Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Android Chrome için En İyi 15 İpucu ve Püf Noktası

Chrome , Google'ın dünya çapında popüler tarayıcı platformudur ve Android sürümü tam teşekküllü masaüstü sürümü kadar güçlü görünmese ...

...
Chrome, Google'ın dünya çapında popüler tarayıcı platformudur ve Android sürümü tam teşekküllü masaüstü sürümü kadar güçlü görünmese de, aslında deneysel 'bayrakların' arkasına gizlenmiş veya Google tarafından açıkça belirtilmemiş tonlarca gizli özelliğe sahiptir. . Bazıları sekmeler arasında geçişi daha hızlı hale getirebilir, titrek internet bağlantıları deneyiminizi geliştirebilir veya gereksiz işlevleri kaldırabilir.

Bu yayında, 2020 için güncellenen Android'de Chrome'dan en iyi şekilde yararlanmak için 15'in üzerinde ipucu ve püf noktası ele alacağız.

# 1: Karanlık modu etkinleştir

Android 10'da, Android için Chrome görünümünü sistem temanıza uyacak şekilde değiştirir, ancak önceki sürümlerde temaları yalnızca Ayarlar'a giderek değiştirebilirsiniz. Menü düğmesine dokunun, 'Ayarlar'ı seçin, ardından' Temalar'a dokunun.
1: Karanlık modu etkinleştir
Koyu temaya Chrome'u Switching sadece uygulama karanlık yapmaz - o yeter ki karanlık bir tema mevcut olduğu gibi, çok web siteleri karanlık yapar. Ayrıca, karanlık modu etkinleştirildiğinde, tüm görüntüleri denemek istiyorsanız, tüm siteleri karanlık olmaya zorlayan deneysel bir özellik de vardır.
'Web içeriği-karanlık mod' kapalı ve sol (sağda) olan Chrome

Chrome://flags #enable-android-web-content-dark-mode' u kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın ve açılır menüyü 'Etkin' olarak ayarlayın. Daha sonra kapatmak isterseniz, bayrak URL'sini tekrar ziyaret edin ve 'Varsayılan' olarak ayarlayın.

# 2: Chrome'da Facebook ve Twitter bildirimleri alın

Android için Facebook uygulaması hiç harika olmamıştı ve Facebook'un gizlilik geçmiş kaydı göz önüne alındığında yüklemek en iyi fikir olmayabilir . Twitter'ın uygulaması daha az korkunç, ancak hizmeti sık kullanmıyorsanız, uygulamanın depolama alanına girmesini istemeyebilirsiniz. Neyse ki, Chrome üzerinden her iki hizmetten de bildirim alabilirsiniz.
Facebook için cihazınızdaki siteye giriş yapın, sayfanın sağ üst tarafındaki menü simgesine hafifçe vurun ve 'Hesap Ayarları'na gidin. Ardından 'Bildirimler'e dokunun ve' 'düğmesine basın.


Twitter için mobile.twitter.com adresine giriş yapın ve bildirimler düğmesine dokunun. Anlık bildirimleri açmak için bir seçenek görmelisiniz. Değilse, sağ üst köşedeki ayarlar düğmesine dokunun, 'Anlık Bildirimler'i seçin ve ardından' Aç 'düğmesine basın.

# 3: Sekmeleri hızlıca kaydırarak değiştirin

Chrome'da sekmeleri değiştirmenin en belirgin yolu, sekmeler düğmesine basarak ve listeden istediğiniz sekmeyi seçmektir. Ancak geçerli sekmeyi değiştirmenin iki yolu daha vardır. Adres çubuğunu sola ve sağa kaydırabilir veya tüm sekme yığınını görmek için çubuğu aşağı doğru kaydırabilirsiniz.
Adres çubuğunu sola ve sağa kaydırabilir veya tüm sekme yığınını görmek için çubuğu aşağı doğru kaydırabilirsiniz.

