Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Wix Sitesinde Sayfaları Düzenleme

Wix ile ücretsiz site kurulumu başlık isminin nasıl değiştireceği konusundan sonra Sayfalar (Pages) ve alt menü isimlerinin değiştirilmesi...

...
Wix ile ücretsiz site kurulumu başlık isminin nasıl değiştireceği konusundan sonra Sayfalar (Pages) ve alt menü isimlerinin değiştirilmesi, alt sayfa oluşturma, yeni sayfa ekleme, silme ayarlarının nasıl yapılandırılacağını inceleyelim. Aşağıda anlatacağımız konular için hiçbir kod eklemiyorsunuz. Yapacağınız tüm işlem mantığı seçim yapma, metin değiştirme, renk ve konum değiştirmekten ibaret.

Wix sayfalar (pages) menü ayarları için ilgili adımlar :

1. Wix.com sitesine giriş yaparak site düzenleme ile açın.

2. Site editöründe iken sol taraf da 5 ad. seçenek göreceksiniz.

3. Farenizi ilk seçenek üzerine götürerek Sayfalar ismine tıklayın. Yukarıdaki ilk resimde Sayfalar sekmesi görülmektedir inceleyin.

4. Sayfanın alt kısımlarında gördüğünüz farklı isimlerdeki her menü sekmesine tıkladığınızda sağ bölümde tıkladığınız ilgili sayfayı açacaktır. Çekinmeyin deneyin.

5. Hazır şablonun il sayfa başlık ismi Home yazısını Ana Sayfa olarak değiştirmek için, küçük dişliye tıklayın. Yeni bir pencere açılacaktır. Bu pencere içinde Home yazısını Ana Sayfa olarak değiştirmekle kalmayıp diğer açıklamlarıda yapılandıracağız.
Ayarlar ve SEO sayfa penceresi

Ayarlar ve SEO sayfa penceresinin yapılandırması :

1. Sayfa adı : Ana Sayfa yazın

2. Sayfa adresi : Ana Sayfa yazın. Sayfayı kaydettikten sonra buradaki isim şu şekilde görülecek. ( ana-sayfa ) Her sekme yanındaki soru işaretinin (?) üzerine gelerek anlamlarını okuyun.

3. SEO sayfa ayarları : Seo sayfa ayarları hakkında kısa bir açıklama yapalım. Wix Html5 modül çalışması çok farklı olup, her menü başlığınız aynı zamanda blogger label yani etiket oluşturmanızın otomatikman burada oluşması anlamını taşımaktadır. Blogger bloglarınız için bir tanıtım ve anahtar kelime oluştururken burada her sayfanız için ayrı ayrı başlık ve açıklama oluşturmuş oluyorsunuz. Bu şekilde arama sonuçlarında her yazınız için zengin bir SEO oluşuyor.

Peki bu SEO sistemi Blogger blog’larımızda var mı ?

Evet var. Blogger ile yeni bir yazı yazdığınızda, yazınızın başlığı, sağ tarafta bulunan etiket sistemi ve yazınızı açıklayan kısa bir açıklama yazacağınız Arama Açıklaması penceresi aynı işlemi yapıyor. Ayrıca blog’unuzun genel tanıtımını yapan yerleşim kumanda panelindeki üst bilgi açıklamalarıda SEO oluşturmaktadır. Birçok blogger yazarı bu kısımlara ilgili yazıları yazmayıp eksik bıraktıklarından arama sonuçlarında çok az çıkarlar. Bu durum okuyucu sayınızın azlığı ile eş anlamdadır. Biz bu işleme SEO diyoruz.

4. Seo sayfa başlığı : Ana Sayfa ismi genel bir isim olduğundan, Blog başlık isminizi yazabilirsiniz. Diğer sayfalarınıza menü çubuğunda verdiğiniz isimlerin aynısını kullanmayı unutmayın. Her sayfa menüsü için oluşturduğunuz isim, sayfayı özetleyen açıklama ve 15 karakteri geçmeyecek etiketler ekleyebilirsiniz.15 karakter sayısını geçerseniz kırmızı uyarı mesajı ile bilgilendirilirsiniz.

5. Sayfa stilini değiştir : Bu seçenek tüm şablon biçimini değiştireceğinden mümkün oldukca ve fazla uğraşmamak için bu kısmı pek ellemeyin. Denemek için giriş yapın. Ancak yaptığınızı kaydetmeden çıkış yapın ve tekrar giriş yaparak özelleştirmeye devam edebilirsiniz.

NOT: Blogger şablonu değiştirdiğinizde tüm yaptığınız özelleştirmelerin sıfırlandığını yeniden yapılandırmak zorunda kaldığınızı hatırlayın.

6. Sayfa arka plan değişimi : Tıklayın ve birçok değişik grafiksel ve resimlerden oluşan bir resim beğenirseniz seçin. Alt kısımda Tamam ismine tıklayın ve üst kısımda yaptığınız işlemleri kaydedin.

7. Sayfalar ilk penceresine dönün. Mevcut şablon menülerini değiştirmek için yukarıda anlatılan şekilde ilgili yerleri özelleştirin.

8. Sayfa Ekle : Mevcut Şablon sayfalarınıza ek sayfalar oluşturabilirsiniz. Sayfalar Wix sitesinde aynı zamanda menü olarak da yapılandırılmıştır. Yani Blogger statik sayfalar ile Dinamik açılır saylar burada Sayfalar ismi ile anılmaktadır.

Örneğin : Pastalar sayfası için bir alt kategori oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu durumda yapacağınız işlemler.

→ Sayfa ekle → İsim yaz ( Pastalar )

→ Eklediğiniz sayfanın sol tarafındaki tutamaçı maus ile tutarak hafifce sağ taraf çekin ve bırakın. İşte size alt menü oluştu. Dişliye tıklayın ve yukarıda anlatılan şekilde aynı mantık ile sayfa içini yapılandırın ve yaptıklarınızı kaydederek önizleme yapın.

Sayfalar arası açılış efeklerine ne dersiniz ?

Sayfalar arası açılış efekti ne demek : Herhangi bir sayfaya tıklandığında sayfanın farklı görseller ile açılması demektir.

1. Sayfaları yapılandırdığınız ilk penceri açın.

2. En altta Sayfa geçişleri ismini göreceksiniz.

Bunlar : Yatay, Dikey, çapraz, Kapanıp açılma ve Hiçbiri olarak sınıflandırılmıştır. Her birini denemek için isimlere tıklayın ve önizleme yapın. Beğendiğiniz sayfa açılış geçişi varsa kaydedin kullanın.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.