Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Formlar İletişim Sayfa Yorum ve Cevap Ayarları

Google Formlar İletişim sayfasının nasıl yapılacağını bir önceki yazımızda resimli olarak açıklamıştık. Bugün, İletişim sayfa Yorum ve C...

...

Google Formlar İletişim sayfasının nasıl yapılacağını bir önceki yazımızda resimli olarak açıklamıştık. Bugün, İletişim sayfa Yorum ve Cevap yanıtlarını düzenlemeyi inceleyeceğiz.
Google Drive, Google Forumlar aslında bir anket düzenleme düşüncesi üzerine tasarlanmış bir yazılım.

Ancak, böyle değerli bir yazılımı web site için İletişim sayfası olarak kullanmayı düşündüm ve bazı testler uygulayarak çok da güzel çalıştığını gördüm. Google forumlar yazılımı sayesinde tasarladığım İletişim sayfasını, kendi arayüz görseli ile kullanabileceğiniz gibi, ayrıca bir E-Tablo (Excel sayfası) sayfası ile de kullanabiliyorsunuz. 

Ancak! bu makalede Google forumlar ile düzenlediğim iletişim sayfasını kendi arayüz görseli ile kullanmayı göreceğiz. Basit bazı ayarlar yapıldıktan sonra alınan sonuçlar aşağıda resimli olarak belirtilecek. İletişim sayfasını oluşturduktan sonra sizde ilgili adımları takip ederek web sitenizde kullanabileceksiniz.

Google Formlar İletişim Sayfası Yorum ve Cevap Ayarları:

1. Öncelikle, Google hesabınız ile Oturum açın.

2. Google Drive Yazılımına sahip değilseniz, Google’un Web sitesinden Google Drive İndirin ve bilgisayarınıza kurun. İletişim sayfanız yok ise aşağıdaki bağlantıyı takip ederek kurun.

İlgili Makale: Google Formu İle İletişim Sayfası Oluşturma

3. İletişim sayfanız hazır ise ilgili adımları takip etmek için, İletişim sayfasını açın.

4. İletişim sayfasında iken, Yanıtlar ismine dokunan. Sağ tarafta bulunan üç noktaya tıklayın, “Yeni yanıtlar için e-posta bildirimi al” yazan satıra dokunun. Bir onay işareti göreceksiniz.


5. Alt alta üç nokta altındaki, Yanıtlar kabul ediliyor butonunun aktif olduğunu kontrol edin.

6. Sorular menü seçeneğinde, hazırlamış olduğunuz İletişim sayfa görüntüsü, Yanıtlar menüsünde ise okuyucu Yorum iletisini göreceksiniz.

7. Yanıtları düzenleyemezsiniz. Yazdırabilir veya silebilirsiniz. Tüm yapmanız gereken işlem bundan ibaret olup, şimdi aşağıda bir yorum yazıp yanıtın gelip gelmediğini kontrol ederek test işlemine geçelim. 

8. Sağ üst kısımda bulunan ön izleme Göz simgesine tıklayın.


9. Açılan sayfada, yorum için gerekli bilgileri doldurun. Örnek olması için ben, İsim kısmına “Adnan Güney” yazıp, “Mesajınız” satırına ise konumuzun başlık ismini “Google Formlar İletişim Sayfa Yorum ve Cevap Ayarları” yazıyor ve alt kısımda “Gönder” butonuna tıklıyorum.


10. Gönderilen ileti sonucu, Google formlar “Yanıtınız kaydedildi.” olarak bilgilendiriyor.


11. Inbox e-posta bildirimini “Gmail” açıp kontrol ediyoruz. Gelen bilgiler ise şu şekilde;
Sayın Kullanıcımız, 
Test Worpress İletişim Formu, formunuza yeni bir yanıt verildi. Yanıt 1


12. E-Postamıza gelen maili görmek için, “Özeti Görüntüle” butonuna tıklayın. Tüm gönderi bilgileri bu kısımda görebilirsiniz. İletiyi görmek için aşağıya doğru kaydırıp bakın. Biraz önce yazılan, “Google Formlar İletişim Sayfa Yorum ve Cevap Ayarları” metin satırını göreceksiniz.

Okuyucu Yorum Mesajını Cevaplama:

1. Gönderenin E-Mail bilgilerini alıp, üst kısımda bulunan “Gönder” butonuna tıklayın.

2. Açılan pencerede okuyucu ismi kayıtlı ise okuyucu ismini yazarken karşınıza otomatik E-Mailler ve isim çıkacaktır seçin veya kopyaladığınız okuyucu E-Mailini yapıştırın.

3. Test çalışmalarını kendi adıma yaptığımdan dolayı; kendi bilgilerimi forma dolduruyorum.

Konu kısmına: Biraz önce gönderdiğim bilgileri ekliyorum. örnek;

Google Formlar İletişim Sayfa Yorum ve Cevap Ayarları” hakkındaki bilgiler alınmıştır. Teşekkür ederim." 

Satırını yazarak alt kısımda “Gönder” butonu ile mesajı gönderiyorum. Ve okuyucuma göndermiş olduğu soru için gerekli bilgiyi bu senaryo ile iletmiş oluyorum. Sonuç;
Gönderdiğim cevabın, Inbox E-Postama gelen görüntüsünü aşağıda görebilirsiniz.


Google Drive Formlar ile oluşturduğumuz İletişim sayfasının nasıl yapılacağını, yorum ve cevap ayarlarını adım adım inceledik. Bir sonraki makalemizde anlatılacak diğer konulardan haberdar olmak için Takip edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.