Google Drive, Formlar seçeneği ile web sitenize İletişim Sayfası oluşturun. Hazırlayacağınız İletişim sayfasını Blogger, Wordpress, Googl...
Google Drive, Formlar seçeneği ile web sitenize İletişim Sayfası oluşturun. Hazırlayacağınız İletişim sayfasını Blogger, Wordpress, Google Sites, Tumblr, gibi web sitesi için kullanın.
Google Drive, Google Formlar’ı yenilenen yeni teknoloji görselleri ile düzenleyip kullanarak tasarım yapmanın zevkini yaşayanlardan biri olun.
Kendinizin düşünüp, planlayarak tasarımını gerçekleştirdiğiniz bir İletişim sayfanızın olması, inanıyorum sizi çok mutlu edecektir. Eminim bu düşünceler bile geliştirici yanınızı ön plana çıkararak sizi daha fazla araştırmacı yapacaktır.
İlk İletişim sayfasını tasarlamaya hazırsanız, tasarım için gerekli olan ilk adımları aşağıda takip ederek başlayabilirsiniz. İletişim sayfası için, birçok eklenti kullanmanıza gerek kalmadan, site açılış hızını etkileyecek kodlardan uzak sade bir görünüm ile iletişim sayfanızı düzenleyin.
Google’un bu hizmetlerinden yararlanmanız için yapmanız gereken, Google hesabına sahip olmanızdır. Google hesabınız yok ise, aşağıdaki bağlantı link’i ile Google hesabı açabilirsiniz.
İlgili makale: Google Gmail Hesabı Nasıl Açılır?
Google hesabınızın var olduğunu düşünerek, Buradan Google Driver dokümanlara ulaşmak için giriş yapabilirsiniz. Google Drive’e ilk kez kullanacaksanız ilgili adımları takip edin.
Google Drive, Google Formlar İle İletişim Sayfası Açmak İçin:
1. Google hesabınız ile Oturum açın.2. Google Drive Yazılımına sahip değilseniz, Google’un Web sitesinden Google Drive İndirin ve bilgisayarınıza kurun. Anlaşılmayan veya farklı konular için görüşlerinizi yorum yazarak belirtebilirsiniz.
3. Sol üst köşede, Google Drive ismi altında “Yeni” butonuna dokunun.
4. Google Drive, Yeni → Diğer → Google Formlar, seçeneği ile sayfayı açın.
Google Formlar Pencere Görünümü Resim: 1
Açıklamalar:
Başlıksız form ismi: Worpress İletişim Formu “Kendi isminizi belirleyin.”
Henüz işlenmemiş Google Formlar’ın Görüntüsü Resim: 2
6. Başlıksız Soru: Bu satıra dokunun, “Adınız Soyadınız” yazın. Yaptığınız işlemin mantığını anlamanız için sağ üst kısımda “Göz” simgesine tıklayarak ön izleme yapın.
Üstteki resimde göz simgesine bakın. Yaptığınız çalışmanın ne olduğunu anlamaya çalıştığınızı düşünüyorum. Ön izleme tarayıcı sekmesinden şimdi çıkabilirsiniz. Her yaptığınız işlem için bu yolu izleyerek kontrol edin.
7. Başlıksız Soru satırında küçük resim simgesi göreceksiniz. İsterseniz küçük bir resim ekleyebilirsiniz. Ancak sade olmasını düşündüğümüzden eklemeden devam ediyoruz.
8. İlk satır verisi olan “Adınız Soyadınız” alanını yapılandıran veri ayarlarını görüp devam edelim. Bu ayarlar otomatik yapılandırılmıştır. İsterseniz değiştirebilirsiniz.
Çoktan seçmeli veri alanının görünümü Resim: 3
7. Başlıksız Soru satırında küçük resim simgesi göreceksiniz. İsterseniz küçük bir resim ekleyebilirsiniz. Ancak sade olmasını düşündüğümüzden eklemeden devam ediyoruz.
8. İlk satır verisi olan “Adınız Soyadınız” alanını yapılandıran veri ayarlarını görüp devam edelim. Bu ayarlar otomatik yapılandırılmıştır. İsterseniz değiştirebilirsiniz.
Çoktan seçmeli veri alanının görünümü Resim: 3
Resim: 3 renklerin açıklaması:
Başlıksız Soru “Sarı Renk”: Bu satır altıncı maddede açıklamıştık.Paragraf “Pembe Renk”: İletişim sayfasında okuyucunun yorum yazacağı yer, -”Yanıt olarak ifade ediliyor sizi şaşırtmasın” ilerleyen zaman içinde bu satır başlığı “Mesajınız” olarak görülecek.
Paragraf “Pembe Renk” okuyucu yorum satırı
Çoktan seçmeli ve Onay kutuları “Yeşil Renk”: Çoktan seçmeli seçeneği her satır mesaj’ı için yeni bir mesaj yapılandırmanızı sağlayan otomatik satır açma komut seçeneğidir. Bu onaylı yeri ellemiyoruz.
