Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google blogspot.in üzerindeki sahipliğini kaybediyor

Google blogspot.in üzerindeki sahipliğini kaybediyor, kullanıcılar bloglarına erişirken sorunlarla karşılaşıyor Raporlara göre, Google '...

...

Google blogspot.in üzerindeki sahipliğini kaybediyor, kullanıcılar bloglarına erişirken sorunlarla karşılaşıyor

Raporlara göre, Google'ın blogspot.in etki alanı üzerindeki sahipliği, blog yazarları için sorun yaratarak sona erdi.

Google'ın blogspot.in'i şu anda Hindistan'daki birçok kullanıcı tarafından erişilemez durumda. Platformda gönderi paylaşan kişiler, bloglarına erişim konusunda sorunlarla karşılaşıyor. Hindistan etki alanındaki birçok web sayfasına şu anda erişilemez. Bunun nedeni, Google'ın blogspot.in URL'leri üzerindeki kontrolünü kaybetmesidir.

Bununla birlikte, kullanıcılar URL'leri blogspot.com olarak değiştirdiklerinde bloglar görülebilir, ancak asıl sorun, blogspot.in alan adıyla çeşitli web sitelerine bağlantılar koyan bir milyondan fazla kullanıcının artık bozuk bağlantılar olmasıdır.

WHOIS sorgusu çalıştıran Next Web'in raporuna göre, Google artık blogspot.in alan adına sahip değil. Ancak, Google'ın etki alanı üzerindeki denetimini ne zaman kaybettiği net değil. Blogspot.in'e sahip düzenli blog kullanıcıları şimdilik kendi alan adlarını kullanabilir.

Blogspot artık Domainming tarafından satın alındı.

Blogspot.in, daha önce Google'ın 2003'te edindiği Blogspot olarak bilinen Google'ın sahip olduğu Blogger'ın bir parçasıydı. Neowin'in bir raporuna göre, ülkeye özgü alanlar farklı blog adresleri değil, yalnızca blogger'ın yaşadığı ülkeye dayalı bir yeniden yönlendirme . Bir kullanıcı Hindistan'da arama yaptığında, username.blogspot.com yerine username.blogspot.in ile bir alan adı alacaktır.

Ülkeye özgü URL'ler Şubat 2013'te Blogger tarafından oluşturuldu. Bu, yerel yasaları ihlal edecek içeriği kaldırmak için yapıldı. Belirli alan adıyla kolayca kaldırılabilir ve dolayısıyla yerel okuyucular tarafından artık kullanılamaz.

Bloglama hem bir trend hem de kâr getiren bir iş haline geldi. Birçok aktif blogcu, profillerini iş örnekleri olarak kullanır.

Google sorunu ele almadı ve kullanıcıları blogspot.in üzerindeki sahipliğini kaybettikleri konusunda bilgilendirmedi. Hindistan'daki milyonlarca blogcu, Google'ın alan üzerindeki sahipliğini kaybetmesi nedeniyle acı çekiyor.

kaynak: https://www.indiatoday.in/technology/news/story/google-loses-ownership-over-blogspot-in-users-face-issues-accessing-their-blogs-1698430-2020-07-08

2 yorum

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.