Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Drive İle Dosyalarınızı güvenle yedekleyin

Bilgisayar, kamera ve SD kartlarınızdaki klasörlerde yer alan dosyaları buluta yükleyin ve burada depolayın.  İçeriğinizi telefonda, ta...

...
Bilgisayar, kamera ve SD kartlarınızdaki klasörlerde yer alan dosyaları buluta yükleyin ve burada depolayın. 
İçeriğinizi telefonda, tablette veya bilgisayarda Google Drive'ı kullanarak, fotoğraf ve videolarınızı ise Google Fotoğraflar'da bulabilirsiniz.

Google Drive'ı bilgisayarınızla senkronize edin

Bilgisayarınızdaki tüm verileri Google Drive’a kolayca yüklemek mümkün.

Bilgisayardaki önemli verilerin yedeğini almak artık hayati önem taşımaya başladı. Zira günümüzde her şey dijital ve bu dünyada verilerinizi kaybetmek büyük sorunlara yol açabilir. Fakat geleneksel yedekleme sistemleri olan harici sabit diskler de pek güvenilir ve kullanışlı olmayabilir. Zira arızalanma ihtimalleri bulunuyor. Elinizden bir kere düştüğü zaman, verilerinizi geri getirmek mümkün olmayabilir.

Bulut yedekleme sayesinde verilerinizi internetteki alanınıza yedekleyebilir ve istediğiniz zaman istediğiniz yerden o verilere ulaşabilir, üzerine yenilerini ekleyebilir ve senkronize edebilirsiniz.

Google Drive , herkese koşulsuz 15 GB alan sunuyor. Kullanıcılar isterse fazladan alan satın alabiliyorlar. Hatta bağlantılı bir sistem olan Google Fotoğraflar’a sınırsız içerik yüklemek de mümkün. Peki, bilgisayarınızdaki verileri Google Drive ve Google Fotoğraflar’a nasıl yedekleyeceksiniz?

Öncelikle Google’ın kendi yedekleme ve senkronizasyon aracını indirmeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz.
İnen dosyanın üzerine çift tıklayarak indirme ve kurulumu başlatın.

Kurucu, gerekli verileri indirdikten sonra programı kuracaktır. Program kurulduktan sonra görev tepsisindeki simgelere içerisinde yukarı doğru ok bulunan bir bulut simgesi eklenecektir.

Ona tıkladığınızda karşınıza gelen ekran böyle olacak:

Başlarken düğmesine tıklayıp ilerleyin. Sizden Google hesap bilgilerinizi girmeniz istenecek. Bu adım önemli, eğer Google hesabınız yoksa devam edemezsiniz. Makaledeki adımları uygulamanız için bir Google hesabına sahip olmanız şart.

Daha sonra klasör seçeceğinizi söyleyen bir ekranla karşılaşacaksınız.
Anladım düğmesine tıklayıp devam edin. Sonrasında şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız:

İşte tüm ayarlar burada. Hangi klasörleri yedeklemek istiyorsanız, üst kısımdan onları işaretleyebilirsiniz. Yedeklemek istediğiniz klasörler orada değilse Klasör Seç seçeneğine tıklayarak belirlediğiniz bir klasörü seçebilirsiniz. Eşitlenecek klasörlerin solundaki onay kutusu işaretli, eşitlenmesini istemediğiniz klasörlerin onay kutusu boş olmalı.

Öte yandan bilgisayarınızda bulunan fotoğraf ve videolar için sınırsız alan seçme imkanınız da var. Şöyle ki, eğer orta tarafta bulunan Yüksek kalite seçeneğini işaretlerseniz fotoğraf ve videolarınız yüksek kalitede eşitlenecek ve bunlar kotaya dahil edilmeyecek. Ancak çok yüksek çözünürlüklere sahiplerse boyutları kırpılacak. Bunun önüne geçmek için de aşağıda bulunan Orijinal kalite seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Bunun sonucunda, açıklamasında da yazdığı gibi Google Drive depolama alanınızdan düşülecektir.
Sonrasında ise yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Google Drive’da olan verileriniz bilgisayarınızdaki yerel bir klasöre de yedeklenebilir. Tabii ki bu isteğe bağlı bir olay. Devam ederek Google Drive klasörünüzü ayarlayabilirsiniz.

edebilir, isterseniz de sadece seçtiğiniz klasörlerin senkronize olmasını ayarlayabilirsiniz. Eşitleme yapılacak klasörü de Klasör konumu ibaresinden değiştirebilirsiniz.

Başlat düğmesine tıkladığınız an, önce sağ altta bir bildirim göreceksiniz. Ardından Chrome’a otomatik olarak bir uzantı yüklenecek ve diğer yandan Google Drive isimli yedekleme klasörü penceresi açılacak.Bu aşamaşlarda gelen mesajları takip edin ve uygulayın.

Yedekleme başlamış olmalı. İstediğiniz zaman görev çubuğundaki simgeye sağ tıklayıp eşitlemeyi durdurabilir ya da ilerlemeyi görebilirsiniz.

Google Drive şimdi İndirebilirsiniz.


Kaynak: http://www.sanalbasin.com/bilgisayarinizi-google-drive-ile-nasil-senkronize-edebilirsiniz-21134392/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.