Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nu Bakterilerin Sardığını Açıkladı

Araştırmacılar , bu durumun astronot lar için daha büyük sorun teşkil edebileceğini söylüyorlar. Alışıldık ortamından farklı bir ortamda...

...

Araştırmacılar, bu durumun astronotlar için daha büyük sorun teşkil edebileceğini söylüyorlar. Alışıldık ortamından farklı bir ortamda yaşayan ve hem fiziksel hem de biyolojik olarak farklılaşan astronotların bir doktora görünmek gibi bir şansları yok.


Araştırmacılar, yüzeyden alınan örnekleri inceleyerek istasyonun sekiz farklı noktasında bakterilerin kolonileştiğini ortaya çıkardı. Bu bakteriler arasında deride bulunan mikrobik bakteriler olduğu gibi mantar bakterileri de yer alıyor. Mantarlar genel olarak belli bir seviyede kalırken mikrobik yapıların çoğaldığı gözlemleniyor.

Bu çalışmalar, gelecekte yapılacak uzay yolculukları açısından da önem arz ediyor. Öncelikli olarak, uzun süreli uzay seyahatlerinde karşılaşılabilecek olası hastalık oluşumları ve hastalıkların nasıl önlenebileceğine dair projeler de bu çalışmalara göre şekillendirilecek.


ISS’te şu anda 6 astronot görev yapıyor. Bu astronotların karşı karşıya oldukları bakteriler ise, genellikle ‘fırsatçı bakteri’ olarak adlandırılan türe aitler. Bakterilerin türleri arasında Staphylococcus aureus, Pantonea ve Bacilius bulunuyor.


Bakterilerin hastalıklara neden olma ihtimalleri, pek çok farklı değişkene göre farklılık gösteriyor. Kapalı ortamda hayatta kalabilen mikrop ve bakteri türlerinin belirlenebilmesi, ilerideki çalışmalar için önem taşıyor.


Kaynak: https://gadgets.ndtv.com/science/news/international-space-station-infested-with-bacteria-which-could-harm-astronauts-says-nasa-2019581

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.