Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Techtown şablon paylaşım butonu yükleme

Blogger için özel şablon kullandığınızda Şablon içinde bulunan Sosyal paylaşım butonlarını Picasa sunucunuza yükleyerek blog hızınızı ...

...
Sosyal profil iconlarının yapılandırılması
Blogger için özel şablon kullandığınızda Şablon içinde bulunan Sosyal paylaşım butonlarını Picasa sunucunuza yükleyerek blog hızınızı arttırın. Blogunuza özel şablon yükledi iseniz şablonunuz yani temanızın, Sosyal paylaşım icon linkleri başka bir sunucuya yüklenmiş demektir.Blogunuz her açılışıda sosyal paylaşım iconları size ait olmayan sunucu üzerinden yüklenir. Diğer sunucudaki bir arıza veya bakım sosyal paylaşım iconlarının görülmemesine neden olabileceği gibi blogunuzun diğer sunucuyu algılayamamasından dolayı blog açılışında geçikmeler yaşayabilirsiniz.
Bu durum blogunuzun geç açılmasına neden olur. Google Bootları geç açılan siteleri indexlemez. Sunucu hatası olarak bilinen 503 kodunu web yönetici araçlarında mutlaka görmüşsünüzdür. Böyle olumsuz bir durum yaşamamak adına küçük de olsa blogunuzda bulunan yabancı sunucu kaynaklı tüm resimleri size ait olan Google Picasa sunucunuza yükleyin. Google Picasa sunucunuza resimleri nasıl yükleyeceksiniz? Blogunuzda kullandığınız özel şablon zip dosyası mevcut ise yüklemeyi zip dosyası içinde bulunan images dosyasındaki social profiles dosya içinde bulunan resimlerin tümünü yükleyebilirsiniz. Ayrıca blog şablon içindeki linkleri farklı kaydederekte yapabilirsiniz. 
Yeni yayınladığım, Techtown özel blogger şablon sosyal paylaşım butonlarını picasa’a nasıl yüklenecek ve resim linklerini şablon koduna nasıl ekleyeceğiz birlikte görelim.
SOCIAL PROFILES iconlarının picasaya yüklenmesi
1. Google Picasa’ı açın.
2. Blogger için yüklediğiniz şablon dosyası içindeki social profiles resimlerin yerini bulun ve yüklemek için hazır konuma getirin.
3. Picasa yükle sekmesine tıklayın açılan sayfada dosya ismi için blogunuzun ismini yazın ki yarın bir gün yanlışlıkla silmeyin ve aradığınızda rahatlıkla bulun.
4. Bilgisayardan fotoğrafları seç sekmesine tıklayarak social profiles dosyasını bulun ve tüm resimleri CRTL+A kısa yolu ile seçin ve picasa’a gönderin.
5. Burada dikkat edeceğiniz bazı konular mevcuttur.Gönderdiğiniz dosyalar büyük olarak yüklenmiştir.Yüklenen ilk resim dosyasından link almayın.Alırsanız resimlerinizin ölçüsü normal ölçüde olmayacaktır. Yapılması gereken işlem ;
6. Her icon dosyasına tek tek tıkladığınızda resmin gerçek ölçüsü çıkacaktır.Yani resimler küçülecektir.Resim linklerini bu şekilde iken alacaksınız. 

Resim linkini nasıl alacaksınız :
Resmin üzerine mausu getirin, sağ tık ve resim URL’sini kopyala ile link alınır.
7. Aldığınız linki şablondaki linkle nasıl değişeceksiniz. Öncelikle yüklediğiniz temayı açın “ SOCIAL PROFILES “ yazısını kopyalayın ve CTRL+F arama kutusuna yapıştırın ve neterleyin.Enter işlemini birakç kez yaparak farklı bir link var mı kontrol edin. Bulacağınız kod şekli aşağıda resimde görüldüğü gibidir.İnceleyin.
SOCIAL PROFILES yazının şablonda bulunması
8. Şablonunuza eklenmiş olan, Facebook, Twitter, Emial, Google Plus gibi linkler ben büyük yazıyorum şablonda küçüktür. SRC=’HTML:// ile başlar ve son kısmında png veya jpg ile biter.Siz Picasa resminden kopyaladığınız URL linkini bu alan yapıştıracaksınız. Herhangi bir yanlışlık yapmayı önlemek için bir önceki linki bir metin dosyasına kopyala yapıştır yaparak yedekleme yapmayı unutmayın. Kodlardan korkmam derseniz, Notepat++ gelişmiş metin editörüne kopmple kodu kopyalarak da düzenleme yapabilirsin.Resim linkini alacağınız bölümü görmek için resmi inceleyin. Gölgeli alandan başlayıp resim uzantısında bitecek. (png veya jpg)
Şablon Resim linki nasıl bulunur
Bir sonraki yazılarımda özel şablonun diğer bölümlerinin yapılandırılmasını anlatılacak. Bu önemli konuları kaçırmayın. Konu hakkında sorunlarınızı yorumlarda çekinmeden belirtin.
Ayrıca Blogger Özel şablonları özelleştirme ile ilgili konuları blog menü başlığında ki, Tema tasarım sekmesine tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.