Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome ’un Yeni Güncellemesinde Öne Çıkan Özellikler

Kullanıcı sayısıyla internet tarayıcı larının en popülerlerinden biri olan Google Chrome , son büyük güncellemenin üzerinden kısa bir zama...

...
Kullanıcı sayısıyla internet tarayıcılarının en popülerlerinden biri olan Google Chrome, son büyük güncellemenin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen kullanıcılara yeni özellikler sunduğu Chrome 75 güncellemesiyle karşımıza çıktı.

Kullanıcı sayısıyla internet tarayıcılarının en popülerlerinden biri olan Google Chrome, son büyük güncellemenin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen kullanıcılara yeni özellikler sunduğu Chrome 75 güncellemesiyle karşımıza çıktı. İşte yeni güncellemeyle gelen dikkat çekici yenilikler.

'Karanlık Tema' güncellemesi:

Chrome 74 ile Android cihazlara gelen karanlık temaya Chrome 75 ile iyileştirilmiş bir arayüz eklendi. Sekme isimlerinin gri arka plan üzerine siyah yazılmasıyla ilgili gelen şikâyetler üzerine Google, sekme isimlerini beyaz renkle yazmaya başladı. Aynı zamanda eskiden çok daha uğraşlı yollarla açmanız gereken özellik, artık Ayarlar içerisinden direkt olarak seçilebilir durumda olacak.

Tüm bu iyileştirmelere rağmen kullanıcıların hâlâ şikâyetçi oldukları noktalar da var. Bunlardan biri, karanlık temaya geçiş yapılmasına rağmen bazı site arayüzlerinin beyaz olması. Google, bu sorunu da Chrome 76 güncellemesiyle giderecek.

Şifre üretici:

Google, 2017 senesinde Android kullanıcılarına sözünü verdiği şifre üreticisini nihayet Chrome ’a ekledi. Giriş ekranlarında karşımıza çıkacak 'Güçlü Şifre Öner' butonuna tıkladığımız zaman Chrome, bizim için bir şifre üretecek. Aynı zamanda şifre önerme butonunun yanındaki anahtar butonuna bastığımızdaysa o siteyle ilgili kaydedilmiş bütün şifreler önümüze sunulacak.

Yeni Web Share API:


Web Share API, hayatlarımıza Chrome 61 ile girmişti. Bu özellikle birlikte web sayfaları, Android uygulamalarıyla metinler ve URL kodları paylaşabilmeye başlamıştı ancak bu özellik, internet sayfalarının dosya paylaşmasını sağlamıyordu. Chrome 75 ile gelen yeni Web Share API, internet sayfalarına bu imkânı da tanıyacak.

Kaynak: http://www.gazeteyeniyuzyil.com/teknoloji/google-chrome-un-yeni-guncellemesinde-one-cikan-ozellikler-h175760.html

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.