Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Açılır Menü Başlığı Nasıl Yapılandırılır

Blogger için, özel şablon kullanmayı planlıyor, özel şablon tasarımında bulunan açılır menü başlık çubuğunun nasıl yapılandırılacağ...

...
Blogger özel tema açılır menü başlığının tasarlanması
Blogger için, özel şablon kullanmayı planlıyor, özel şablon tasarımında bulunan açılır menü başlık çubuğunun nasıl yapılandırılacağını yazıyı okuyarak öğrenebilirsiniz. Blogger kullanıcılarının en çok merak ettikleri konunun başında açılır menü çubuğunun yapılandırılması gelmektedir. Wordpress site kontrol panelinde bulunan yapılandırma biçimi blogger kumanda panelinde olmadığından, bizde yapılandırmayı manuel olarak gerçekleştireceğiz. Yazar arkadaşlarım, özel açılır menü çubuğunu şablon kodlarında yapılandırmak çok kolaydır.
Anlatacağım konunun mantığını anladığınızda artık çok basit bir şekilde açılır menü çubuklarını başarılı bir şekilde yapılandırabileceksiniz. Önce izleyeceğimiz yolun mantığını sıralayalım.
Blogger özel şablon açılır menü linklerin yapılandırılma mantığı :
1. Blogger özel şablonunuzu kurduktan sonra menü çubuğunun şablon kodları içinde bulunmasını inceleyeceğiz.
2. Bir kağıt kalem alın ve şablonda gördüğünüz menü yapısını çizin. Çizdiğiniz her yabancı kelimeler için hangi link ve ismi yapıştıracağınızı belirleyin. Taslak menü hazırsa işleme başlayacağız. Ne kadar zor değil mi? Hepsi 2 madde içinde bitiyor.
Açılır menümüzü oluşturmak için hemen başlayalım.Sizde ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız
Açılır menü link ve isimlerinin değiştirilmesi :
1. Blog ana sayfayı açın.İlk olarak en basit olan Ana Sayfamızı yapılandıralım.
Ana Sayfa için, İngilizce kullanılan kelime neydi ? “ HOME
2. Blog şablon → HTML’yi Düzenle tıklayarak şablon kodlarını açın. Burada şu mantığı unutmayın. Menü bir kod kümesidir.Home ile başlar ve en son kelime öbeğinde biter. Ana sayfaya bakıp kod içinde kelimeleri gördüğünüzde zaten işlemi bitirdiniz demektir.
3. Ctrl+F ile HOME kelimesini arayın.Birçok home kelimesi karşınıza çıkacaktır.Sizin bulacağınız kod kalıbı aşağıdaki resim gibidir. Bu kod biçimini unutmayın tüm kodlamalar aynıdır.

Blogger açılır menü isimlerinin düzenlenmesi
4. Resimde çerçeve içine alınan Home kelimesine, Ana Sayfa yazıyoruz. Burada link eklemeyeceğiz.Neden ? Kod kısmına bakarsanız Date yazısını göreceksiniz.Yani blog’unuzun link verisini otomatik tanıyacaktır. Date yazdığından burda link kullanmayacaksınız.Tüm özel şablonlarda aşağı yukarı sistem aynıdır.
5. Menü linki ve ismi bölümüne geldik.Bir örnek vereceğim diğer link ve isimlerin yapılandırması aynı şekildedir. Resimde gördüğünüz hemen alt sırada “Business” yazısıdır. Biraz önce taslak olarak hazırladığınız kağıda bakın ve hangi link ve ismi koyacağınızı belirledikten sonra linkimizin doğru olması için bir yöntem uygulayacağız.
6. Ana sayfanızı açın, etiketlerinizi açın ve linkini almak istediniz etiket kelimesinin üstüne mausu getirin maus sağ tık bağlantı adresini kopyala tıklayın. Kopyaladığınız bu linki ( #) hastag yada hepinizin bildiği müzik işareti diyez olan kısmı seçin ve linki yapıştırın. Bitti geriye sadece etiketimizin ismini yazma işlemi kaldı. Business yazan kısma etiket ismini yazın ve blogu kaydedin. Bitirdiniz. Nasıl sizce zor bir işlemmiydi ? Yukarıda anlatılanları bir örnek yaparak anladıklarınızı sağlamlaştıralım.
Etiket ismi şu olsun : Pinterest
Etiket linkide şu olsun : http://guneytest6.blogspot.com.tr/search/label/Pinterest
Ve sonuç olarak aşağıdaki resim ile yukarıda verdiğim resmi karşılaştırdığınızda açılır menü mantığını çok daha net algılayacaksınız.

