Sayfa Gezinme

Son makaleler:

latest

YAYIN AKIŞI:

Tümünü Görüntüle

Blogger Html Kaynağını Küçültme Nedir

Blogger gadget ve şablonlarda yapılan yenilikler den ve birkaç aydır devam eden sitelerin yeni yıla hazırlık gelişimlerine, akıllı mobil ...

...
Blogger Html Kaynağını Küçültmek için yapılması gerekenler
Blogger gadget ve şablonlarda yapılan yenilikler den ve birkaç aydır devam eden sitelerin yeni yıla hazırlık gelişimlerine, akıllı mobil telefonlar için Web Yönetici Araçlarında yeni sekmeler gibi peşpeşe değişik uygulamalar hızla devam etmekte. Henüz birçok blog yazarının farkında olmadığı, blogger şablonlarında çalışmakta olan Schema.org bağlantısı micro veri optimizasyonu sizin adınıza blog resim başlık ve yazılarınızı düzenlemekte. Blogger şablon kodlarınız arasında çalışmakta olan Schema uygulamasını, Wordpress’in gelişimine yardımcı olan eklentiler gibi düşünebilirsiniz.

Blogger html kaynağını küçültme ne demektir ?

Blogger da yazdığınız her yazı resim, satır araları, sayfa boşlukları, girinti gibi gereksiz uygulamaların yazı editör html modundaki kodlama şeklidir. Gereksiz bu işlemleri minimize ederek azaltma işleminede kaynak küçültme diyoruz.Kaynaklarınızı küçülttüğünüzde, Html, Css, JavaScript sıkıştırma, indirme ayrıştırma ve çalıştırma süresini hızlandırabileceksiniz.

Anlatılan tüm bu işlemleri hepimizin uygulaması gerektğini hatırlatmak isterim. Bir önceki yazılarıma dikkat ederseniz 12 punta olan yazı boyutunu 11 punta’ya çektim ve yazı aralarındaki satır ve gereksiz boşlukları azalttım.

Aşağıda anlatacağım adımları uygulayarak yazı panelinizde bir deneme yapalım ve gözle göremediğiniz ancak arka planda çalışan satır boşluklarını ve buna bağlı kodlamaları kendi gözünüzle yaşayarak test edin.Bizlerin göremediği bu satır boşluk ve gereksiz işlemleri tarayıcınız defalarca okumakta.Bilgisayar donanımı zayıf olan veya yazılarınızı mobil olarak okuyamayan telefonlardan dolayı, okunmayan yazı Url’lerimiz bizlere Web Yönetici Araçları Adsense Puan Kartı gibi gelişim sağlayan proğramlar ile hata olarak geri dönmekte olup hata sayıları hergün çoğalmakta.

Html’i küçültmek için test'imize başlayalım mı ?

1.Blogger kumanda paneline giriş yapın ve yeni yazı için paneli açın
2. Blog yazılarınızdan herhangi birini komple kopyalayın ve yazı editörüne yapıştırın.
3. Ctrl+A ile tüm yazıları seçin ve sağ üst kısımda (T) harfine tıklayın.
4. Karşınıza çok alışık olmadığınız bir görüntü çıkacaktır.Gördüğünüz her boşluk kodlarla doludur.
5. Html kodlarından biraz anlıyorsanız br, span, font kodlarını göreceksiniz.Şimdide html sekmesine tıklayarak bu kadar boş olan kodları inceleyin.
6. İşte gördüğünüz bu boş kodların okunması yazılarınızın geç açılmasına, Url hatalarına neden olmaktadır.
7. Schema veri düzenleme kod uygulaması, Blogger şablonunuza bu nedenle eklenmiştir. Verilerinizi düzenleyen alanlar bunlarla sınırlı değildir. Blogger içerik yapılandırmamız için sıkça kullandığımız, Web Yönetici Araçlar ‘ına giriş yapıp, blog seçiminizden sonra Schema.org haricindeki diğer veri yapılandırmanızı görebilirsiniz.
→ Arama Görünümü
→ Yapılandırılmış veri → Veri türü
Web Yönetici Araçların da hataları asgari düzeye çekmek için hepimizin artık dikkat etmesi gerektiği kaçınılmaz bir durumdur.Bizlere verilen kaynakları en iyi şekilde değerlendirip kullanmanız dileklerimle.

15 yorum

  1. Bana otomatik devamını oku kodunu verirmisin bu sitedeki gibi

    http://adnanguneyarsivi.blogspot.com/

    beops2013@gmail.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Berkay Özmen bey kişiye özel bir yazı ve kod yok bende.Genel herkese açık .Sidebarda yazıların biraz alt kısmına baktığınızda kodu ve yazıyı göreceksiniz.Bu arada "TEŞEKKÜR EDERİM........."

      Sil
    2. ne desem bilmem ki ... :)

      Sil
    3. Nesil bey merhaba.Birşey demenize gerek yok ben anladım zaten.Teşekkür ederim.Bazen insanlar garip olabiliyor.

      Sil
  2. Blogumda facebook paylaşım ekranında paylaşmak istediğim yazı ile ilgili herhangi bir ayrıntı gözükmüyor, sadece site adı ile birleşik dikkat çekmeyen bir başlık gözüküyor. Yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Ümit Ergün
      Bey merhaba, 3 paylaşım kotrol ettim hepsinde başlık açıklama ve link hatasız görülüyor.Kullandığınız tarayıcıdan farklı bir tarayıcıda denediniz mi ?

      Sil
    2. Evet denedim. Hepsinde de blog sayfasında gözüken açılıp kapanabilir bilgilendirme çubuğunda yazanlar, paylaşılan yazının açıklamasının yada bir kaç satırının olması gereken yerde gözüküyor.

      Sil
    3. @Ümit Ergün
      Addthis sosyal paylaşım yapılandırmasını kullanıyorsunuz.Ben hata göremedim.Çok güzel çalışıyorlar.

      Sil
    4. İlginiz için teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar

      Sil
    5. @Ümit Ergün
      Bey bende teşekkür ederim.Sizede hayırlı akşamlar dilerim.

      Sil
  3. Blogumda facebook paylaşım ekranında paylaşmak istediğim yazı ile ilgili herhangi bir ayrıntı gözükmüyor, sadece site adı ile birleşik dikkat çekmeyen bir başlık gözüküyor. Yardım eder misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Adnan Bey Merhaba,

    Bir Dinamik Şablon kullanan bloger olarak yazılarıma devamını oku butonu nasıl ekleyebilirim acaba?
    yardımlarınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. @escapist pudisse
    Merhaba, Dinamik blogger da yazının devamı kullanılmıyor.Magazin görünümde yazı zaten devamı gibi gösteriliyor, ancak buraya devamı kelimesini ekleyebiliyoruz.Pekte gerek duyulmuyor.Ancak bir seçenek.Blogunuza baktım size magazin kullanmanızı öneririm.Hem yazının devamı biçimi ve akış düşündüğünüz seçenek olabilir.

    YanıtlaSil

Fikirlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.