Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Özel Tema Üst Menü Düzenleme

Blogger özel tema şablon tasarım başlık ( Header ) kısmına menü başlığının eklenmesi ve bağlantı link isimlerinin Türkçe karaktere çevri...

...
Blogger başlık bağlantıları nasıl yapılandırılır
Blogger özel tema şablon tasarım başlık (Header) kısmına menü başlığının eklenmesi ve bağlantı link isimlerinin Türkçe karaktere çevrilmesi nasıl yapılır? Blogger özel tasarım şablonların çoğunda 2 menü başlığı bulunmaktadır. Bu başlık çubuğunun en üst kısmındaki başlık statik diye adlandırılan hakkımda, hakkında, telif hakları ve gizlilik gibi sayfalardan oluşur. Üst başlığın hemen alt kısmında blog’umuzun başlık ismi ve onun altında açılır menüler yer alır. İlk statik başlık çubuğuna sayfa bağlantıları ekleyebileceğiniz gibi etiketlerden oluşan bağlantıları da eklemeniz mümkündür. Biz bu yazımızda ilk üst başlık çubuğuna bağlantı linklerini nasıl ekleyeceğiz ve eklediğimiz bağlantı link ismini nasıl Türçe olarak değiştireceğiz inceleyelim.
Yukarıdaki ilk resmimizde üst bağlantıların oluşturulduğu menü çubuğu ile ilgili yaptığımız işlemlerin görseli görülmektedir.
Blogger özel şablon üst başlık çubuğu bağlantılarının yapılandırılması :
1. Blogger kumanda paneline giriş yapıyoruz.
2. Yerleşim modülü en üst kısımda “Edit This Menu” gadgetimizi Düzenle ile açıyoruz. Bu gadget ismi her ne kadar İngilizce bir isim olsada, bildiğimiz bağlantı ekleme gatgetimizden başka birşey değildir.
3. Aşağıda gördüğünüz resimde olduğu gibi açılan pencerede yapılacak işlemler ;
Yeni site adı : Bu pencereye örnek “Telif Hakları” yazalım. Yazımız bu şekilde olduğunda ana sayfada şu şeklilde görülecektir.
Bizim yazdığımız isim : Telif Hakları
Ana sayfada görülecek isim : “TELIF HAKLARI” Dikkat ederseniz burada (i) harfini yazdığımız halde blog ana sayfada çıkan büyük (I) harfi şeklinde olacaktır.
Yazımızın düzgün çıkması için yazılması gereken şekil şöyle olması gerekmektedir.
Telİf Hakları” Yani (İ) harfinin, büyük olarak yazılması gerekiyor. Bu şekilde yazdığımızda ana sayfada (I) olarak görülen harfimiz (İ) olarak çıkacaktır. Diğer bağlantı isimlerinizi bu şekilde organize etmeniz yazınızın doğru görülmesine neden olacaktır.

Özel şablon üst başlık gadget bağlantıları
4. Yeni site URL penceresine ister etiket bağlantı linkini, isterseniz sayfa bağlantı linkini yapıştırın ve bağlantı ekle yazısına tıklayın. Yazı isim ve bağlantınız resimde görüldüğü gibi alt kısımda çıkacaktır.
5. Sol tarafda görülen küçük oklarla yukarı aşağı taşaıyabilir, Edit ismine tıklayarak bağlantı isimlerini özelleştirebilirsiniz.Tüm işlemleriniz bittiğinde gadget'inizi kaydedin.
Blogger özel tema tasarımı ile ilgili yardım alabilir, diğer şablon temalarını incelemek isteyebilirsiniz.

7 yorum

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazınınalt kısmında link var ilgili makalelere ordan bakabilirsiniz.

      Sil
    2. blogger teması kullanmıyorsam nasıl yapmalıyım?

      Sil
    3. Temayı aldığınız yer ile irtibata geçmelisiniz. Ancak çok yardımcı olacaklarını sanmıyorum. Özel tema gibi özel istekler tema yazılımına veya tasarımına girer. Önerim; Blogger'un yeni tasarım temalarından beğendiğiniz birini kullanmanızdır

      Sil
    4. Sizde sağolun. Yorum için teşekkür ederim.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.