Onay kutuları ise; Web sitelerinde bulunan İletişim sayfası mesaj satırında “Yıldız” (*) işaretini görmüşsünüzdür. Yıldız, (*) okuyucunun yorum yazarken zorunlu doldurması gereken alanı ifade etmektedir. Yıldızlı satır alanı doldurulmadığında iletişim sayfası çalışmaz.
Soru ekle; Artı (+) Kırmızı Renk: Alt alta ekleyeceğiniz sorular için bu alana tıklamanız gerekir. Artı simgesine tıklandığında yeni metin satırı açar. Denemek için Artıya tıklayın, sonra alt tarafındaki çöp simgesi ile silerek kaldığınız yerden devam edin. Not: Korkmayın, yanlışlıkla her şeyi silerseniz artı simgesi ile tekrar yapılandırmaya devam edin.
Mavi renkli alan TT: Başlık ve açıklama için. Fareyi üzerine getirin okuyun. Resim ekle: Resim ekleyebileceğiniz simge. Video ekle: Video ekleyebileceğiniz simge. Bölüm ekle: Bölüm ekleme simgesi.
Ancak biz sade bir iletişim sayfası yapacağımızdan farklı işler için kullanılan bu alanlardan bazılarını kullanacağız. Bu bilgilendirmeden sonra kaldığımız yerden İletişim sayfamızı yapmaya devam edelim.
İletişim sayfamızı hazırlayalım:
1. Tüm yaptıklarınızı alt kısımdaki çöp simgesine tıklayarak silin.2. Artıya tıklayın → Çoktan seçmeliye tıklayın → Kısa yanıt tıklayın → ilk satıra “soru kısmı” “Adınız Soyadınız” yazın. Okuyucunuzun Zorunlu giriş yapmasını istiyorsanız “Gerekli” ayarı sağ tarafa çekin. Renk mavi olacaktır.
3. İkinci satır için, Artı tıkla → Çoktan seçmeli tıkla → Kısa yanıt tıkla→ Soru kısmına “E-Posta Adresiniz” yazın. Zorunlu ise, Gerekli butonunu sağ tarafa çekin.
4. Üçüncü satır için, Artı tıkla → Çoktan seçmeli tıkla → Kısa yanıt tıkla→ Soru kısmına “Web Adresiniz (Yoksa boş bırakın)” yazın. Zorunlu ise, Gerekli butonunu sağ tarafa çekin. Ancak okuyucunuz web sitesi olmadığını düşünerek butonu pasif olarak bırakın. Son olarak, siz daha farklı şeyler ekleyebilirsiniz. Okuyucunun mesaj yazabilmesi için bu alanı farklı yapılandıracağız.
Mesaj paragrafı ekleme:
1. Artı tıkla → Çoktan seçmeli tıkla → Paragrafa tıkla→ Soru kısmına “Mesajınız” yazın. Gerekli butonunu sağ tarafa çekin.2. İletişim sayfa altında okuyucunuza dikkat etmesi gereken kurallar belirtebilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken kuralları belirtmek için şu yolu izleyin;
Sağ taraftaki, “TT Başlık ve açıklama ekle” tıklayın → Üç nokta açın ve “Açıklama” seçeneğini seçin. Başlık kısmına şunu veya kendi belirleyeceğiniz metni yazın.
“LÜTFEN FORM'A YAZMADAN ÖNCE BU BİLGİLERİ OKUYUN!”
Bir alt satıra “Açıklama isteğe bağlı” şu metni veya farklı ekleyin. Örnek açıklama;
“Yazılar ile ilgili sorularınızı lütfen Yorum penceresinden iletiniz. Bizim için, Yorum ve Cevapların okuyucuya faydalı olabilmesi önemlidir. Özel bir neden ile, Yorum penceresinde görülmesini istemediğiniz konular için sorunuzu iletişim sayfasından yazabilirsiniz.
*ALAKALI OLMAYAN SORULARA CEVAP VERİLEMEYECEĞİNİ LÜTFEN UNUTMAYIN.*
İlginize teşekkür ederim.”
İletişim sayfa Açıklama sonuçları şu şekilde görülecektir;
Yapılan işlemlerin, İletişim sayfa sonuçlarını görmek için İZLEYİN.
Google Drive Formlar ile oluşturduğumuz İletişim sayfasının nasıl yapılacağını inceledik. Bir sonraki makalemizde anlatılacak konulardan haberdar olmak için Takip edebilirsiniz.
Google Drive Formlar İletişim sayfa diğer konularda görüşmek üzere;
- İletişim sayfası arka plan rengi veya resim ekleme,
- İletişim sayfası için E-Tablo oluşturma ve yapılandırma ve web sitesine ekleme,
- İletişim sayfası yorumları cevaplama ve diğer konular,
Hiç yorum yok
Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.