Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Türk Telekom’un Veri Hızını 4 Kat Artıracak Yeni Teknolojisi Ankara’da Hizmete Sunuldu

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada 400 Gbps veri akış hızı teknolojisine geçildiği ve bu teknolojinin şu an için Ankara'da k...

...
Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada 400 Gbps veri akış hızı teknolojisine geçildiği ve bu teknolojinin şu an için Ankara'da kullanılmaya başlandığı duyuruldu. Bu teknolojinin tüm Türkiye'ye yayılması hedefleniyor.

Türk Telekom, kullanıcıların artan internet hızı ihtiyacını karşılayabilmek için internet hızı4 kat artırabilen yeni bir teknolojiyi uygulamaya koydu. 400 Gbps Ethernet teknolojisini kullanmaya başlayan Türk Telekom, bu teknolojiyi şimdilik sadece Ankara'da kullanıyor. Önümüzdeki dönemlerde bu teknolojinin tüm Türkiye'de kullanılması bekleniyor.

Haber ile ilgili diğer detaylara geçmeden önce 400 Gbps internetin ne anlama geldiği konusunda ufak bir açıklama yapalım. 400 Gbps bantgenişliğine sahip olsaydınız, 50 bin kitap bulunan bir kütüphanenin tüm içeriğini sadece 1 saniyede indirebilirdiniz. Ayrıca 4K çözünürlüğe sahip 16 bin videoyu aynı anda izleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, IP şebekelerinde gerekli olan donanımsal ve yazılımsal çalışmaların tamamlandığını ve bu sayede artık kullanıcılara çok daha iyi bir internet deneyimi yaşatacaklarını söyledi. Artan trafik ihtiyacını karşılamak için önemli bir adım attıklarını ifade eden Kıraç, bu teknoloji sayesinde 400 Gbps hızı kullanan ilk Türk şirketin Türk Telekom olduğunu söyledi. Bu teknolojiyi Türkiye'nin tamamına yaymak istediklerini belirten Kıraç, yakın bir gelecekte tüm müşterilerin bu teknolojiyi kullanmaları için çalıştıklarını ifade etti.

Kaynak: https://www.haberturk.com/turk-telekom-internet-hizini-4-kat-artiracak-2487436-teknoloji

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.