Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Google Sitesinin sürüm geçmişini görüntüleyin

Google, Site sahipleri mizden ve editör lerimizden çok istenen bir özellik olan yeni Google Sites 'ta oluşturulan siteler için sürüm ...

...
Google, Site sahiplerimizden ve editörlerimizden çok istenen bir özellik olan yeni Google Sites'ta oluşturulan siteler için sürüm geçmişi eklemeye başlıyor. 

Sürüm geçmişi, daha önce var olan sitelerin yanı sıra yeni siteler oluşturan kullanıcılar için de 2020 boyunca yayılacaktır. Sürüm geçmişi, yeni oluşturulan siteler için kullanıcı bazında aşamalı olarak etkinleştirilirken, ayrı bir sunum daha önce var olan siteler için sürüm geçmişini etkinleştirir. Bekleriz:

  • 2020 Mart ayına kadar, tüm kullanıcıların yeni oluşturulan siteler için sürüm geçmişi etkin olacak
  • 2020'nin sonunda, mevcut sitelerin çoğunda sürüm geçmişi etkin olacak

Sürüm geçmişi, site editörlerinin kolayca şunları yapmasını sağlar:

  • Bir sitenin önceki sürümlerine geri dön
  • Silinen site içeriğini geri yükle
  • Bir sitede değişiklik yapanların geçmişini görüntüleme
  • Yöneticiler : Hiçbir işlem gerekmez, çünkü bu özellik yeni oluşturulan siteler için bir kullanıcıya sunulduktan sonra varsayılan olarak kullanılabilir. Rol dağıtımı etki alanı bazında olmayacaktır - kullanıcı tarafından kullanıcı bazında yeni oluşturulan sitelere ve site bazında mevcut sitelere yayılacaktır. Tüm kullanıcılarınız bu özelliğe aynı anda erişemez.
Son kullanıcılar : Taşma (üç nokta) menüsünü tıklayın ve “Sürüm Geçmişi” ni seçin. Veya, sitenin üstündeki “Sürücüde kaydedilen tüm değişiklikler” seçeneğini tıklayabilirsiniz. Sürüm geçmişini kullanma ve bir sitenin önceki sürümünü geri yükleme hakkında daha fazla bilgi için Yardım Merkezimizi kullanın.

Ek detaylar

Sitem için sürüm geçmişinin mevcut olup olmadığını nasıl anlarım?

Bir siteyi düzenlerken taşma (üç nokta) menüsünü tıklattığınızda veya üst menü çubuğundan “Sürücüye kaydedilen tüm değişiklikler” i seçtiğinizde, “Sürüm Geçmişi” seçeneğini seçenek olarak göreceksiniz.

Sürüm geçmişi mevcut siteler için uygun olacak mı?

2020 boyunca mevcut siteler için sürüm geçmişini yavaş yavaş tanıtıyorlar ve mevcut sitelerin çoğunun yıl sonuna kadar sürüm geçmişine sahip olacağını tahmin ediliyor.
Kullanıcılara bu özelliği getirmek için gereken değişiklikler nedeniyle, sürüm geçmişi mevcut siteler için siteye göre ve yeni oluşturulan siteler için kullanıcı başına uygun hale gelecektir. Dolayısıyla, bu özellik tamamen ortaya çıkana kadar, kullanıcılar bazı siteler için sürüm geçmişine sahip olabilir, ancak diğerleri için değil.

Sürüm geçmişi etkin bir kullanıcı yeni bir site oluşturursa, diğer düzenleyiciler o sitedeki sürüm geçmişine erişebilecek mi?

Evet, bir site, sürüm geçmişi etkin bir kullanıcı tarafından oluşturulduktan sonra, o siteyi düzenleyen diğer kullanıcılar o sitenin sürüm geçmişine erişebilir.

Sürüm geçmişi, site içeriği değişikliklerini toplamaya ve depolamaya ne zaman başlar?

Sürüm geçmişinden önce yapılan değişiklikler kaydedilmeyecektir. Değişiklikler, yalnızca söz konusu site için özellik mevcut olduğunda günlüğe kaydedilir.

“Yeni oluşturulan” bir site olarak nitelendirilen nedir?

Siteler ana ekranından, Google Drive'dan veya sites.new tarafından oluşturulan tüm siteler yeni oluşturulan bir site olarak kabul edilir ve bu özellik site oluşturucu tarafından kullanılabilir olduğunda sürüm geçmişine sahip olur.

Bir siteyi klasik Google Sitelerden yeni Google Sitelere dönüştürmek veya varolan yeni bir Google Sitesinin kopyasını oluşturmak, yeni oluşturulan bir site olarak nitelendirilmez.

Mevcut siteler: Mevcut sitelerin çoğunun 2020'nin sonuna kadar sürüm geçmişine sahip olacağını tahmin ediyoruz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.