Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Arama Konsolunda Ürün Sonuçları için yeni raporlama

Kısa bir süre önce schema.org işaretlemesine ek olarak, Google Merchant Center ve Google Manufacturer Center aracılığıyla gönderilen ...

...
Google Arama’da Ürün açısından zengin sonuçlar için arama istatistiklerini yakalayan yeni bir Arama Görünümü duyuruyor.

Kısa bir süre önce schema.org işaretlemesine ek olarak, Google Merchant Center ve Google Manufacturer Center aracılığıyla gönderilen ürün veri yayınlarının Google Arama alışveriş yolculuklarını zenginleştirmek için kullanılacağını duyurdu. 

Bugün, Arama Konsolu Performansı raporunda, Google Arama’da Ürün açısından zengin sonuçlar için arama istatistiklerini yakalayan yeni bir Arama Görünümü duyuruyor. 

İnsanların hangi ürünleri ve markaları satın alacağını keşfetmek, araştırmak ve karar vermek için Google’a geliyor. Müşterilere yararlı ürün bilgileri sağlamak için Google, arama sonuçları içindeki ürün açıklamaları, fiyat ve bulunabilirlik gibi zengin ürün verilerini gösterir.
Google Arama sonuçlarında zengin ürün bilgileri
Resim: Google Arama sonuçlarında zengin ürün bilgileri

Web sitesi sahiplerinin bu zengin sonuçların etkisini anlamaları gerekir. Google Arama Konsolu Performansı raporu , web yöneticilerinin Google Arama'daki web sitesi sonuçlarının performansını anlamalarını ve optimize etmelerine yardımcı olmak için tıklamalar ve gösterimler gibi önemli ölçümler sağlar. Bu metrikler ayrıca cihaz, coğrafya ve sorgularla da bölünebilir.

Web siteniz Ürün arama sonuçlarında görünmeye uygunsa, arama performansınızı analiz etmek için trafiğinizi bölümlere ayırabilecek “Ürün sonuçları” adlı yeni bir Arama Görünümü türü bulacaksınız .

“Ürün sonuçları” adlı yeni bir Arama Görünümü türü
Resim: “Ürün Sonuçları” nın Arama Görünümü

Yeni 'Ürün sonuçları' arama görünümü (yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterilmiştir), web sitesi sahiplerinin ürün açısından zengin sonuçlar için arama performanslarını anlamalarına yardımcı olur. Örneğin, aşağıdaki soruları cevaplayabilecekler:
  • Fiyat, bulunabilirlik gibi zengin veriler içeren deneyimlerden ne kadar trafik geliyor?
  • Alışveriş trafiği zaman içinde nasıl değişiyor ve web sitesi hangi alışveriş arama sorgularını gösteriyor?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.