sekmeler ve bunları kolayca düzenlemenizi ve bulmanızı sağlayan yeni özellikler dahil olmak üzere bir dizi iyileştirmeyi paylaşıyor.

Chrome'da yüzde 10 daha hızlı sekmelerle daha fazlasını yapın


Yapılacaklar listenizden bir görevi birbiri ardına işaretlediğinizde, sekmeleriniz yüklenirken birkaç saniye bile beklemek sizi yavaşlatabilir. Bu kapsamlı performans iyileştirmeleri , Chrome sekmelerinizin yüzde 10'a kadar daha hızlı yüklenmesini sağlayacaktır.

Sekmelerinizi gruplayın, ardından daraltın

Sekme grupları , sekmelerinizi konuya veya göreve (iş veya alışveriş gibi) ve hatta önceliğe göre görsel olarak ayırt etmenize yardımcı olur. Artık sekme gruplarınızı daraltabilir ve genişletebilirsiniz, böylece erişmeniz gerekenleri görmek daha kolay. Bu özellik, sekme gruplarını kullananlardan duyulan en popüler özellik isteklerinden biri ve bu işlem kullanıma sunmaya başladığında, bunu denemenizi öneririz.


Tablet modu için yeni dokunmatik sekmeler


Chrome'u dizüstü bilgisayarınızın tablet modunda kullanıyorsanız, kısa süre içinde sekmelerinizde gezinirken, aradığınız sayfayı bulmada ve web'de gezinirken daha kolay bir zaman geçireceksiniz. Önce Chromebook'lara gelince, yeni bir dokunmatik ekran arayüzünde daha büyük ve organize etmesi daha pratik olan ve ihtiyacınız olmadığında gizlenen sekmeler var.


Zaten açık olan bir sekmeye geç


Bu sürümde Android'de kullanıma sunulduğunda, adres çubuğuna bir sayfa başlığı yazmaya başladığınızda, zaten açıksa o sekmeye geçme önerisi göreceksiniz. Bunu zaten dizüstü bilgisayarınızdaki Chrome'da yapabilirsiniz.


Sayfayı zaten açtıysanız, o sekmeye geçmek için yeni bir öneri göreceksiniz.

Sekme önizlemeleri ile sekmenizi daha hızlı bulun

İstediğinizi bulmaya çalışırken birden çok sekmeyi tıklamak sinir bozucu olabilir. Bu sürümü denemek için Chrome Beta'ya geldiğinizde, bir sekmenin üzerine gelebilir ve sayfanın küçük resim önizlemesini hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Bu, aynı görünen çok sayıda sekmeniz olduğunda kullanışlıdır (bu kadar çok sayıda Google Dokümanlar sekmesi nasıl oldu?).

PDF'leri Chrome'da doldurun ve kaydedin

Google, Bu chrome sürümünde, Chrome'un PDF işlevselliğini iyileştirmek için sekmelerin de ötesine geçiyor. Artık önümüzdeki birkaç hafta içinde, PDF formlarını doğrudan Chrome'dan doldurabilecek ve girdilerinizle kaydedebileceksiniz. Dosyayı tekrar açarsanız, kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

URL paylaşımı daha kolay hale geldi

Android kullanıcıları için, bir bağlantıyı hızlı bir şekilde kopyalamanıza, diğer cihazlarınızdaki Chrome'a ​​göndermenize ve diğer uygulamalar üzerinden bağlantı göndermenize yardımcı olmak için URL paylaşımı iyileştirildi. Ayrıca, taramak veya indirmek için sayfayı yazdırabilir veya bir QR kodu oluşturabilirsiniz. Bu yeni QR kodu özelliği, masaüstündeki Chrome'da da kullanıma sunuluyor ve Chrome adres çubuğundaki yeni bir QR simgesinden erişilebilir.


Tüm bu güncellemelerin Chrome'da göz atmayı ve işleri halletmeyi daha kolay ve daha hızlı hale getireceğini umuyoruz. Sizde durmayın düşüncenizi paylaşın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.