Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows Lite: Bilmeniz gereken her şey

Windows Lite , geliştirilmiş dizüstü bilgisayar alanında Chrome OS'de çalışabilir mi? Windows RT 'yi duydunuz, Windows 10 S '...

...

Windows Lite, geliştirilmiş dizüstü bilgisayar alanında Chrome OS'de çalışabilir mi?

Windows RT'yi duydunuz, Windows 10 S'nin farkında olabilirsiniz. Fakat Windows Lite hakkında bir şey biliyor musunuz? Henüz bilinmesi gereken bir şey yok, ancak Microsoft'tan sonraki işletim sistemi olduğu iddia edilen merak uyandırıcı bir sistem. 

Kaynak resim: https://new.qq.com/

Google'ın Chrome OS ve Chromebook'larına inanılmaz bir rekabet sunmak için tasarlanan, henüz en hafif Windows olabileceğini duyduk. Uzun süredir devam eden Windows markası olmadan da piyasaya sürülebilir ve gelen bir çift ekranlı Windows cihazını açabilir.

WİNDOWS LİTE NEDİR?

Daha ileri gitmeden önce, lütfen dikkat edin: Tartışmakta olduğumuz Windows Lite, Microsoft'un işletim sisteminin gelecekteki bir şekli hakkındadır. Bazı indirme sitelerinde bulunan ve desteklenmeyen Windows 10'un desteklenmeyen geri sürümü değildir. 


Dijital Trendler, resmi olmayan işletim sistemlerinin veya yamaların kurulmasını önermez.

Windows Lite, önceki Windows işletim sistemlerinden daha hızlı ve daha yalın olacak olan Windows'un hafif bir sürümü olduğu iddia edilmektedir. 


Windows 10 S'ye benzer şekilde, yalnızca çevrimdışı bir uygulama gibi çalışan, ancak bir çevrimiçi hizmet üzerinden çalışan Microsoft mağazasından ve Progressive Web Apps'tan indirilen UWP uygulamalarını çalıştıracağı bildiriliyor.


Son raporlara göre , aynı zamanda çift ekranlı cihazlar için tasarlanmıştır. 


Bu , daha sonra 2019'da yapılması planlanan Surface Centarus için olabilir.

Microsoft 2019 için katlanabilir çift ekranlı Yüzey 'Centaurus


Microsoft'un Always Connected dizüstü bilgisayarlarındaki gelişmelerinden yola çıkarak , Windows Lite'ın üreticilere ve tüketicilere çok çeşitli seçenekler sunmak için anında çalışmaya devam edeceğini, her zaman bağlı kalacağını ve her türlü CPU ile çalışacağı bildiriliyor. 



Qualcomm CPU'ların bazı dizüstü bilgisayarlarda pil ömrü20 saatin üzerinde uzatabildiğini kanıtladığını göz önünde bulundurarak, yakın zamanda duyurulan Snapdragon 8cx'in 2019'un ikinci yarısında Windows Lite dizüstü bilgisayarlarında bitmesiyle şaşırmazdık.

Yeni “Lite” işletim sisteminin büyük bir parçası, Windows gibi görünmeyecek olmasıdır. Modern formu ve eski desteği hedefleyen yepyeni bir kullanıcı arayüzü, platforma taze bir görünüm ve his verebilir. 


Temiz ve modern bir arayüz, Başlat düğmesi ekranın ortasına taşınmıştı. Önerilen ve sabitlenmiş uygulamaları listeleyen makette Chrome OS'yi hatırlatan bir arama kutusu da bulunmaktadır.
Eğer Lite gerçek ve etkili olduğunu kanıtlarsa, teoride Windows 10 S'nin tabutuna bir çivi koyabilirdi, ama beklememiz ve görmemiz gerekecek.

WİNDOWS LİTE NE ZAMAN KULLANILABİLİR OLACAK?

Microsoft, Windows Lite hakkında herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı, yeni işletim sisteminin ipuçları Windows Insider'da ortaya çıkıyorsa, zayıf işletim sistemi geliştirme aşamasında oldukça uzak olabilir. 


Şimdilik, Windows Lite'ın ne zaman müsait olacağı ya da ne zaman kullanılacağı konusunda çok az şey var, ancak Microsoft Mayıs'taki Microsoft Build 2019 konferansında bir tür duyuru yaparsa bizi şaşırtmaz. 


Mevcut söylentiler, işletim sisteminin bireysel olarak satın alınmayacağını ve yalnızca ev ve öğrenci kullanıcılarını hedef alan belirli dizüstü bilgisayarlara önceden kurulmuş olarak geleceğini gösteriyor. 

İşletmeler için uygun olmadığı düşünülmektedir.

WİNDOWS LİTE OLARAK ADLANDIRILACAK MI?

Şu anda, söylenti işletim sistemi basitçe “Lite” olarak bilinir. Bu, bazı Windows Insider sürümlerindeki dosyalarda göründüğü gibi etkin bir şekilde kaldırılmadığı şekilde görülür. 



Petri'nin Sams, piyasaya sürüldüğünde Windows markalaşmasını spor yapamayacağına ve on yıllardır süren platforla bağlarını koparamayacağına inanıyor. Windows Central'dan ayrı bir rapor, Windows Lite'ın Microsoft'ta dahili olarak " Santori" olarak bilindiğini gösterir .

Yeni bir kullanıcı arayüzü ve isim değişikliği kombinasyonu, Windows'a yemin edenlerin dikkatini çekmek için çok uzun bir yol olabilir veya Windows'u, kullanımları için tam özellikli veya karmaşık olarak görüyor olabilir. 

Kaynak: https://www.digitaltrends.com/computing/windows-lite-everything-you-need-to-know/

Çapraz yayın: 

1 yorum

  1. Bu işletim sistemi kullanıcı sınıflandırmaya yönelik atılmış bir adım olduğunu gördüm.
    Windows'un iş ile ilgili uygulamaları çok pahalı.
    Onun yanında bireysel kullanıcılar, ev kullanıcıları, öğrenciler ve diğer kullanıcı sınıfları.
    Yani gelirlerine göre işletim sistemi hizmete sunma çalışması.
    Microsoft, Office uygulamalarına sahip olmasına rağmen bu çalışmada da başarılı olamayacağını düşünürüm.
    Çünkü insanlar işletim sistemi için dahilde veya hariçte para ödemek istemiyor. Ücretsiz anonim işletim sistemlerini daha çok tercih ediyor.
    Akıllı telefon işletim sistemi rakiplerinden dolayı başarıya ulaşmadı. Bu sisteminde sınıflandırma açısından başarılı olamayacağını düşünürüm.
    Nedense stratejik hatalar yapıyorlar.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.