Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome'a 'Daha Sonra Oku' Özelliği Geliyor

Google, sonradan gözatmak istediğimiz sayfalarla dolup taşan yer imleri nin temizlenmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Chro...

...
Google, sonradan gözatmak istediğimiz sayfalarla dolup taşan yer imlerinin temizlenmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Chrome Canary'de ortaya çıkan 'Daha Sonra Oku' özelliği, sonradan ziyaret etmek istediğimiz sayfaların kolayca kaydedilmesini sağlayacak.

Google, sonradan gözatmak istediğimiz sayfalarla dolup taşan yer imlerinin temizlenmesini sağlayacak bir özellik üzerinde çalışıyor. Chrome Canary'de ortaya çıkan 'Daha Sonra Oku' özelliği, sonradan ziyaret etmek istediğimiz sayfaların kolayca kaydedilmesini sağlayacak.

Gün içinde webde dolaşırken ‘daha sonra’ gözatmak istediğimiz pek çok içerikle karşılaşıyoruz. Bu içerikleri kimi zaman yer imlerine kaydederken kimi zaman da daha sonra okumak üzere yan sekmede açıyoruz ve çoğu zaman sayfayı bile ziyaret etmeden tarayıcıyı kapatıyoruz. Ayrıca okumayı ‘düşündüğümüz’ her içeriği yan sekmede açmak, RAM tüketimini ciddi şekilde artırıyor.

Dünyanın en popüler web tarayıcısı olan Chrome’un geliştiricisi olan Google, internet kullanıcılarının bu problemini fark etmiş olacak ki Chrome Canary 86.0.4213.0 sürümüyle birlikte, Chrome’a gelmesi muhtemelDaha Sonra Oku’ özelliğini gün yüzüne çıkardı. 

Özellik henüz geliştirilme aşamasında olsa da gelmesi halinde kullanıcı deneyimine büyük katkısı olabilir.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi şu anda daha sonra okumak istediğimiz içerikleri kaydetmenin(!) tek yolu yer imlerine kaydetmek. Google ise Daha Sonra Oku seçeneği ile birlikte daha sonra gözatmak istediğiniz içerikleri tarayıcıya kaydetmeyi mümkün kılıyor. Bu özellikle kaydettiğiniz sayfaları ‘okuduktan sonra’ silerek Daha Sonra Oku sayfasının daima temiz kalmasını da sağlayabilirsiniz.


Chrome’un yeni Daha Sonra Oku özelliği henüz küçük bir sızıntıyla ortaya çıktığından özelliğin final sürümünün nasıl bir kullanıcı deneyimi sunacağını ya da özelliğin Chrome’a gerçekten yayınlanıp yayınlanmayacağını şimdiden söylemek zor.

kaynak: https://gizmodo.com/you-should-start-using-chrome-s-built-in-read-later-f-1830346771

2 yorum

  1. chrome kendine istediği özelliği getirebilir. Firefox'un kullanımı chrome'ye göre çok daha işlevsel.
    Parola hatırlatmaları, hızlı çalışması, verilerin korunması, takip edilmeyi engellemesi, takip etmemesi gibi konularda firefox çok üstün.
    Firefox'a geçeli bir yıldan fazla zaman oluyor çok memnunum.
    Chrome google'ın gücünü ve bürokratik hareketlerini taşıyor. Tarayıcı diğer araçlardan bağımsız, özgür olması gerekir.
    Kullanıcıların gizliliğine önem vermesi, parolalarını sağlam koruması gerekir.
    Firefox bir çok bakımdan daha üstün.
    Yeni çıkan edge var onun için birşey diyemeyeceğim. Umarım Chrome'un gösterdiği davranışları göstermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi konuya ticari amaçlı yanaştıkları için kaliteyi düşürdüler. Firefox uzun zamandır kullanmıyorum. Aslında denemek lazım.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.