# 4: Chrome Duet'i deneyin

Google, bir süredir 'Chrome Duet' olarak adlandırılan Chrome'un arayüzünde bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Duet, ekranın üstündeki tek bir adres çubuğu yerine, adres çubuğunu üstte tutar ve yaygın olarak kullanılan işlevleri alt çubuğa taşır. Ancak, Duet henüz herkes için etkinleştirilmedi, bu yüzden bir Chrome bayrağıyla açmanız gerekecek.
Chrome Duet'i etkinleştirmek için chrome://flags#enable-chrome-duet' i kopyalayıp adres çubuğuna yapıştırın ve açılır menüyü 'Etkin' olarak ayarlayın. Daha sonra kapatmak isterseniz, o URL'yi tekrar açın ve açılır menüyü 'Varsayılan' olarak değiştirin.

# 5: Çevrimiçi olduğunuzda sayfaları indirin

Belirli bir sayfaya erişmeniz gerekiyorsa, ancak sivilceli bir bağlantınız varsa, ihtiyacınız olan bilgileri alma şansı için sürekli olarak yeniden yüklemeye dokunmak inanılmaz derecede sinir bozucu olabilir. Neyse ki Chrome bir çözüm sunuyor.

# 6: Sekmeleri daha hızlı kapatın

Önce sekmeye genel bakış açmadan geçerli sekmenizi kapatmak istiyorsanız, biraz daha hızlı bir yöntem vardır. Sekmeler düğmesini bir saniye basılı tuttuğunuzda geçerli sekmeyi kapatma seçeneğine sahip bir menü görünür.
Bu yöntemi kullanarak yeni sekmeler de oluşturabilirsiniz, ancak normal menüden sekmeler oluşturmaktan daha hızlı olmayacaktır.

# 7: Aramak için bir kelimeye dokunun

Bu basit bir özelliktir, ancak yaygın olarak reklamı yapılmaz. Chrome'da bir kelimeye veya kelime öbeğine dokunduğunuzda, tarayıcı seçtiğiniz her şey hakkında bir bilgi paneli görüntüler. Panelde hızlıca yukarı kaydırdığınızda, seçim için arama sonuçları gösterilir.

# 8: Ana sayfa düğmesini ekleyin veya kaldırın

Bazı cihazlarda Chrome'da bir ana sayfa düğmesi görünür. Bunun nedeni, bazı üreticilerin sistem klasöründe yer imleri ve ana sayfa düğmesi için varsayılan değerleri ayarlayan bir 'Chrome Özelleştirmeleri' APK'sı içermesidir. Ancak bu APK cihazınızda değilse, bir ana sayfa düğmesi eklemenin (veya istemiyorsanız kaldırmanın) bir yolu vardır.


Henüz bir ana ekran düğmeniz yoksa
chrome://flags/#force-enable-home-page-button Chrome'a yapıştırın , açılır menüden 'Etkin'i seçin ve uygulamayı iki kez yeniden başlatın. Artık bir ev düğmeniz var! Gittiği adresi, Ayarlar> Ana sayfa> Bu sayfayı aç'a giderek değiştirebilirsiniz.

Cihazınız Chrome'da bir ana sayfa düğmesiyle geliyorsa ve ondan kurtulmak istiyorsanız, Chrome ayarlarını (sağ üst taraftaki menü düğmesi> Ayarlar) açın, 'Ana sayfa'ya dokunun ve anahtarı kapalı olarak ayarlayın. Çantada keklik.

# 9: Sayfaları PDF dosyası olarak kaydedin

Yukarıda belirtildiği gibi Chrome, çevrimdışı görüntüleme için sayfaları telefonunuza kaydetmenize olanak tanır. Ancak, kaydedilen sayfayı birine göndermek veya kalıcı olarak diğer uygulamalar tarafından okunabilecek bir biçimde indirmek isterseniz ne olur? Chrome'un paylaşım özelliğini ve Android'in 'PDF Olarak Yazdır' işlevini birleştirerek, bu ek bir araç olmadan gerçekleştirilebilir.
İndirmek istediğiniz sayfayı bulun ve ardından ana menüdeki Paylaş düğmesine basın. Paylaşım menüsünden 'Yazdır'ı seçin ve yazıcıyı' PDF Olarak Kaydet 'olarak değiştirin. Sonra dosyayı indirmek için mavi düğmeye basmanız yeterlidir. PDF olduğu için dosya hemen hemen her bilgisayarda, telefonda veya tablette açılabilir.

