Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Yeni Windows Virüsü Sisteminizi Mahvedebilir

Mylobot adlı yeni zararlı Virüs, Windows bilgisayarınızı yerden yere vurup büyük hasara sebep olabilir! Yeni keşfedilen Mylobot adlı ...

...
Mylobot adlı yeni zararlı Virüs, Windows bilgisayarınızı yerden yere vurup büyük hasara sebep olabilir!
Yeni keşfedilen Mylobot adlı kötü amaçlı yazılım (malware) interneti biraz daha tehlikeli bir hale getirdi. Deep Instict'te çalışan güvenlik araştırmacısı Tom Nipravsky tarafından fark edilen virüs, çok gizli bir biçimde birçok bilgisayara yayılıyor ve karmaşık bir botnet sistemi kuruyor.

Mylobot en başta birçok farklı hacker aracını kurban bilgisayara yüklüyor, bunlar arasında ransomware (fidye virüsü), Trojan, pilfer verileri, DDoS saldırıları için ateş gücü sağlayacak virüsler yer alıyor. Saldırgan hacker'ın tek yapması gereken birkaç tuşa dokunmak.

Virüs ilk olarak bulaştığında iki hafta hiçbir şey yapmadan bekliyor. Yakalanmaktan kaçmak için de anti-sandbox programları kullanıyor ve yanıltıcı bir EXE ile yürüttüğü işlemleri şifreliyor, yani HDD yerine direkt olarak bellekten çalışıyor bu da onu yakalamayı iyice zorlaştırıyor.

Mylobot'un en ilginç özelliği ise, bulaştığı bilgisayarda bulduğu diğer botnet virüslerini silip kendi için yer ve kaynak sağlaması. Bunun dışında virüs Windows Defender ve Windows Update'i tamamen etkisiz hale getirebiliyor.

Virüs henüz yaygın bir durumda olmasa da, bu durum hızla değişebilir. Şimdilik kaliteli bir üçüncü parti anti-virüs yazılımı kullanmakta fayda var.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.