Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Dinamik Blogger Görünümleri Devre Dışı Bırakma

Dinamik Blogger , Sidebar varsayılan özel görümlerinden olan, Classic , Flipcard , Magazine , Mosaic , Sidebar , Snapsnot , Timeslide , g...

...
Dinamik Blogger Görünümler
Dinamik Blogger, Sidebar varsayılan özel görümlerinden olan, Classic, Flipcard, Magazine, Mosaic, Sidebar, Snapsnot, Timeslide, gibi 7 ad görünümlerini özelleştirerek istediğiniz görünümün görülmesini sağlayabilirsiniz. Dinamik blogger’un varsaylın 8 ad. görünümden birini seçip kullanıyor iseniz, diğer 7 ad. görünüm Sidebar da okuyucularınızın blogunuzu farklı stillerde izlemesi için açılır menü olarak görülür. Yukarıda gördüğünüz resim varsayılan Dinamik Blogger görünümlerini göstermektedir. Blog'unuza ekleyeceğiniz CSS kodları ile bu görünümlerin tamamını gizleyebilir veya seçiminize bağlı olarak istediğinizi gösterebilirsiniz.

İlginizi çekebilir ⇒ Dinamik Blogger Pages İsmi değişimi

Dinamik Blogger diğer görünümler arasında seçim yapma ile ilgili adımlar :
1. Blogger kumanda paneline giriş yapın.
2. Şablon → Özelleştir → Gelişmiş → CSS ekle seçeneği ile aşağıdaki kodları ekleyin.
3. " } " Bu işaretten sonra enter çekin blog'u kaydedin.
Şu anda kullandığınız görünüm hangisi ise varsayılan görünüm ismi araç çubuğunda görülmeye devam eder. Örneğin, Sidebar görünümü kullanıyor iseniz açılır menüde sadece Sidebar ismi görülecektir.
#Classic.ss, #views ul li:first-child , 
#Flipcard.ss, #views ul li:nth-child(2),
#Magazine.ss, #views ul li:nth-child(3),  
#Mosaic.ss, #views ul li:nth-child(4), 
#Sidebar.ss, #views ul li:nth-child(5), 
#Snapsnot.ss, #views ul li:nth-child(6), 
#Timeslide.ss, #views ul li:nth-child(7)
{
display: none !important;
}
Dinamik Blogger Ana Sayfadaki açılır menü görünümlerin özelleştirilmesi :
1. Yukarıdaki kodlarda (2)’den, (7)’e kadar olan kod sırasını görüyorsunuz. (1) no’lu kod’’un olmayışının nedeni şu anda kullanmış olduğunuz Dinamik Blogger görünümünden kaynaklanmaktadır.
2. Blogger görünümlerinin olduğu her satırın sırası ilgili görünümü gizler. Yukarıda sarı ile işaretlediğim ( Hat (3) Magazine görünümü), satırını kodlarınız arasından sildiğinizde Magazine görünümü diğer kullandığınız görünümler ile görülmeye devam eder. Ancak diğer görünümler gizlendiğinden görülmezler. Siz ve okuyucunuz blog ana sayfa da sadece yapmış olduğunuz seçimleri görmeye devam ederler.
Dikkat edeceğiniz önemli konu :
1. En alt kısımdaki Hat (7) Timeslide görünümü, sildiğinizde üst kısımda bulunan Hat (6)’nın hemen yanındaki virgülü ( , )silmeniz gerekmektedir.
2. Örneğin : 7, 6, 5, nolu hatlardaki görünümlerin görülmesini istiyorsunuz.  7, 6, 5, nolu hat satırlarını silin ve hemen üst kısımda bulunan (4)’ün kod satır sonundaki virgülü (,)de silin.
3. Yukarıda anlatılan işlemleri uyguladığınızda Dinamik Blogger açılır görünümlerin son biçimini aşağıda görebilirsiniz.
CSS Kodlar ile seçime bağlı, Dinamik Blogger görünümlerinin gizlenmiş görünümü.
4. Şu anda kullandığınız Dinamik Blogger görünümü hangisi ise ve görülmesini istediğiniz kodları kaldırarak görünümünüzü yapılandırın.
Ayrıca okuyun ⇒ Dinamik Blogger kategorisindeki diğer yazılar..
 Okuyun : ☞ Dinamik Blogger Arama Kutusu, Kategoriler, Kullanım Rehberi nasıl kullanılır ?

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.