Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Windows 10'da Skype için Otomatik Güncelleştirmeleri Devre Dışı Bırak

Skype'ın otomatik güncelleme veya güncellemeyi kapamayı mı arıyorsunuz. Skyp'ın resmi sitesindeki açıklamaları okudunuz güncelleme...

...
Skype'ın otomatik güncelleme veya güncellemeyi kapamayı mı arıyorsunuz. Skyp'ın resmi sitesindeki açıklamaları okudunuz güncellemeleri halen kapatamadınız mı? İşin içinden çıkamıyor artık skyp yazılımını silmeyimi düşünüyorsunuz. Durun! Bu makale size yardımcı olacaktır.

Skyp güncellemesini durdurmak için bende bayağı uğraştım ve sonunda aşağıdaki makaleyi düzenledim. İlgili adımları aşağıdan takip ederek, skyp gıcığının istem dışı zırt, pırt, karşınıza çıkmasını durdurun! 

Windows 10 için Skype, Windows'un önceki sürümlerinden biraz farklı bir şekilde çalışır. Windows 10 için Skype, bir uygulama olarak yüklenir ve Windows Mağazası'ndan indirebilirsiniz. Bu şekilde, Windows 10'daki Skype için yapılan tüm otomatik güncellemeler Windows Mağazası tarafından ele alınmaktadır. Windows 10'da Skype için otomatik güncellemeleri devre dışı bırakmak istiyorsanız, Windows Mağazası otomatik güncellemelerini tamamen devre dışı bırakmanız gerekecektir. Ve işte bunu nasıl yapabilirsin?

1. Windows masaüstü görev çubuğundan simgesini tıklatarak Windows Mağazası'nı başlatın. Windows Mağazası'nda gerekirse Microsoft hesabınızda oturum açın.


2. Windows Mağazası penceresindeki kullanıcı profili simgesine tıklayın ve ardından görünen menüden Ayarlar öğesini seçin.
3. Windows Mağazası ayarları penceresinde , geçiş yapmak için Uygulamaları otomatik olarak güncelle seçeneğini tıklayın.

Windows Mağazası uygulaması güncellemelerini kapatarak Skype'ın herhangi bir güncellemeyi almasını ve başlatmasını durdurursunuz, ancak bu durum diğer uygulamaların ve oyunların Microsoft sunucusundan güncellemeleri almasını da engelleyecektir. Windows Mağazası'ndan yüklediğiniz tüm uygulamaların otomatik güncellemeleri, yalnızca doğası gereği geçici olan bazı özel nedenlerden dolayı devre dışı bırakılmalıdır.

Windows 10'da Skype güncellemelerini devre dışı bıraktığınızda ortaya çıkabilecek bir başka sorun ise, Microsoft'un daha yeni bir sürüm yayınlandığında Skype'ı daha yeni sürüme güncellemeniz için zorlayabileceğidir. Microsoft sunucuları, eski bir Skype sürümünü kullandığınızı tespit ederse, sizi zorla imzalar ve kullandığınız eski Skype sürümüyle ilgili bir uyarı mesajı görüntüler. Yeni sürümü indirmedikçe ve yeni sürüm için Windows Mağazasındaki otomatik güncellemeleri bir kez daha etkinleştirmeniz gerekmedikçe, Skype'ı kullanmanıza izin vermez.

Yada sizinde benim gib kafanız bozuldu ise skyp uygulamasını silin gitsin. Alternatif olarak Google hanguat, WhatsApp kullanabilirsiniz.

Not: otomatik Microsoft Store gelen tüm uygulamalar için güncelleştirmeyi devre dışı bırakılır. Otomatik güncelleştirmeleri istediğiniz zaman tekrar açabilirsiniz. Lütfen Skype el ile güncelleştirmek isterseniz, uygulama güncelleştirmeleri için Micorsoft mağazasına gidin.


Kaynak:https://www.trishtech.com/2018/02/disable-automatic-updates-for-skype-in-windows-10/

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.