Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google, Web Yönetici araçları Arama Görünümü Veri İşaretleyici: Hatalı Makaleyi Düzeltme

Google, Web Yönetici Araçları , yeni ismi ile " Google Serch Consele " Arama Görünümü > Veri İşaretleyici > Sayfa Gruplar...

...
Google, Web Yönetici Araçları, yeni ismi ile "Google Serch Consele" Arama Görünümü > Veri İşaretleyici > Sayfa GruplarıMakaleler > sekmesi'ndeki Kırmızı renkli Makaleler, hatası nasıl düzeltilir? Resimli Anlatım! 
Google Veri Araçlarını işaretlediniz. Ancak! belli bir süre sonra işaretlemiş olduğunuz veriler, Tema değişimi, yedekten yükleme, işaretli alanların yer değişimi vs, unsurlar verilerinizin zaman için de hata vermesine neden olabilir.
1. Şimdiye kadar, Makaleler hatasını kontrol etmedi iseniz, şimdi bu adımları takip ederek Makalelerinizde hata varmı yokmu bakabilirsiniz.

Google Serch ConseleArama Görünümü Veri İşaretleyici > Sayfa Grupları > Makaleler > sekmesi'ndeki Kırmızı renkli Makaleler,
2. Kırmızı renkli hatalı makaleye tıklayın. Örneğin benim sitemde 3 No'lu makalemde hata var. Sizde tıklayın hatalı makalenize.
3.  Şöyle bir uyarı alacaksınız. 

Sayfalar Değişmiş Olabilir:

"Son etiketlenmelerinden beri bu sayfalar önemli derecede değişmiş olabilir. Lütfen sayfa grubunu inceleyin ve tüm etiketleme sorunlarını düzeltin. Önemli miktarda değişiklik varsa sayfa grubunu yayından kaldırıp yeni bir tane başlatmak da isteyebilirsiniz.
4.  Düzenle, tıkla. Sayfalarınızı kontrol edin. Mükemmel bir görüntü olmadığını bazı veri işaretleme  bozuklukları olduğunu göreceksiniz. 

Ünlem işaretli hatalı sayfalar:

5. İlk sayfa link üerinde maus sağ tıkla, Bağlantı-adresini kopyala.
Zaten sayfa bozuk olmasa uyarı vermeyeceği düşüncesinden hızlıca hareket edip sayfayı düzenlemek için, 
6. Sol üstte 3 Nolu makale üzerine mausu getirin. Solda geri git simgesine tıklayın, veya aynı işlemi hemen üst kısımdan da yapabilirsiniz. tıklayın. 

Search Console Git:

7. Açılan sayfada örneğini verdiğim 3 nolu kutuyu seçin. (Siz kendi kutunuzu secin.)
Yukarıda yayından kaldır, tıklayın. Makale kaldırılmış olacaktır.
8. Sağ üstte işaretlemeye başla tıklayın.
9. Açılan sayfada, biraz önce kopyaladığımız linki boş kutucuğa yapıştırın.
10. Hemen alt kutudaki Vurgulanacak bilgi türü, Makaleler tıklayın.

11. Veri işaretle sayfası

Eklediğiniz link doğru ise açılan sayfada Veri işaretlemeye başlayabilirsiniz.

12. Yukarıda görülen sayfada çok fazla detay olabilir. Bu sizi korkutmasın. Bu alanda sadece birkaç işaretleme yapacağız. Buda bize ve aramalar için yeterli olacaktır. 
a. Başlık işaretleme
b. Yazar işaretleme
c. Resim işaretleme
Yukarıdaki maddeleri sırası ile en basit anlatımla inceleyelim.

a. Başlık işaretleme

1. Yazı başlığımızın İlk sol harfinin yanına tıklayıp, elinizi basılı tutarak başlık yazı sonuna kadar sürükleyin ve son harf veya rakamda bırakın.
2. Bırakma sonrası yan tarafta bir seçenek kutusu açılacak. Bu kutuda başlık ismine tıklayın.
3. İşaretlediğimiz başlik link verisinin sağ sidebarda çıktığını göreceksiniz.

b. Yazar işaretleme

Yazar işaretleme de yukarıdaki anlatımın aynısıdır.  Yazar isminin baş ve son harfini seçin basılı tutup sürükleyin. Açılan Pencerede Yazar ismine tıklayın.

c. Resim işaretleme

Makalenizi kısmen anlatan ilk resim veya öne çıkan ilk resme dokunun. Sağ pencereden Resim ismine tıklayın. Artık resmininiz sidebarda görülüyor. Nasıl mı görülüyor?


Yukarıda anlatılan şekilde birçok veri ekleyebilirsiniz. Ancak benim önerim daha sade ve anlaşılır olan, Başlık, Yazar ve Resim verisidir. Siz istediğiniz kadar veri ekleyebilirsiniz.
Konu ile ilgili sorularınız varsa, Yorum penceresinden sorabilirsiniz. Size en kısa zamanda cevap verilecektir.

13. Sonuç: 

Tüm işaretlemeler bittiğinde yukarıda bitti ismine tıklayın. Açılan sayfada birçok veri sayfasının işaretlediğini bildiren mesajı görürsünüz

Sayfa Grubunu Oluştur.


Şimdi sayfa Grubunu oluştur butonuna tıklayın. İleri butonu ile devam edin. Hata görürseniz anlatılanlar gibi işlemi devam ettirin. Kontroller bittiğinde sayfayı Yayınlayın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.