Blogger şablon açılır menü linki nasıl yapılır

Açılır menü resim kodunu tarayıcı yeni sekmede daha büyük inceleyiniz.
Blogger özel şablon hakkında değişik konuları blog menü başlığı, Tema Tasarım sekmesine tıklayarak bilgi edinebilirsiniz.

17 yorum

  1. Hocam, merhaba, nasılsınız? Hocam, benim aynı hesapta (bu hesabımla) kullanmayı düşündüğüm 10-15 civarında benzer konulu bloğum var. Hepsine de benzer konular girmeyi düşünüyorum zaman içinde. Ancak bir endişem var: Acaba Google, benzer bloglara benzer içerikler girdiğim için (hepsi özgün olacak; ama benzer konular olacak sonuçta) bir sıkıntı oluşturur mu? Yoksa bu bloglarımı farklı hesaplara mı taşısam, ne dersiniz?

    Ayrıca, Google'dan 10-15 farklı hesap açmanın yasal boyutu nedir acaba? İleride farklı hesaplar açtığım için başım ağrır mı? Öneriniz nedir hocam? Teşekkür ederim, sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Meltem Nesim:
      Hanım, Google bile geliştirici formunda yayınladığı bir resmi haberi 4 ayrı blogda bağlantı vererek çapraz yayın yapıyor.URL farklı olduğundan hiç sorun olmaz.Ayrı hesaplar açarsanız belki.Tek hesaptan yapın.Zorlanırsınız.Hepsine bakmak için farklı hesaplara giriş çıkış yıpratıp zaman alıyor.Denenmiş sonuçlardır.Aynı yazıyı bile biraz çevirerek yayınlayabilirsiniz.Tek hesaptan 100 blog için aynı yazıyı farklı blog isimleri ile kullanabilirsiniz.Dinamik veya özel şablonlar kullanarak da sunun bence .Sorun olmaz.

      Sil
    2. Tamam hocam, dediğinizi çok iyi anladım. Bunu öğrenmem güzel oldu. Bu sayede bir yığın zahmetten kurtuldum gerçekten.

      Bu arada birkaç bloğumda dinamik şablon yerine diğer şablonları da kullandım. Onlar da güzel. Ayrıca sizin bazı yazılarınızda önerdiğiniz şablonları da incelemeye başlayacağım. Bu konularda yavaş yavaş bilgi sahibi oluyorum sayenizde. Çok teşekkür ederim, sağlıcakla, hocam...

      Sil
    3. Meltem hanım merhaba, tabiyki birçok hesaplar ile giriş çıkış yapmak zordur.Aynı zamanda zaman alıcı bir durumdur.Bunaltır insanı.Önerdiğim şablonlardan veya aynı sitede bulunan herhangi bir şablonu da kullanabilirsiniz.Kod yapısı aşağı yukarı aynıdır.Çok kısa zamanda yapılandırılabilir.Önemli olan şablon için karar vermekte.o kadar güzel şablonlar varki insan hepsini kullanmak istiyor ama özelleştirme zaman aldığından kesin karar verdikten sonra yükleme yapmanızı tavsiye ederim.Şablon özelleştirme konusunda menüde Tema tasarım sekmesi açtım.Menüdende yararlanabilirsiniz.Teşekkür ederim kolay gelsin.

      Sil
    4. Teşekkür ederim hocam, incelemeye başladım, bakalım hayırlısı...

      Sil
    5. Merhaba hızlı başladınız kesin bitirirsiniz.Kolay gelsin teşekkür ederim.

