Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Özel Tema Google+ Yorumu Etkinleştir

Blogger Özel Temalarda çalışmayan Google+ Yorum penceresini birkaç adımda küçük bir kod ile çalıştırın. Blogger tema tasarımınızı öz...

...
Özel Tema Google+ Yorumları Nasıl Etkinleştirilir
Blogger Özel Temalarda çalışmayan Google+ Yorum penceresini birkaç adımda küçük bir kod ile çalıştırın. Blogger tema tasarımınızı özelleştirdiğinizde Google+ Yorumların çalışmadığını göreceksiniz. Google+ yorumları seviyor ve kullanmak istiyorsanız Google+ yorumlar SSS formunda özel şablonlar için verilen birkaç parça kodu şablonunuza ekleyerek Google+ yorumları kullanabilirsiniz. Ancak Google Plus, büyük bir Sosyal paylaşım sitesi olması, arama sonuçları, blogger ile Google Plus profil ilişkilendirilmesi olduğunu düşündüğümüzde bazı özel şablonlarda çalışamayacağını hatırlatmak isterim.
Zaman zaman denemeler yaptığım blog'um da TechTown Blogger özel tema tasarımında maalesef Google+ yorumlar kullanılmıyordu. Şu anda anlattığım konuyu kendi özel klasik Blog’uma eklediğimde Google+ Yorumlar çalışmaya başladı.Sizde özel tasarlanmış temanıza kodları ekleyerek Google+ yorumları çalıştırabilirsiniz.
Blogger Google+ yorumların çalıştırılması :
1. Öncelikle Blogger kumanda panelinden Google+ yorumların yanındaki küçük kutucuğu işaretleyin.
2. Blog kumanda paneli şablon → HTML’yi düzenlemek için açın, Ctrl+F ile aşağıdaki kodu bularak yan satır hizasında bulunan ok işaretine(
▶) tıklayarak kodları genişletin. 
Bulmanız gereken yorum kod dizimi :
<b:includable id='comment-form' var='post'>
3. Arka plan rengi sarı olarak göreceğiniz kod’un hemen altına şağıdaki kodu kopyalayın ve yapıştırın. Blog aramanızdan X işaretine basarak çıkın ve blogu kaydedin. Şablondan çıkmadan yeni sekmede herhangi bir yorum sayfasına giriş yaparak kontrol edin.
<div class='cmt_iframe_holder'
expr:data-href='data:post.canonicalUrl'
expr:data-viewtype='data:post.viewType'/>
Google+ yorumlar kodunun şablona eklenmiş görünümü. Üst diktörtgen bulacağımız kodu, alt diktörtgen ise eklediğiniz kodun görüntüsüdür.
Google+ yorumlar kodu özel şablona nasıl eklenir

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.