Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google 10 Ağustos'ta Alışveriş Reklamı Göstermeyi Durduruyor

Google, 10 Ağustos İtibarıyla Türkiye'deki Alışveriş Reklamlarını Kapatma Kararı Aldı Rekabet Kurumu ile Google arasındaki çözülemeye...

...
Google, 10 Ağustos İtibarıyla Türkiye'deki Alışveriş Reklamlarını Kapatma Kararı Aldı

Google, 10 Ağustos İtibarıyla Türkiye'deki Alışveriş Reklamlarını Kapatma Kararı Aldı

Rekabet Kurumu ile Google arasındaki çözülemeyen reklam sorunu, Google'a yeni bir adım attırdı. Bu uygulama kapsamında Google, 10 Ağustos itibarıyla Türkiye'deki kullanıcılara alışveriş reklamı göstermeyecek. Kullanıcılar, sorunlar çözüldükten sonra alışveriş reklamı görmeye devam edecekler.

Rekabet Kurumu ile Google arasında yaşanan sorunlarda yeni bir dönem başladı. Rekabet Kurumu'nun, 2020'nin başında aldığı "Google'ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine (AKS) eşit davranmasını" öngören kararı doğrultusunda, Google yeni bir adım attı. ABD merkezli teknoloji devi, 10 Ağustos itibarıyla Türkiye'deki arama sayfalarından alışveriş reklamlarını durduracağını açıkladı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Google yetkilileri, Rekabet Kurumu'na bir dizi tedbir adımının sunulduğu ifade ediyor. Ancak yaşanan süreçte bu tedbirlerin uygulanabilirliğinin belirsiz olması nedeniyle bir sonuca varılamamış. Google yetkilileri, bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi ve faaliyetlerin sürdürülebilmesi için böyle bir karar aldıklarını ifade ediyorlar.


ABD merkezli teknoloji devi Google, Rekabet Kurumu'na sunduğu tedbirlerin detaylarına değinmiyor. Ancak sunulan tedbirlerin Avrupa'da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu olduğu ifade ediliyor. Uygulanabilirliğin neden belirsiz olduğu konusunda da yine bir detaya değinilmiyor.

Alınan kararla birlikte Google, 10 Ağustos itibarıyla alışveriş reklamlarını Türkiye'deki arama sonuçlarından kaldıracak. Ancak görünüşe göre bu süreç, sonsuza dek devam etmeyecek. Çünkü Google, Rekabet Kurumu ile çalışmaların devam ettiğini ve konuyla ilgili çözüm arayışlarında olduklarını ifade ediyor. Bir çözüm yolu bulunduktan sonra da Google, reklam göstermeye devam edecek.

kaynak: https://www.dunya.com/gundem/google-alisveris-reklamlarini-turkiyeye-kapatiyor-haberi-476522

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.