      Sil
  2. Adnan bey merhabalar. Sormak istediğim bir soru var size. Sitemde arşiv sayfasında ve diğer etiket ile haritaları sayfalarındaki tüm listeler bozuldu. http://islamahengi.blogspot.com.tr/p/site-haritas.html bu bağlantıya bakarsanız eskiden tüm yazılar liste halinde sıralıydı fakat şuanda hepsi yan yana şeklinde düzensiz görüntülenmeye başladı. Sebebi nedir acaba yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam bey merhaba;
      Feedburner ayarlarını kontrol ettiniz mi? xml dosya boyutu dolduğunda veya gösterilen sayfa boyutu fazla olduğunda feed çalışmaz.Bundan dolayı bazı eklentiler de çalışmaz.Arşiv dosya içinde Feed'iniz vardır ve bilgileri Feedburnerden alır.Bir kontrol edin lütfen.

      Sil
    2. Adnan bey eğer kastettiğiniz şu ise http://www.islamahengi.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=500&alt=json-in-script&amp evet site haritası html kodları içinde var. Ama nasıl bir ayar yapmam gerektiğini anlayamadım tam olarak.

      Sil
    3. İslam bey verdiğiniz link değil.Feedburner hatası için şu linki inceleyin lütfen.Blogunuzda abone ol gadgeti yok.Eklerseniz faydası olur.Rss abaoneliği gibi.
      http://guney59.blogspot.com.tr/2013/12/feedburner-576k-besleme-hatasn-duzelt.html
      Feed girişi yapın zaten hata varsa size bilgi verecektir.

      Sil
    4. Verdiğiniz yazıyı okudum ve dediklerinizi kontrol ettim fakat Feedburner'da şuan için hiç bir hata gözükmüyor. Son zamanlarda blogumda yorum bölümü için bazı özelleştirmeler yaptım. Bugün farkettim bu sorunu. Onun etkisi olmuşmudur diye düşünüyorum. Çnkü bir hafta önce yedeklediğim temayı yüklediğimde arşiv sayfası normal liste şeklinde sorunsuz görünüyor. Adnan bey sorun sizce css kodundan kaynaklı birşey olabilir mi ?

      Sil
    5. @İslam Ahengi :
      Sayfadaki kod kaldırın ve yeniden yükleme yapın.Tema değişiminde widgetler hata verir.Kodlarda.Bir deneyin çalışacaktır.Webseyyahı lord kodlarında hata olmaz.Dikkatli ve güvenli bir arkadaşımdır.

      Sil
  3. Adnan bey merhabalar. Sormak istediğim bir soru var size. Sitemde arşiv sayfasında ve diğer etiket ile haritaları sayfalarındaki tüm listeler bozuldu. http://islamahengi.blogspot.com.tr/p/site-haritas.html bu bağlantıya bakarsanız eskiden tüm yazılar liste halinde sıralıydı fakat şuanda hepsi yan yana şeklinde düzensiz görüntülenmeye başladı. Sebebi nedir acaba yardımcı olurmusunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İslam bey merhaba, yazılar düzelmiş Arşiv bozuk. Arşiv kodlarını silip yeniden yükleyebilirsiniz.

      Sil
  4. İyi akşamlar Adnan bey,
    Blogger da bir sıkıntı mı var ? Blogger>Sayfalar orada yaptığımız web sayfası eklemesi yok(search/label/etiket şeklindeydi hani sizin yukarıdaki adsense seo gibi). Değişmiş ben bulamadım baya da uğraştım bir bakıp beni bilgilendirir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahan Aydın;
      Bey merhaba sayfalar ve sayfalar gadget çalışmalarında bir problem var.Klaisk bloglarda çalışıyordu herhalde onlarda da bir problem başladı.konuyu yakından takip ediyorum.Ya farklı bir uygulama gelecek veya bir hata olarak düşünürsek düzelecek. Henüz bu konuda net bir bilgi mvecut değil.Konu düzeldiğinde blogumda gerekli açıklamalar ile bildirim ypacağım.Görüşmek üzere teşekkür ederim.

      Sil
  5. Hocam arkadaşımız İslam ahengi . Bloguna göz attım da teması gayet hoş ve ulaşamadım böyle bir tema bulabilirsiniz acaba

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.