Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Alzheimer Hastalığının Nedeni Ortaya Çıktı: Uçuk Çıkarmak

Alzheimer’ın çok zorlu bir süreç ve sonuçlara neden olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Özellikle 60’lı yaşlardan sonra ve kadınlarda çoğun...

...
Alzheimer’ın çok zorlu bir süreç ve sonuçlara neden olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Özellikle 60’lı yaşlardan sonra ve kadınlarda çoğunlukla görülen bu hastalık hakkında yeni ve şaşırtıcı bir iddia ortaya çıktı.

Uzun yıllardır adını duyduğumuz, yaşayanların ise büyük sıkıntılar çektikleri Alzheimer hastalığı, uzmanlar tarafından çözülmeye, çeşitli çözüm yolları bulunmaya çalışılıyor. Ancak yapılan tüm çalışmalara rağmen, hastalığın detayları tam olarak çözülemiyor. Şimdilerde yapılan yeni bir araştırmaya göre, hastalığı herpes simplex virüsünün tetiklediği ortaya çıktı.
Daha açık olmak gerekirse, bu virüsün uçuğa neden olan bir virüs olduğunu ifade edebiliriz. Sadece farelerde görülen bu bulgu, şaşırtıcı olsa da Alzheimer hastalığını tetikliyordu. Laboratuvar testlerinde hızlanan nöronlar, Alzheimer hastalığına yol açtığı düşünülen amiloid beta plaklarını geliştiriyordu.

Yıllar boyunca hastaların beyinlerinde bulunan amiloid beta plakları arasındaki bağlantı incelenmiş ve konu üzerinde araştırmalar yapılmıştı. Bu sebeple herpes virüsü üzerinde oluşturulan hipotez daha da güçlenmektedir. Araştırmacılardan biri olan ve Masseneral Nörodejeneratif Hastalıklar Enstitüsü'nde (MIND) görev alan Rudolph Tanzi konuyla ilgili olarak, “Bulgularımız, herpes enfeksiyonlarının beyindeki bir savunma yanıtı olarak, beyin amiloidinin birikmesini tetiklediği basit ve doğrudan bir mekanizmayı ortaya koymaktadır” ifadelerinde bulundu.

Geçmişte yapılan araştırmaları da ele alan ekip, herpes simpleks 1’in ve herpesvirus 6’nın Alzheimer’a neden olduğunu belirttiler. Şu an için sadece laboratuvar ortamında ve deney fareleriyle yapılan bu tespit, açıklanması halinde birçok kişinin de hayatını kurtaracaktır.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.