Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Plus Sayfa Gadget Kurulumu

Sosyal paylaşım eklentileri kadar önemli olan Google Plus Sayfa Gadget eklentisi her Blogger temasında Google+ Badge, yani Google Plus ...

...
Sosyal paylaşım eklentileri kadar önemli olan Google Plus Sayfa Gadget eklentisi her Blogger temasında Google+ Badge, yani Google Plus Rozet’i olarak bulunmaktadır. Blog Gadgetleri arasında bulunan Google+ Badge gadgeti, Google+ Sayfam olarak nasıl kullanılır ? Sosyal paylaşım sitelerini incelerseniz Kişisel profil hizmeti haricinde sayfa eklenti kurulum uygulamasını bünyesinde barındıran Facebook  ve Google Plus olduğunu görebilirsiniz. Bu neden ile Google+ Sayfa eklentisinini mevcut sitenizde kurarak aktif duruma getirin. Google Plus’un Sayfalar, Gruplar, Topluluklar gibi sosyal etkinliklerinde paylaşım araçları gibi bazı eksiklikleri mevcuttur. Örneğin ; blog’unuzda yayınladığınız bir yazıyı direk blog'unuzdan Google+ Sayfanıza gönderemezken, ancak katıldığınız topluluk veya Grup sayfanıza gönderi yapabiliyorsunuz. Bu durum da en başta kendim olmak üzere sinirlerimi bozmaya yetiyor. Google geliştiricileri böyle küçük bir uygulamayı nasıl göremez halen beni şaşkın şaşkın düşündürüyor. Yapılacak birşey yok. Google+ Sayfanızda paylaşım yapmak için, sayfanızı açacaksınız bağlantıya tıklayarak yazınızın URL’sini yapıştırıp çevrelerinizi belirledikten sonra paylaşacaksınız. Umarım kısa sürede bu yazımı Google geliştiricilerinden biri okur veya işiterek bu basit eklentiyi hazırlarlar. Yukarıdaki resimde Google+ Sayfa gadget’ini görüyorsunuz. 11 Kasım 2013 tarihinde çalıştırılan Google+ sayfa sahibi ve yöneticileri için Google Hizmet şatları ile ilgili güncelleme maddelerini ilgili bağlantıdan okuyabilirsiniz. (Son güncelemesi 14 Nisan 2014 )
Google+ Badge veya Google+ Sayfa gadgeti nasıl kurulur ve ayarlanır :
1. Google Plus’a giriş yapın.Sol sidebar Ana Sayfa açılır menüden, Sayfalar ismine tıklayarak blog için açtığınız sayfanızı açın.
2. Bu sayfayı yönet ismine tıklayarak sayfanızı açın ve Düzenle ismine tıklayın.
3. Blogger için açtığınız sayfanız açılır konumda iken, tarayıcınızın URL penceresinde bulunan  ID numarasını bir yere not alın. ID numarasının nasıl alındığı aşağıda gösterilmiştir inceleyin.
https://plus.google.com/u/0/b/107694624110034858889/+guney59blogspot/posts
4. Koyu olarak belirttiğim rakamlar Google+ Sayfa ID numarasıdır. (107694624110034858889)
Aldığımız ID numarası ile Google+ Sayfa Gadget’imizi yapılandıracağız. Okumaya devam edin.
Google+ Sayfa Gadget’in kurulduktan sonraki görünümü :
5. Blogger'a giriş yapın.
6. Yerleşim →  Gadget ekle seçeneği ile → Google+ Badge Gadget’inizi açın.
7. Gadget içinde iken, Rozet türü seçeneklerinden, Sayfa ismini işaretleyin. Bir hata mesajı alacaksınız. Hatayı gidermek için, “Bir Google+ Kimliği girin:”, “Blog’un profil veya sayfa kimliği kullan” mesajının yanındaki tik’i kaldırın.
7. 3. maddede anlatılanları uygulamak için, tarayıcıdan aldığımız ID numarasını bu pencereye yapıştırın (Örnek : 107694624110034858889) ve aynı yerde boş bir kısma tıklayıp üsteki pencereyi kontrol edin. Herşey yolunda ise devam ediyoruz.
8. Google+ Sayfanızın görüntü pencere bilgileri çıkacaktır. Alt kısımdaki ayar seçeneklerinden yatay, dikey, boyutları elle ile belirtme gibi seçenekleri yapılandırarak nasıl görülmesini istiyorsanız denemeler yaparak uygun seçeği seçip gadget’i kaydedin. Gadget’in blog’unuzda nerede görülmesini istiyorsanız sürükleyerek konumlandırın. Gadget başlık ismini istediğiniz şekilde yapılandırın.
Dinamik veya Klasik Blogger, blog’unuzda yeni Google+ sayfanızı kullanmanın keyfini çıkartın. Anlatılan konuda anlaşılmayan yerleri yorumlarda belirterek yardım alın. Google+ Sayfama sizde katılarak yeni yazılardan haberdar olabilmek için takip edin. Yazılarınızı kurmuş olduğum Google+ Topluluk da ( Guney59 Yazılarını Özgürce Paylaş ) paylaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.