Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Arama ve Lens'te faydalı yeni görsel özellikler Teknolojisinin Tanıtımını yaptı

07.05.2019.Bugün G / Ç’de, Google Arama ve Google Lens’te kameranızı, bilgisayar görüşünüzü ve artırılmış gerçekliği (AR) kullanan ve fizi...

...
07.05.2019.Bugün G / Ç’de, Google Arama ve Google Lens’te kameranızı, bilgisayar görüşünüzü ve artırılmış gerçekliği (AR) kullanan ve fiziksel çevrenizdeki bilgileri ve içeriği üst üste bindirmek için - gün boyunca işlerinizi halletmenize yardımcı olan özellikleri duyurdu.

Google Arama’da AR

Bu ayın sonlarında Search'teki yeni AR özellikleriyle, 3B nesnelerini doğrudan Ara'dan görüntüleyebilir ve bunlarla etkileşime girebilir ve bunları doğrudan kendi alanınıza yerleştirerek size ölçek ve ayrıntı hissi verebilirsiniz. Örneğin, büyük bir beyaz köpekbalığının 18 feet uzunluğunda olabileceğini okumak bir şeydir. Etrafınızdaki şeylerle ilişkisini yakından görmek başka bir şey. Böylece, seçili hayvanları aradığınızda, Bilgi Panelinde onları 3B ve AR olarak görüntülemek için bir seçenek görürsünüz.

Ara'dan büyük beyaz köpekbalığını kendi çevresine getir.
Okulda insan anatomisini inceliyor veya bir çift spor ayakkabı için alışveriş yapıyor olsanız da, 3D modellerle etkileşime girebilecek ve bunları gerçek Arama dünyasına koyabileceksiniz.
Kas fleksiyonu” için arama yapın ve Görünür Vücut'tan animasyonlu bir model görün.

Google Lens’teki yeni özellikler

İnsanlar Google Lens’e gördükleri hakkında bir milyardan fazla soru sordular. Mercek, bu soruları cevaplamak için makine öğrenimine (ML), bilgisayar görüntüsüne ve milyarlarca olguya Bilgi Grafiğine dokunuyor. Şimdi, görsel sorulara daha görsel cevaplar sunmak için Lens'i geliştiriyoruz.


Bir restoranda olduğunuzu ve ne sipariş edeceğinizi düşündüğünüzü söyleyin. Objektif otomatik olarak hangi yemeklerin popüler olduğunu vurgulayabilir - fiziksel menüden. Bir yemeğe dokunduğunuzda, Google Haritalar'daki fotoğraflar ve incelemeler sayesinde, gerçekte nasıl göründüğünü ve insanların ne söylediklerini görebilirsiniz.
Google Lens, ne sipariş edeceğinize karar vermenize yardımcı olur

Bunu çıkarmak için, Lens öncelikle menüdeki tüm yemekleri tanımlamalı, yemekleri tariflerden ayırmak için yazı tipi, stil, boyut ve renk gibi şeyleri aramalıdır. Ardından, yemek adlarıyla Google Haritalar'daki o restoran için alakalı fotoğraf ve incelemelerle eşleşir.

Google Lens, metni çevirir ve orijinal kelimelerin üzerine yerleştirir

Lens, bilmediğiniz bir yerdeyken ve dili bilmediğinizde özellikle yardımcı olabilir. Artık, kameranızı metne yönlendirebilirsiniz ve Lens dili otomatik olarak algılar ve çeviriyi 100'den fazla dilde orijinal kelimelerin üzerine yerleştirir.


Faydalı dijital bilgileri fiziksel dünyadaki şeylere bağlamak için başka yollar üzerinde de çalışıyoruz. Örneğin, San Francisco'daki De Young Müzesi'nde , Lens hakkında resimlerle ilgili gizli hikayeleri görmek için, doğrudan müzenin küratörlerinden gelecek ay başlayacak. Ya da yakında yayınlanacak bir Bon Bonesi dergisinde yemek pişirmek istediğiniz bir yemek görürseniz , kameranızı bir tarifin üzerine getirebilecek ve sayfanın canlanıp size nasıl yapılacağını gösterebileceksiniz.
Bon Appetit'in bir tarifini Google Lens ile hayata geçirin

Objektifi Google Go'ya Getirmek

Dünya genelinde 800 milyondan fazla yetişkin, otobüs tarifeleri veya banka formları gibi şeyleri okumakta zorlanıyor. Bu yüzden kendimize sorduk: “Ya fotoğraf makinesini okuma ile mücadele eden insanlara yardım etmek için kullanırsak?


Kameranızı metne doğru çevirdiğinizde, Lens artık size yüksek sesle okuyabilir. Konuşulan kelimeleri vurgular, böylece izleyebilir ve gördüklerinizin tam bağlamını anlayabilirsiniz. Ayrıca, aramak ve tanımını öğrenmek için belirli bir kelimeye dokunabilirsiniz. Bu özellik, ilk kez akıllı telefon kullananlar için Arama uygulamamız olan Google Go’da ilk kez kullanıma sunuluyor. Google Go’daki lensler 100KB’nin biraz üzerinde ve 50 doların altındaki telefonlarda çalışıyor.
Google Arama’daki ve Google Lens’teki tüm bu özellikler, dünyayı keşfetmenize ve en yararlı oldukları yerlere - tam da önünüze, dünyanın her yerine ulaşmanıza yardımcı olacak görsel bilgiler sağlar.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.