Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Earth, Kullanıcıların 'Hikayelerini' Oluşturmasına İzin Veriyor

Google Earth , Voyager özelliğini genişleterek sunduğu yeni araçlarla kullanıcıların kendi hikayeler ini yaratmalarına imkan sağlıyor. O...

...
Google Earth, Voyager özelliğini genişleterek sunduğu yeni araçlarla kullanıcıların kendi hikayelerini yaratmalarına imkan sağlıyor. Oluşturulan turlar, diğer kullanıcılar tarafından da deneyimlenebiliyor.

Google, Earth'ü 2017'de güncelleyerek "Voyager" (Gezgin) adlı, dünyanın bazı bölgelerine rehberli turlar sunan bir bölüm eklemişti. Gezgin bölümü, özellikle öğrenciler ve araştırmacılar için kullanışlı olmayı hedefliyordu. Şirket artık bu özelliği genişleterek, kullanıcıların kendi kapsamlı hikayelerini ve sunumlarını oluşturmalarına olanak sağlıyor.

Kullanıcılar, sunulan yeni araçlarla Street View resimlerini, 3 boyutlu görüntüleri, metin slaytlarını, yer işaretleyicilerini vb. kullanarak bir hikaye ve sunum oluşturabiliyorlar. Bu sunumları izleyenler Google Earth'ün kapsamlı Dünya haritasında hikayeleri izleyerek yolculuk yapabiliyorlar.

Google haritalarda turlamayı sevenler, artık bunu daha kapsamlı sunumlar ve hikayelerle Earth'te gerçekleştirebilecekler. 


Google, yeni özelliğini duyurmasıyla birlikte kullanıcılar tarafından oluşturulmuş küçük bir galeri sergiledi ve İtalya'da Rönesans mimarisi turu, Walk Two Moons romanının yeniden canlandırması gibi ilgi çekici içerikler sunuyor. Ancak sunum yapanlar detaylı bilgilere yer vermedi.
Google'ın bu hamlesinin konum tabanlı hizmetlerini daha eşit bir noktaya getirme çalışması olarak görülüyor. Haritalar artık daha çok bir sosyal ağa dönüşüyor. Bu hafta başında kullanıcıların Haritalar'da belirli şehirlerde Yerel Kılavuzları takip etmelerine izin verileceği açıklanmıştı. Derinlemesine incelemeler yazan ve fotoğraflar gönderen kullanıcılar, bu sayede ziyaretçilerine, topluluklarına eksiksiz sunumlar sağlayabiliyorlar.

Diğer yandan Earth'e yapılan yeni değişiklik o kadar ileri gitmiyor ancak kullanıcılara kendi deneyimlerini belirli konumlarla paylaşma fırsatı sunuyor. Yeni bir Google Earth projesi oluşmak isteyenler, web sürümünün sol tarafındaki açılır menüden "Projeler"i seçerek araçları kullanabiliyorlar. Oluşturulan Taslaklar Google Drive'a kaydediliyor.

Kaynak: https://thenextweb.com/google/2019/11/20/google-earth-tours-tools-creation/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.