Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Google Adsense Pin Doğrulama

Google Adsense hesabınızın doğrulanması için güvenlik amacı ile Pin Doğrulama uygulamasını 2014 senesinde Adsense hesap sahibinin adresin...

...
Google Adsense Pin
Google Adsense hesabınızın doğrulanması için güvenlik amacı ile Pin Doğrulama uygulamasını 2014 senesinde Adsense hesap sahibinin adresine pin gönderme işlemi ile başlattı. Gönderilen Pin bilgilerini Adsense hesabınızda bulunan Pin doğrulama penceresine girerek doğrulama gerçekleştirilecek. Adsense hesabınızda belli bir para birikimine ulaşıldığında belirlenen miktar yaklaşım 100 $ dolar olup, Tl.’e çevrilerek hesaplanmaktadır.

Pinler kart şeklinde olup, posta ile gönderilir. Hak ediş Pin bilgilerinin elinize ulaşması 2 ile 4 hafta gibi süreci takip eder. Ancak bulunduğunuz ülke konumuna göre bu süreç uzayabilir. Pin için gönderilen bilgi kartı 11.4 x 15.2 cm. ebatlarındadır.

Örnek kartı Adsense yardım platformundaki Pin Mektubu örneğinden inceleyebilirsiniz. Yardım formunda farklı konulara da bakmanız mümkündür.

İlk Pin numaranızı 6 ay içinde girmeniz gerekir. Bu girişi yapmazsanız Adsense reklamlarınız durdurulur. İlk Pin bilgileriniz posta ile çeşitli nedenler ile gelmez ise 2 kez pin isteme hakkınız daha vardır.

Adsensenin gönderdiği Pin bilgi kartı elinize geçmediğinde yapabileceklerinizi buradan inceleyebilirsiniz. İnceleyeceğiniz yerde en önemli kısım size gönderilen pin için 4 haftanın dolmuş olup olmadığını bilmek ve Adsense hesabınız için verdiğiniz adresin doğruluğudur.

Pin kartınız gelmedi ise şunları yapabilirsiniz :

1. Adsense hesabınızda oturum açın.

2. Dişliye tıklayıp ayarları açın.

3. Kenar çubuğunda Hesap bilgilerine tıklayın.

4. Adresi doğrula bilgisine tıklayın. (Küçük harf ve Türkçe karakter kullanmayın.)

5. Sayfa altındaki mesaja bakın ve Yeni pin isteye tıklayın.

İlk istediğiniz pin ile son istediğiniz pin arasında geçen sürede birkaç pin kartı gelebilir. İlk gelen ve son gelen pin doğrulama bilgileri birbirinin aynısıdır. Siz İlk Pin kartına ait bilgilerden gerekli doğrulamayı yapmaya çalışın.

Tüm Pin istekleri yapıldığı halde pin kartınız gelmedi ise Kimlik fotokobisi ile doğrulama isteminde bulunabilirsiniz. Ancak şu noktalara dikkat edin.

→ 3 Pin hakkının da kullanılmış olması,

→ Son Pin talebiniz sonucunda 4 hafta içinde pin kartınız gelmedi ise, (Başlangıç ve süre sonu zamanını göz önünde bulundurun. Bu süre 4 haftadır.

Pin doğrulama ile ilgili halen sorun yaşıyorsanız, Pin sorun giderici panelini inceleyin. Açılan penceredeki mesajları okuyun ve ilgili soruları yerine getirdiğinizi düşünüyor iseniz aşağıda Evet, Hayır ile cevaplayarak ilgili mesajları takip edip tıklayarak sizi yönlendirip sorduğu soruları cevaplayarak sonuca ulaşmaya bakın.

Önemli Not : 3 kez Pin bilgilerinizi hatalı girerseniz hesap erişimini kaybedersiniz. Unutmayın bu güvenlik açısından Adsense’nin yeni içerik ve kullanım politikaları ile ilgili konulardır.

Son üç Pin hakkınızı kullandı iseniz ve halen sorun yaşıyor iseniz :

Üçüncü Pin hakkınızı da istedikten sonraki süre içinde, 4 hafta geçtiyse aşağıdaki ek form alanını kullanarak ikametgah bilgisi , ad veya adresinize kesilmiş bir faturayı gönderebilirsiniz.

https://support.google.com/adsense/bin/request.py?hl=tr&contact_type=id_verification&rd=2

Kişisel bilgilerinizi daha önceden bir tarayıcıda taratın ve bilgisayarınıza kopyalayın sonra bu bilgileri dosya eki olarak gönderin.

Ayırca okuyun 
 Adsense Ödeme Doğrulaması

Biraz da yorum yapalım. Google Adsense neden posta işlemi ile Pin doğrulama istiyor. Bana biraz saçma gelen bir düşünce. Zaten Adsense kullanıcısı hesap ayarlarından giriş yapıyor. Google dan ayrı bir çalışma şekli olan Adsense bu davranışı ile kullanıcısına mı güvenmiyor? Güveniyor ise yaklaşık 4 hafta yani bir ay gibi bir süreyi neden kullanıyor ? Bana bu iş biraz ticaretin cilvesi gibi geliyor. Siz gelir ödemesini dört hafta kişiye münhasılan düşünebilirsiniz. Ancak bu geçikmeyi Dünya genelinde küresel düşünürseniz, ödeme rakamlarının ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Bunları anlamak için Finanscı olmaya gerek yok. Banka faizlerinin kur bazında çalıştığı saniyelik hesaplar da yapabilirsiniz. Konu hakkında sizde düşüncelerinizi paylaşarak okuyuculara yardımcı olun. Adsense kategorisindeki tüm yazıları inceleyerek bilgi alın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.