Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Fotoğraflar'a Fotoğraflarınızı Renklendiren 'Colorize' Özelliği Geldi

Google , Fotoğraflar uygulamasının son beta sürümünde fazlasıyla etkili bir özellik getirdi. " Colorize " olarak isimlendiril...

...
Google, Fotoğraflar uygulamasının son beta sürümünde fazlasıyla etkili bir özellik getirdi. "Colorize" olarak isimlendirilen bu özellik sayesinde siyah beyaz fotoğraflar renklendirilebiliyor. 

Yapay zeka teknolojisinden güç alan bu teknoloji, şu an için mükemmel sonuç vermese de yine de iyi bir iş çıkarıyor. Özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine ne zaman sunulacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoloji devi Google'ın tüketiciler için sunduğu hizmetlerden bir tanesi de "Google Fotoğraflar". Tüketiciler bu hizmet sayesinde akıllı telefonları aracılığıyla çekmiş oldukları fotoğrafları rahatlıkla depolayabiliyorlar, üzerinde değişiklikler yapabiliyorlar ve paylaşıyorlar. Bu uygulamanın geliştirici ekibi ise şimdi, çok önemli bir özelliği beta sürüm kapsamında hizmete sundu.

Google geliştirici ekibinin son beta sürümde kullanıma sunduğu bu özellik, "Colorize" olarak isimlendiriliyor. Aslına bakacak olursak bu özellik, Google yetkilileri tarafından bir süre önce duyurulmuştu ancak aylar sonra kullanıcıların hizmetine sunulabildi. Colorize özelliği, siyah beyaz çekilmiş fotoğrafların renklendirilebilmesine imkan sağlıyor.

Google Fotoğraflar uygulamasının son beta sürümünde hizmete sunulan Colorize, Google'ın bu hizmet için geliştirdiği bir yapay zekadan güç buluyor. Yapay zeka fotoğraflardaki nesneleri tanımlayarak siyah beyaz görüntülerin mümkün olan en doğal haline renklendirilmesini sağlıyor. Ancak bir yıldan uzun bir süredir üzerinde çalışılmasına rağmen Colorize, renklendirilmiş görüntüleri biraz bulanık ve puslu olarak sunuyor.

Dilerseniz şimdi de siyah beyaz çekilmiş bir fotoğrafın, Colorize ile nasıl yeniden renklendirildiğine bakalım;

Fotoğrafın orijinal hali

Fotoğrafın siyah beyaz versiyonu

Colorize özelliği kullanıldığında

Son fotoğrafta da açıkça görülebileceği üzere Colorize özelliği, fotoğrafları hala tam olarak mükemmelleştiremiyor. Ancak bu haliyle bile beklenenden fazlasını verdiğini söyleyebiliriz.

Özelliğin bütün kullanıcılar için ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak Google'ın geliştirici ekibi, bu özellikle ilgili çalışmalarını sürdürüyorlar. Özelliğin tüm kullanıcıların hizmetine sunulduğunda ne kadar iyi sonuçlar verebileceği ise şu an için bilinmiyor.


Kaynak: https://www.androidpolice.com/2019/10/07/google-photos-colorize-beta/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.