Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Site Kurulum ve Aşamaları

Web teknolojinin başlangıcı olan   Html5 kodlama sistemini kullanarak Wix.com sitesinde birbirinden güzel hazır şablon ve boş şablonlard...

...
Wix Site Kurulumu
Web teknolojinin başlangıcı olan  Html5 kodlama sistemini kullanarak Wix.com sitesinde birbirinden güzel hazır şablon ve boş şablonlardan ücretsiz hiçbir kodlama kullanmadan seç, taşı, yapılandır mantığı ile web sitesi nasıl kurulur. Wix.com site şablonlarının tümünde Html5 kodlama sistemi kullanılmaktadır. Yanlış anlaşılmasın siz kod kullanmayacaksınız. Sadece yapmak istediğiniz tasarımı kafanızda canlandırıp size sunulan birçok seçeneklerden seçim yaparak maus'unuz ile seçiminizi tutup istediğiniz yere götürüp bırakacaksınız. 

Bıraktığınız yerdeki seçiminize tıklayarak, yazı karakteri, renk, arka plan rengi, paylaşım iconları, resim, video vs. gibi açılan birçok seçenekler içinden beğendiğinize tıklayacak ve yukarı aşağı istediğiniz ebatlara sürükleyerek konumlandıracaksınız.

Site mantığını anlamaya başladığınızda Html5 kod teknolojisinin zevk ve hevesini yaşayan biri olarak mutluluk ve başarınıza sizinde inanamayacağınızı biliyorum.
Ancak konuların çok iyi anlaşılıp özümlenmesi için wix site kurulumunu aşama aşama sizlere aktaracağım. Öncelikli yapılacak işlemlere ilk konumuz ile başlayalım. Hiç acele etmenize gerek yok. İlerleyen zaman içinde becerileriniz artacağından birçok işlemi artık rahatlıkla yapabileceksiniz.

Bu ilk yazımızda Wix sitesi için uygulama aşamaları :

1. Wix.com sitesine giriş yapın.
2. Sağ üst kısımda Giriş yap ismine tıklayarak üyelik bilgilerinizi girin. Öneri : Açılan pencerede giriş için birçok seçenek vardır. Uygulamaları Google Oturum ile Açma seçeneği sizi özel kılacaktır. Google ile giriş yaptığınızda site içindeki görünürlüğünüz Trust yani güvenli kişi olarak görülecektir. Buda bir ayrıcalıktır.
Google ile oturum aç
3. Sağ üst kısımda profiliniz görülmektedir. Burada hesap ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.
4. Menü çubuğuna bakın ve Sitelerim ismine tıklayın. Açılan pencerede Yeni bir site kurun ismine tıklayın.
5. Yeni bir pencere sizi karşılacak. Bu pencerde sol tarafta düşündüğünüz konuları içeren kategoriler mevcut. Düşündüğünüz kategorideki şablonları inceleyerek bir şablonu görüntüleyin. Beğeniyorsanız Düzenle ismine tıklayarak ilk başlangıcı oluşturmuş olacaksınız.
Örnek olması için Müzik kategorisinin yanındaki + işaretine tıklayarak menüyü genişletip, Müzik gruplarından Music Artist şablonunu inceledim ve Düzenle ile açtım. Sizde aynı yolu takip ederek bir şablonu Düzenle ile seçip açın.
6. Burada dikkat edeceğimiz iki işlem mevcut.
a. Önce sitemizi kaydedip açılan pencerede sitemiz için bir isim belirleme.
b. Yaptığımız tüm işlemleri kaydetme. Şablonum için tüm yapacağınız işlemler bittikten sonra Yayınla sekmesini kullanacağız. Bu konuyu unutmayın.
7. Siteniz için bir isim girin ve kaydedin. Diğer açıklamaları okuyarak bilgi edinin. İsim girme işleminiz bittiğinde onaylı tebrikler siteniz kaydedildi ibaresini göreceksiniz.

8. Menü çubuğunda Sitelerim ismine tıklayın sitenizin kaydedilmiş durumunu inceleyin.
9. Wix sitesine giriş yaptığınızda Sitelerinizi göreceksiniz siteyi yönet veya siteyi düzenle seçenekleri ile sitenize giriş yapın.
10. Wix site, Menü çubuğunda Sayfa ismini ve hemen yanında Home yazısını görmüş olmalısınız. Açılır pencereyi açtığınızda yeni kurulan şablon menü başlık isimleri bu kısımda görülmektedir. Bu ilk yazımızda site Başlık ismini değişeceğiz. Her konu uzun bir yazı olabileceğinden diğer konuları aşama aşama takip ederek sitenizin nasıl yapılandırıldığını kısa zamanda anlayacaksınız. Acele etmemenizi ve Wix sitesi hakkında yazdıklarımı Menü çubuğunda Wix ismine tıklayarak her zaman okuyabilirsiniz.


Site Başlık İsmi değişimi :

1. Eklediğiniz şablon site ismine tıklayın. Metin düzenle seçeneği açılacaktır. Kursörünüz yazı başlığında yanıp söndüğüne bakın.
2. Site başlık ismini girin. Yazı düzenleme editörünü göreceksiniz. Editörü sağa sola alabilmek için x işaretinin hemen altından tutarak sürükleyebilirsiniz.
3. Yazı çevresinde oluşan diktörgen çerçeve altında tutamaç vardır. Tutamaçı aşağıya çekerseniz arka plan resmi ile birlikte şekli değişir. İstediğiniz bir konum ve yazı karakter kümesini bu alandan ayarlayabilir, renkleri yazı tiplerini değişebilirsiniz.
4. Başlık ismi ayarlarınız bittiğinde kaydedin ve önizleme yapın. Bir sonraki yazımızda farklı bir anlatımda buluşmak üzere.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.