Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google: Stadia, bilgisayarlardan daha performanslı olacak

Google, bulut oyun servisi Stadia 'nın; oyun oynarken, bilgisayarlardan daha performanslı olacağını belirtti. Google'ın geçtiğim...

...
Google, bulut oyun servisi Stadia'nın; oyun oynarken, bilgisayarlardan daha performanslı olacağını belirtti.

Google'ın geçtiğimiz aylarda resmi olarak tanıttığı Google Stadia, oyun bilgisayarlarının ve konsollarının tahtını sallamaya geliyor. 


Herhangi bir oyun bilgisayarına veya oyun konsoluna ihtiyacınız olmadan ve oyunları indirmenize gerek kalmadan birçok oyunu oynayabileceğiniz bulut tabanlı oyun hizmeti Stadia' hakkında bilgilere, Ensonhaber'in hazırlamış olduğu videodan aşağıdan izleyebilirsiniz.

Google Stadia her ne kadar aylık abonelik sistemiyle kullanıcılara sunulsa da oyun severler, oynamak istediği oyunları yine satın almak zorunda kalacak.

Ancak şirket, oyunculara sunacağı çeşitli kampanyalarla oyunseverleri kendine çekmeye çalışacak.

BİLGİSAYARLARDAN DAHA PERFORMANSLI OLACAK

Google Stadia, oyunları bulut üzerinden kullanıcılara sunacak. Bu da, kullanıcı verilerinin bir sunucuya gönderilmesi ve tekrar kullanıcıya geri dönmesi anlamına geliyor. Stadia'nın düşük seviye televizyon ve bilgisayarlarda da çalışabileceği düşünüldüğünde, işte bu sunucu ile kullanıcı arasındaki veri alış verişi sırasında gecikmeler meydana gelebilir. Ancak Google, hiçbir şekilde böyle bir gecikmenin yaşanmayacağını iddia ediyor.

Google, Stadia'nın sunucu yanıt sürelerinin, bilgisayarlardan bile daha performanslı çalışacağını ve bu sayede kullanıcı deneyiminin üst düzeye çıkacağını iddia ediyor.

STADIA, YAPAY ZEKA KULLANACAK

Google, sunucu ile oyuncu arasındaki gecikmeyi sıfıra indirmek için ise kendi geliştirdiği yapay zeka ve makine öğrenmesi teknolojilerini kullanacak. Google'ın yapay zeka teknolojilerinde ne kadar ilerde olduğunu zaten biliyoruz, ancak yinede bir oyun sırasında, oyuncunun yönettiği karakterin zıplaması, koşması, silah kullanması ve ateş etmesi gibi aksiyonların önceden tahmin edilmesi pek de kolay görünmüyor.

Eğer Google'ın yapay zekası bu hareketleri zamanında ve doğru tahmin edemezse, Stadia kullanıcıları platformdan pek de memnun kalmayabilir.

Playstation ve XBOX gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak oyun dünyasını ele geçirmek isteyen Google Stadia, bakalım hedeflediği başarıya ulaşabilecek mi? Google Stadia'nın ülkemize ne zaman geleceği ve ülkemizdeki abonelik fiyatı ile ilgili henüz bir bilgi bulunmuyor.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/google-stadia-bilgisayarlardan-daha-performansli-olacak.html

2 yorum

  1. Bir zamanda Quantum bilgisayarı kullanıma açacaklardı ondan birşey çıkmadı.
    Quantum bilgisayarı oyuna çevirdiler sanırım.
    Oyun bilgisayarları oyuncuların elinde kalır. Bu gelişme kötü olmuş.
    Oyuncular açısından en önemli parametre ping değeri. Bu şekilde olsa dahi komutların merkeze gönderilme süreleri oyuncudan oyuncuya fark eder. Bilgisayar oyuncusu ve bu yöntem için fark eden birşey olmayacaktır.
    Bilgisayar, oyun almaktansa bu seçenek daha ekonomik olur gibi.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Mehmet bey, Quantum bilgisayar büyük bir proje. Oyunlar Bulut üzerinden olacağından pc'yi çok yormayacaktır. Gönderme alma değerleri bir yapay zeka robot kontrolünde olacağından veri akışı hızı da o nispette performanslı olacaktır kesin. Oyun severleri her şekilde memnun edecek sanırım.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.