Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Chrome'a Multimedya Klavye Tuş Desteği geliyor!

Uzun süredir Google Chrome kullanıcılarının beklediği bir özellik olan klavyelerde bulunan multimedya tuş larına destek sonunda güncelleme...

...

Uzun süredir Google Chrome kullanıcılarının beklediği bir özellik olan klavyelerde bulunan multimedya tuşlarına destek sonunda güncelleme olarak kullanıcılara sunulacak.
Google Chrome güncellemesi ile multimedya tuşları için destek En popüler ve en çok kullanılan tarayıcı olan Google Chrome’a, uzun süredir beklenen bir özellik olan multimedya tuşu desteği, önümüzdeki ay gelecek olan güncelleme ile kullanıcılara sunulacak.

Daha önce, bazı eklentilerle veya üçüncü parti yazılımlarla, klavyenizdeki multimedya tuşlarını Chrome üzerinde kullanmanız mümkündü. 

Fakat tahmin edebileceğiniz üzere, üçüncü parti yazılımlar, her zaman güvenlik açısından bir risk oluşturuyor.


Kullanıcıların bu özelliğe olan beklentisinin farkında olan Google, artık bu özelliği resmi olarak tarayıcıya ekliyor. Yani artık, klavyenizde bulunan oynatma,durdurma veya ileri, geri alma tuşlarına bastığınızda, Chrome bu tuşlara cevap verecek.


Chrome 73 sürümü ile birlikte kullanıma sunulacak olan özellik, ilk etapta Windows, macOS ve Chrome OS için kullanıma sunulacak. Linux’a ise, biraz daha geç geleceğini belirtelim. Güncellemenin ise önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.
Kaynak: https://shiftdelete.net/google-chrome-multimedya-tusu-destegi

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.