Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Cingöz Recai

1954 yılında yılında yönetmenliğini Metin Erksan'ın üstlendiği, 1 saat 30 dakikalık uzun metrajlı ilk siyah beyaz filim kategorisinde ...

...
1954 yılında yılında yönetmenliğini Metin Erksan'ın üstlendiği, 1 saat 30 dakikalık uzun metrajlı ilk siyah beyaz filim kategorisinde yer alıyor. Nostalji yaşamak isteyenler için işte siyah beyaz film.
Süre 1s 30dk
Yönetmen Metin Erksan
Oyuncular: Turan Seyfioğlu, Neriman Köksal, Avni Dilligil
Tür Aksiyon, Macera, Polisiye
Ülke Türkiye
FilimÖzeti

 Leman ve arkadaşı Melahat bir gece gezmesinden dönerken bindikleri takside taksicinin sürücüsü tarafından kaçırılmak istenirler. Bir şekilde polisler tarafından kurtarılan ikili soluğu Melahat'ın evinde alırlar. Ancak burada karşılaştıkları manzara tüyler ürpertecek cinstendir. 

Melahat'ın kocası ünlü armatör Hüseyin Faik acımasızca öldürülmüştür. 
Hemen polisi ararlar ve polis müdürü Mehmet Rıza ve ünlü gazeteci, Cingöz Recai lakaplı Nevzat olay yerine gelir. Olayı başarılı bir şekilde çözmeye kararlı olan ikili cinayetin altında yatan sırları deşifre etmeye çalışırlar. 

Cingöz Recai'nin nişanlısı Jale, eve hizmetçi sıfatıyla yerleştirilir ve araştırmalar başlar.
Sinemamızın en değerli isimlerinden olan Metin Erksan tarafından yönetilen film yönetmenin toplumun belirli bir kesimine attığı gerçekçi bakış ve kara filmsel öğeleriyle başarıyı sırtlıyor, ardından gelen önemli filmleri de müjdeliyor.

Sizler için arayıp bulduğum ve nostalji yaratacak 1954 yapımı siyah beyaz filmi aşağıdan izleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.