Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Ana Sayfa Devamını Oku Çift İsmi Gizle

Blogger için, yeni özel bir şablon kurdu iseniz, Ana Sayfada bazen “ Devamını Oku ” ismi çift olarak görülür. Sol tarafta görülen bu ism...

...
Devamını Oku Çift çıkan isim nasıl gizlenir
Blogger için, yeni özel bir şablon kurdu iseniz, Ana Sayfada bazen “Devamını Oku” ismi çift olarak görülür. Sol tarafta görülen bu ismi şablona ekleyeceğiniz kod ile gizleyebilirsiniz. Blogger özel temalarda çok sık raslanmasa da devamını oku yazısı 2 ad görülmektedir. Bu durum, tema tasarımcısının şablona eklemesi gereken kodu unutması veya blogger şablon kodları ile çakışma gibi sorunlardan oluşabilir. Blogger kumanda paneli kayıt ayarlarında devamını oku ismini silsenizde ismin sonunda görülen çift ok'u (») yok edemezsiniz. Yok edemediğimiz bu işlem için şablona kod ekleyerek, Devamını Oku yazısını gizleyeceğiz.

Devamını Oku ismini gizlemek için yapılması gereken işlemler :

1. Blogger kumanda paneli → şablon → HTML’yi düzenleyi açın.
2. Aşağıda verdiğim kodu bulun. CTRL+F ile arayabilirsiniz.

<b:if cond='data:post.hasJumpLink'>
3. Bulduğunuz bu kod'un hemen altında bulunan "jump-link" etiketinin hemen altına aşağıdaki kodu ekleyin.
<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
4. Aşağıda gördüğünüz şu kodu kopyalarak, (hemen alt kısımda aynısını göreceksiniz) hemen altına ekleyin, blog’unuzu önizleme yaparak yapılan işlemi kontrol edin. Hata mesajı alırsanız kodları tekrar kontrol edin aralarını açık olarak yapıştırmış olabilirsiniz.
</b:if>
Aşağıdaki resimde, kod ekleyeceğiniz satırlar yazı ile gösterilmiştir. Bu yazıyı sık kullanılanlara ekleyin. Blogger özel bir şablon kurduğunuzda elinizin altında olsun. Ayrıca Blogger Özel şablonları özelleştirme ile ilgili konuları blog menü başlığında ki, Tema tasarım sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

6 yorum

  1. Yanıtlar
    1. @Cihan Babacan;
      Bey,Merhaba, biraz önceki soru içinse cevap yazdım.Farklı bir soru içinse sorunu tekrar yazarsanız sevinirim.Görüşmek üzere.

      Sil
    2. adnan bey...rahatsizlik vermiyorsam..
      sizden gelen yorumu goremiyorum:)
      benim blogumda yayin yapinca diger bloglara dusmuyor demistim...
      birde cihan hanim:))))

      Sil
    3. Hocam, olmadi bende. bir bakarsanız....

      Sil
    4. @Samir Zamanov
      Bey yaptığınız işlem yukarıda anlatılan ile aynı ise olmaması için neden yok.Birçok blogda test ediyorum hepside başarı çalışıyor.hatta blog ayarlarını bile bozup deniyorum.yapmaya çalıştığınız yeri yazın ki ne yapılmadığını anlamaya çalışim.

      Sil
    5. @Cihan Babacan
      Hanım sorunu çözebildiniz mi? Feedburner yarlarınızı kontorl etmenizi yazmıştım.Sorununuz Feedburner.

      Sil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.