# 10: Kullanmak için e-postalara, telefon numaralarına ve adreslere dokunun

İOS'ta Safari kullandıysanız, telefon numaralarının ve diğer verilerin otomatik olarak bağlantıya dönüştüğünü fark etmiş olabilirsiniz. Örneğin, bir telefon numarasına dokunmak numarayı çeviricide açar. Android için Chrome benzer bir özelliğe sahiptir, ancak açık değildir.
Bir e-posta adresine dokunduğunuzda, Chrome bir e-posta yazmak için bir düğme gösterir (varsayılan posta uygulamanızda). Bir adrese hafifçe vurmak sizi Google Haritalar'daki konuma götürebilir ve bir telefon numarasına basmak tek dokunuşla aramanızı sağlar.

# 11: Herhangi bir web sitesinde zum yapın

Çoğu durumda, mobil görüntüleme için optimize edilmiş siteler kullanıcının manuel olarak yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapmasına izin vermez. Bu en iyi şekilde can sıkıcı olabilir ve en kötü ihtimalle görme engelli kullanıcılar için zararlı olabilir. Neyse ki Chrome, tarayıcı ayarlarında bir geçersiz kılma içeriyor.

Chrome ayarlarını açın, 'Erişilebilirlik'e dokunun ve' Yakınlaştırmayı etkinleştirmeye zorla'nın yanındaki kutuyu işaretleyin. Artık herhangi bir sayfayı yakınlaştırabilirsiniz!

# 12: Daha fazla arama motoru ekleyin

Android için Chrome, tıpkı diğer tarayıcılar gibi, kullanmak istediğiniz arama motorunu değiştirmenize olanak tanır. Ancak, herkes varsayılan olarak listelenmeyen seçenekleri ekleyebileceğinizi bilmez - neredeyse her sitede arama yapmak, arama motoru seçeneği olarak görünmesini sağlar. Buna alternatif arama motorları, alışveriş siteleri ve diğerleri dahildir.
İlk olarak, herhangi bir siteye gidin ve bir şey arayın. Ardından, Chrome ayarlarını ve 'Arama motoru' menüsünü açın. Burada, Chrome'un varsayılan olarak kullanacağı motoru değiştirebilirsiniz.

# 13: 'Sayfada bul' sonuçları arasında kaydırma

Chrome'un 'Sayfada bul' aramasını kullanırken, sonuçlarda gezinmek için yukarı / aşağı oklara tekrar tekrar basmanız gerekmez. Bunun yerine, eşleşmeler arasında hızlıca gezinmek için sağ çubukta yukarı ve aşağı kaydırabilirsiniz.

# 14: Sitelerden gelen bildirimleri yönetin

Siteler cihazınıza bildirim göndermeyi isteyebilir, ancak bu yeteneği daha sonra nasıl alacağınız her zaman açık değildir. Size bildirim gönderen belirli bir siteden bıkıyorsanız, onları Chrome'un ayarlarından kolayca durdurabilirsiniz.
Chrome'un sağ üst tarafındaki menü düğmesine, Ayarlar'a dokunun ve Bildirimler menüsünü seçin. Buradan, Chrome'un kendisi tarafından gönderilenler (indirmeler, medya kontrolleri vb.) Ve siteler tarafından gönderilenler dahil olmak üzere tüm Chrome bildirim türlerini değiştirebilirsiniz. 

# 15: Bir web sitesini sessize alın veya sesi tamamen engelleyin

Android'de Chrome'un web sitelerinin otomatik oynatılan sesi engellemesi gerekiyor, ancak bazı siteler bunun etrafında yöntemler bulur (özellikle otomatik oynatılan reklamlar için). Kapak tarafında, seçilen birkaç site dışında tüm sitelerin ses çalmasını engellemek isteyebilirsiniz.

Chrome, tüm siteler için evrensel olarak engellemenize veya sese izin vermenize ve istisnaları yönetmenize olanak tanır. Örneğin, bir veya iki hatalı çalışan siteyi sessize alabilir veya birkaç sitenin dışındaki tüm sitelerin hiçbir şey oynamasını engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak için Chrome ayarlarını açın ve Site Ayarları> Ses'e gidin. Üstte evrensel bir geçiş var ve artı düğmesine dokunarak ek kurallar ekleyebilirsiniz.

kaynak: https://www.androidpolice.com/2020/05/02/15-tips-tricks-chrome-android/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.